G4Media.ro

TAROM își vinde avioanele. Vrea să obțină cel puțin 32 milioane de…

TAROM își vinde avioanele. Vrea să obțină cel puțin 32 milioane de dolari pe cele 9 ATR-uri din flotă

Compania aeriană de stat TAROM a anunțat că scoate la vânzare cele nouă aeronave ATR pe care le are în flotă și pe care vrea să le înlocuiască. Speră să obțină cel puțin 32.260.00 de dolari din vânzarea lor.

TAROM are în prezent în flotă:
– 7 aeronave ATR 42, care au fost fabricate în perioada 1997-2000, cu o configurație de 48 de locuri, dintre care 6 sunt la clasa business.


– 2 aeronave ATR 72, care au fost fabricate în 2009 si care au o configurație de 68 de locuri. Cele două aeronave sunt scoase la vânzare la un preț minim de 6,28 milioane de dolari, respective 6,47 milioane de dolari.

TAROM a semnat la finalul anului trecut un contract pentru achiziționarea în leasing a 9 noi aeronave ATR 72-600.

Potrivit boardingpass.ro, primele trei ATR-uri 72-600 sunt într-un hangar de pe aeroportul Francazal din sudul orașului francez Toulouse pentru a fi vopsite și vor intra în flota TAROM până la finalul acestei luni.

Când a anunțat semnarea contractului, oficialii Ministerului Transporturilor spuneau că până la finalul anului 2020 toate cele nouă noi aeronave vor fi livrate companiei aeriene de stat. Aeronavele cu 72 locuri vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe). Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.

Cât va plăti compania pentru închirierea celor 9 avioane ATR 72-600 este o întrebare la care nici oficialii TAROM și nici cei ai Ministerului Transporturilor nu au oferit un răspuns. Însă, potrivit unui document consultat în exclusivitate de G4Media, transportatul aerian ar urma să facă doar în primele șase luni din acest an plăți în sumă de 9,2 milioane de dolari (8,5 milioane euro) în condițiile în care se estimează că până la jumătatea anului vor ajunge în flota TAROM 7 din cele 9 aeronave luate în leasing.

Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat prin ordonanță de urgență, cu o zi înainte de adoptarea moțiunii de cenzură, acordarea unui ajutor de salvare companiei aeriene TAROM în valoare de circa 44,6 milioane de dolari (195 milioane de lei).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sariti (de cur) Voiculisti antenisti, astia ne vand flota! Iesiti in strada!

  2. Salvati incompetenta, nepasarea, delasarea cu militant de dolari. Si sa va mai creada cineva bunele intentii. Va complaceti toti in prefacatoria conducerii tarii in folosul ei.

  3. Nu era suficient că umblau pe străzi toate cazanele cu 4 roți, acum or să-și ia șmecherii și cazane cu elice.