G4Media.ro

Ţările NATO vecine cu Rusia vor să ridice ”un zid de drone”…

Sursa foto: chartisfed.com

Ţările NATO vecine cu Rusia vor să ridice ”un zid de drone” ca să-și apere granițele de provocări, anunță Lituania

Cele şase ţări NATO vecine cu Rusia au convenit să ridice un ‘zid de drone’ pentru a-şi apăra frontierele de ‘provocări’, a anunţat vineri guvernul lituanian, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Este vorba despre ceva complet nou, un zid de drone care se va întinde din Norvegia până în Polonia. Obiectivul este de a utiliza drone şi alte tehnologii pentru a ne proteja frontierele’, a declarat pentru agenţia BNS ministrul de interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, în urma discuţiilor avute cu omologii săi din celelalte două baltice – Letonia şi Estonia – şi din Finlanda, Norvegia şi Polonia.

‘Nu este vorba doar despre infrastructuri fizice, sisteme de supraveghere, ci şi despre drone şi alte tehnologii, care ne-ar permite să ne protejăm contra provocărilor unor ţări ostile şi să împiedicăm contrabanda’, a adăugat ministrul lituanian.

Pe lângă desfăşurarea de drone pentru supravegherea frontierelor, aceste ţări ar utiliza sisteme pentru interceptarea dronelor inamice.

Ministrul de interne lituanian nu a precizat un calendar pentru acest proiect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Imi pare oarecum o diversiune rusească tot curentul ăsta prin care la granițe ne fortificăm și așteptăm atacul Rusiei când important este să fie ajutată Ucraina.