G4Media.ro

Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: Sper ca parlamentarii noştri să…

Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: Sper ca parlamentarii noştri să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, referitor la prelungirea stării de alertă, că speră ca sper ca parlamentarii „să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic”. Întrebat, marţi seară, la TVR, ce se va întâmpla dacă starea de alertă nu va trece de Parlament, Tătaru a spus: „Eu sper ca parlamentarii noştri să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic. Ca minister al Sănătăţii, ca şi Guvern, ca şi Preşedinţie, noi trebuie să gestionăm o situaţie, că este o stare de risc epidemic major, că este o stare de alertă, noi trebuie să gestionăm această perioadă”, transmite News.ro.

El a spus că paşii trebuie respectaţi pentru a putea ajunge la o viaţă cvasi-normală.

Legat de măsurile care vor fi luate după 15 iunie, Tătaru a explicat că, având în vedere că în 12 iunie se termină şcoala şi părinţii nu vor mai putea sta acasă cu copiii, trebuie gestionată deschiderea creşelor, grădiniţelor private sau „dacă autorităţile locale, după cum ştiam că în verile trecute, o grădiniţă publică putea rămâne deschisă să-i poată prelua pe ceilalţi, dar şi after school-urile”.

El a menţionat şi deschiderea sălilor de fitness, permiterea petrecerilor private cu un număr limitat de persoane.

Tătaru a spus că faptul că numărul pacienţilor din terapie intensivă rămâne sub 200 de persoane face ca situaţia să poată fi gestionată.

„Sunt cazuri care nu forţează capacitatea spitalelor, nu forţează capacitatea terapiei intensive şi nu ne punem problema existenţei sau nu a ventilatoarelor care să asigure un suport ventilator”, a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că va exista o fluctuaţie a numărului de cazuri după weekendul trecut, dar speră să nu fie una mare.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Buna seara!Ce frumos!!!Nu credeam ca voi mai auzi acest gen de abordare!!!Stimați parlamentari!!!!Fără degetul arătător!!!Sa încerci să le arăți că poți să fii om….Când ai nevoie!!!Cred ca am asistat la o scenete unde,protagoniștii fac lectura piesei ca,ulterior sa-si arate fiecare talentul!!Ar fi un pas inainte din ciclul”pas cu pas” ….aceasta moderate politică în vederea prelungirii..prelungirilor!!!

  2. Parlamentari? Cred ca acestia gandesc doar pentru interesul personal si de gasca. Pentru ei , asta inseamna politixca.