G4Media.ro

Teodorovici lansează din nou ideea amnistiei fiscale și spune că în aprilie…

Teodorovici lansează din nou ideea amnistiei fiscale și spune că în aprilie se aprobă în Guvern / PLUS: „Taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, lansează din nou ideea amnistiei fiscale și spune că în aprilie se aprobă. Propunerea a fost vehiculată de la mijlocul anului trecut, iar în toamna lui 2018 Teodorovici anunța că în octombrie se dă OUG pentru amnistia fiscală. În plus, Teodorovici a spus că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”, pentru băncile care investesc în economie.

„Vine amnistia fiscală pentru companiile publice și pentru cele private și această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri”, a declarat Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR 1.

Întrebat dacă va fi valabilă și pentru firmele aflate în insolvență, el a răspuns: „Va fi valabilă pentru tot ce înseamnă… și pentru cei care sunt în eșalonări și reeșalonări”.

În aprilie eu vreau să putem să o dăm în Guvern. (…) Pentru o companie de stat e singura șansă și unica probabil să poți să o readuci în economie ca un actor activ”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a susținut că toate măsurile Guvernului sunt menite să sprijine mediul de afaceri din România.

„Am promis că, până la final de luna martie, se face o modificare a acestei ordonanțe. Partea de bănci, mâine dimineață, am o discuție la Ministerul de Finanțe cu reprezentanți ai sistemului bancar, am avut și azi cu colegi de la Banca Națională. Mâine, eu zic că închidem modificările legate de sistemul bancar. Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie. Dacă banca sau băncile, de la caz la caz, își asumă că vor finanța economia noastră reală, care are nevoie de finanțare, atunci inclusiv taxa…”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a susținut că mecanismul va fi atât de flexibil, încât unele bănci s-ar putea să nu o achite.

„Acest mecanism care este foarte flexibil stimulează banca și taxa care se pune pe o parte din activele financiare rămase ca fiind impozabile se poate duce către zero până la final de an, dacă băncile dovedesc că au finanțat companiile din România, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero, pentru că eu nu pun taxă, am mai spus-o”, a precizat Teodorovici.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Bine mai Teo, poate nu stii dar BCR inchide 77 de sucursale…. consecinta oug 114, Firstu da afara 400 de oameni, imediat vine BRD cu ceva …. tot asa

  2. Nu prea stiu de ce acesti oameni sunt inca in libertate si ne saracesc pe zi ce trece.

  3. Furtul forma : trecut prezent si viitor!

  4. Gata amnistie ok sa se dea pentru roamni pentru persoane fizice si firme din romania nu pentru multinationalele cu profit gigant si pauza plata la stat

    • Te contrazici singur, dovada ca nu intelegi termenul de amnistie fiscala. Se sterg datoriile firmelor. Daca multinationala are profit (gigant, cum zici tu), n-are ce datorii sa i se stearga. Din pacate o sa se stearga datorii la firmele de stat, aceleasi firme care au acumulat datorii si in trecut si care le-au mai fost sterse. Alea care sunt capusate permanent, iar noi o sa platim cu totii.

  5. Dobinda înseamnă corupție toată lumea știe ca sistemul asta corupt împarte oamenii în bogați și săracii….. Credit înseamnă sclavie oamenii nu au nevoie de sistemu lor nedrept e timpul să cerem referendum să credem proprii banii fără cămătari.

  6. Dobinda înseamnă corupție și e timpul sa dispara

  7. Puneti ma o taxa pe prostie si rezolvati problema. La cat de prosti sunteti si la cati prosti va sustin, scoateti Romania din rahat.

  8. Oare varanul și negoiță se vor bucura de amnistia fiscală?

  9. Amnistie? ați furat și păcălit statul, adică cetățenii, acum vă albiți și rămâneți cu prada intactă!
    Stimulent pentru hărnicie?? Adică taxa de protecție din sistemul interlop, nu?? Îmi dai bani, te las in pace! Sper ca băncile și companiile să nu accepte, altfel ii veți șantajați veșnic
    Sunteți ca ȘARLATANIi care intra în casa oamenilor prin metoda „POMANA”! Procedați fix cum procedează borfașii care păcălesc bătrânii cu pomană, după care le pradează casa în timp ce ii țin ocupați cu alte promisiuni/ îi pun sa le schimbe bancnote mari/ să le dea o farfurie ca să le mai aducă mâncare din bortbagaj…
    Sper că românii să se trezească și să vă învețe minte!

  10. Cel mai harnic dintre finantisti TEO ne da o lectie din nou de prosteala pe fata, dispretuind mediul de afaceri corect si onest care isi achita darile lunare catre buget cu regularitate . Adica cei ce platesc sa plateasca si cei care se fac ca platesc, astepata odata la 5 -6 ani cate o iertare de pacate. Acest TUDOREL al Fiscului vine in completarea altor politicieni de vaza ai tarii PNL-istii care tot asa pe final de an 2017 au ticluit o Lege pentru stergerea datoriilor persoanelor fizice – platitoare de TVA, respectiv dezvoltatori imobiliari pe persoana fizica ( aproximativ vreo 7000 la nivel de tara) Astfel s-a votat in cea mai mare viteza imediat la inceputul lui 2018 de catre Parlament, Legea 28/2018 (PNL+PSD +UDMR si altii) ulterior fiind promulgata fara comentarii de Iohanita Promulgatorul. Astfel mai bine de 35 mil EURO (la o prima strigare) datorii ce trebuiau achitate de maharii imobiliari pe persoan fizica (care este… smechera cum spunea Daddy zilele trecute) au fost sterse din evidenta fiscului, iar munca specialistilor din Fisc a fost aruncata la gunoi. Acesti smecheri pentru a evita plata taxelor catre stat „au construit pe persoana fizica” platind impozite neglijabile in acelasi cuantum prevazut in Codul Fiscal pentru amaratii care au tranzactii ocazionale (vanzari case, apartamente, terenuri). Diferenta de taxare intre persoanele juridice (constructorii cinstiti) si acesti smecheri/persoane fizice este uriasa. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzactiei la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)! Basca, preturile apartamentelor nu au scazut, a scazut doar suprafata utila pe apartamentul construit. Asadar domnilor politicieni, de 30 ani tot dati amnistii fiscale, inclusiv la societatile de stat (gauri negre financiare), dar rezultatele tot nu se vad. Noi farierii de oameni obisnuiti si oameni de afaceri cinstiti de ce nu primim amnistii fiscale ? Pentru ca nu punem botul la prostiile voastre ? Mediul de afaceri onest vrea predictibilitate ! Nu a comentat niciodata de nivelul taxarii! nu ca nu ar dori reducerea taxelor, dar vor legi gandite si corelate cu realitatea, astfel ca ajungerea la normalitate sa se faca fara sincope si pierderi consistente. Apropo stiti cei aia normalitate?