
Sute de seringi şi fiole de origine veterinară, descoperite pe malurile lacului de acumulare Siriu din Buzău / Ar proveni de la stânele şi fermele de animale din zonă
Peste 180 de saci cu deşeuri au fost strânşi de voluntari în cadrul unei acţiuni de igienizare pe malurile lacului de acumulare Siriu, iniţiată de o organizaţie nonguvernamentală şi sprijinită de autorităţi locale, printre deşeuri fiind descoperite sute de seringi şi fiole de origine veterinară, transmite Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Asociaţia CLOSER şi paddleX au organizat o acţiune de igienizare a malurilor lacului de acumulare Siriu din judeţul Buzău, în contextul în care iniţiative similare s-au bucurat în anul precedent de un răspuns pozitiv din partea comunităţilor şi autorităţilor locale.
„Alături de noi s-au mobilizat 35 de voluntari, angajaţi ai Apelor Române, ai Primăriei Siriu, voluntari care au mai participat la acţiunile anterioare şi persoane noi care împart aceleaşi valori. Rezultatul eforturilor comune: peste 180 de saci de deşeuri adunaţi din cinci puncte de pe malurile lacului au fost colectaţi de compania de salubritate RER SUD. Printre deşeurile găsite se numără clasicele PET-uri, sticle de tot felul, încălţăminte, resturi din materiale de construcţii, jucării şi cel mai şocant – deşeuri medicale (sute de seringi şi fiole)”, a informat Asociaţia CLOSER.
Potrivit organizatorilor, seringile şi fiolele ar fi fost de origine veterinară şi provenite cel mai probabil de la stâne şi ferme de animale.
„Suntem deja la a treia acţiune de igienizare a lacului Siriu (…). Printre participanţi s-au numărat pasionaţi ai sporturilor pe apă, pescari şi angajaţi ai instituţiilor locale. (…) Împreună, au strâns deşeuri care zăceau pe malurile lacului de ani de zile, dar şi resturi aduse de ape în ultimul an. În timpul acţiunii am descoperit un număr îngrijorător de deşeuri medicale, care s-au dovedit ulterior a fi de origine veterinară, cel mai probabil provenite de la stâne şi ferme din zonă. Situaţia este alarmantă, iar prezenţa acestor deşeuri reprezintă un real pericol pentru mediu şi sănătatea publică. Obiectivul nostru este clar: să identificăm toate zonele afectate de deşeuri şi să le curăţăm sistematic, iar pe termen lung, ne propunem să implementăm un proiect de prevenire a aruncării deşeurilor”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă preşedintele Asociaţiei CLOSER şi fondator paddleX, Auraş Mihaiu.
O nouă acţiune de igienizare se va desfăşura în luna septembrie, voluntarii având posibilitatea să participe alături de autorităţile locale, se mei menţionează în comunicat.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.