G4Media.ro

Ciucă anunță că și-a depus mandatul / PNL a renunțat la varianta…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Ciucă anunță că și-a depus mandatul / PNL a renunțat la varianta de guvern minoritar și a decis flexibilizarea negocierilor / Liberalii se îndreaptă către varianta formării unei majorități cu PSD

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, luni seara,  că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună manatul și că partidul va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier. Premierul desemnat a anunțat că își va depune mandatul, iar următoarea nominalizare o va face președintele Klaus Iohannis.

A doua decizie a liberalilor este de flexibilizare a mandatului, în sensul renunțării la varianta de guvern minoritar și începerea negocierilor cu toate partidele, mai puțin AUR, pentru formarea unei majorități.

Anterior, deputatul PNL, Florin Roman, declarase într-o intervenție televizată că o majoritate PNL USR UDMR ar fi la limită, în timp ce o majoritate PNL PSD ar permite inclusiv începerea discuțiilor pentru modificarea Constituției. Mai multe surse liberale susțin că prima opțiune de formare a unei majorități este cu PSD.

Surse din PNL au declarat pentru G4Media.ro că foarte propabil următoarea nominalizare pentru funcția de premier va fi tot Nicolae Ciucă, iar depunerea mandatului este un gest pur formal, prin care încearcă să câștige timp pentru negocieri.

G4Media.ro a explicat deja de ce depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, o consecință inevitabilă pentru ca PNL să poată negocia o majoritate guvernamentală, dacă se respectă termenele constituționale.

UPDATE 21. 39 Florin Cîțu: BEX a propus domnului Nicolae Ciucă să depună mandatul. A fost decizia BEX, a doua este de a propune BPN format fizic de a flexibiliza mandatul și de a începe negocieri cu partidele democratice. Acestea sunt cele două decizii, mâine seara vom discuta și alte propuneri.

Nicolae Ciucă: Am pornit în toate demersurile de la realitate. Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții. Am sperat să reușesc să cristalizez o soluție politică. Au fost două decizii azi ale celor două partide politice care au anunțat că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat în BEX. Acesta a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul.

Fac din nou apel la responsabilitate și maturitate, astfel încă să se găsească o formulă. Este o decizie pe care nu o ia PNL, urmează negocierile la nivelul președintelui României. Dumnealui va lua decizia nominalizării. Realitatea e cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEX și să de decidă depunerea mandatului.

Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. La nivelul BEX sa luat decizia ca eu să îmi depun mandatul și să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi desemnat premier.

Florin Cîțu: În această seara au luat cuvântul foarte mulți. PNL va începe neogcierile cu partidele democratice pentru formarea unei majorități.

Au fost trei consultări, acesta este momentul în care s-a ajuns la această discuție. Mâine în BPN vom vedea care e decizia BPN. Aceasta a fost decizia CEX. PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier. Vom avea o discuție în PNL și vom vedea care este propunerea de premier, asta va fi decizia partidului. A fost propunerea mea, dar a fost votată de BPN. Mâine vom discuta și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul parlamentar liberal.

Decizia de a depune manatul trebuie adusă la cunoștința președintelui României. Pe noi ne interesează să formăm o majoritate pentru a merge la consultări.

Ciucă: L-am informat că urmează să se discute propunerea de a fi luată în discuție decizia depunerii mandatului.

UPDATE 21. 22 Florin Roman, la Antena3: Ne-a informat că nu a reușit să coaguleze o susținere. Prin urmare, în urma discuțiilor, s-a luat această decizie de depunere a mandatului însoțită de a doua decizie, flexibilizarea mandatului. Aveam decizia de a nu discuta cu PSD. Practic mandatul nostru este flexibilizat în sensul de a avea discuții cu toate partidele democratice, mai puțin cu cei de la AUR, astfel încât să avem un guvern cu puteri depline cât mai repede.

Le-am prezentat colegilor aceste calcule, o alianță PNL USR UDMR ar înemna 224 de voturi și practic cu votul colegilor de la minorități ar presupune o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă sunt 157 voturi ale PSD și 120 de voturi ale PNL ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă care ar presupune și o discuție despre revizuirea constituției.

Nu renunțăm la ideea de a avea premier de la PNL. Această solicitare este legitimă. De ce te-ai duce într-o negociere în care să spui renunț la premeir. PNL nu face condiționări care nu -și au locul într-o negociere. Nu vom impune partenerilor pe cine să desemneze ministru. Asta e treaba fiecărui partid.

Vom încerca să generăm această majoritate, în momentul în care o vom avea vom ieși și vom anunța public. Ideea e că cel care va merge în Parlament va trebui să adune în jurul lui și o majoritate. Cred că termenul poate fi mai scurt, de la 3 până la 5 zile.

UPDATE 21.03 Gigel Știrbu ar fi propus excluderea lui Ludovic Orban din partid. Propunerea ar fi fost susținută de Emil Boc și Gheorghe Flutur.

UPDATE 20.48  Potrivit surselor G4Media.ro, depunerea mandatului anunțată de Nicolae Ciucă ar fi o chestiune strict procedurală, pentru a convoca biroul permanent unde se ia act de această decizie și se anulează audierile programate pentru joi. Partidul va rămâne însă cu varianta Ciucă premier desemnat iar depunerea mandatului o face doar pentru a mai obține timp pentru negociere, fiind vizat în primul rând PSD. Părerile sunt împărțite însă în ce privește intrarea la guvernare a PSD, au precizat pentru G4Media.ro surse din partid.

UPDATE: 20.33 Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, la Antena 3, că încă nu s-a adoptat nicio decizie în ședința PNL. „Încă discutăm (…) Nicolae Ciucă nu și-a depus încă mandatul. Discutăm mai multe variante și o să acordăm un vot. Nu vrem să mai mergem pe un guvern minoritar. Ne dorim o flexibilizare a mandatului pentru a putea discuta cu celelalte partide”

” Încă nu s-a discutat în mod concret. Vom avea și mâine o ședință a biroului politic național. Dar în seara asta dorim să-l dezlegăm pe premierul desemnat de varianta de guvern minoritar. Vrem să-i dăm mai multe pârghii, mai multă flexibilitate. Eu aș dori o soluție stabilă, cu majoritate confortabilă în Parlament, care să asigure trecerea legilor importante pe care le avem de trecut, plus măsurile de stopare a pandemiei și criza energetică Președintele partidului, după BEX, va anunța rezultatul discuțiilor și cale pe care o vom urma în continuare”

UPDATE 20.21 În acest moment, potrivit surselor G4Media.ro, se discută pe marginea depunerii mandatului de premier de către Nicolae Ciucă și flexibilizarea negocierilor cu toate partidele, mai puțin cu AUR

UPDATE: 20.13 Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, ar urma să își depună mandatul la Parlament, marți, în jurul orei 9.00

UPDATE: 20.09: Nicolae Ciucă ar fi anunțat în Biroul executiv al PNL că își depune mandatul de premier, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

UPDATE: 20.07: Potivit surselor G4media, marți ar fi fosct convocată o ședință a Biroului Politic Național, pentru a se lua o nouă decizie privind adoptarea unei strategii pentru formarea unui nou guvern majoritar.

UPDATE: 20.01 Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a ajuns la sediul partidului. El a declarat că: „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”, referindu-se la formarea unui guvern majoritar.

UPDATE: 19.50 În PNL sunt voci care cer schimbarea premierului desemnat Nicolae Ciucă cu un alt lider, unii propunându-l pe Lucian Bode, în timp ce alți lideri vor să-l mențină pe Nicolae Ciucă

UPDATE: 19.48 Liderii PNL vor discută inclusiv posibilitatea ca Nicolae Ciucă să înceapă de marți dimineață negocierile cu USR pentru o majoritate parlamentară precum și posibilitatea de amânare a audierii miniștrilor în comisiile parlamentare și a votului în plen. Procedura parlamentară ar putea fi reluată joi, au informat sursele g4media

Știrea inițială:

Liderii PNL se reunesc într-o ședință de urgență la ora 20.00, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Subiectul vizat se referă la posibilitatea ca Nicolae Ciucă să-și depună mandatul de premier al unui guvern minoritar, după ce mai mulți membri liberali au cerut negocieri în vederea formării unui guvern majoritar.

În demersul inițierii de noi negocieri pentru formarea unui guvern majoritar, noua propunere de premier ar putea fi tot Nicolae Ciucă, dar mai sunt și alte nume luate în calcul, printre care Lucian Bode, care este susținut de mai mulți lideri importanți din PNL.
Reaminitm că mai multe organizații liberale din țară s-au mobilizat luni solicitând liderilor din partid să renunțe la ideea unui guvern minoritar și să înceapă negocieri pentru crearea unei majorități.

Ședința are loc cu o zi înainte ca miniștrii propuși de premierul desemnat Nicolae Ciucă să intre la audierile din Parlament.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

125 comentarii

 1. Unde esti tu Bode, Doamne,
  Ca dormind s-ajungi PM?

  • Refacerea coaliției in aceași formulă, adică cu Drulea, Câțu, Turcan, Nasui, Stelica etc, ar fi sinucidere curată pentru ambele partide.

   Doar prin renunțare la talibanii unora și la incompetenții altora, ar putea să iasă ceva, dar nici așa nu-i sigur.

   Usereii n-au arta dialogului iar peneleii sunt prea blegi. Asta înseamnă că cele două formațiuni (căci nu le putem numi partide) sunt incompatibile.

  • Dacă vrea pnl și Werner sa și mai repare ceva din greșelile făcute, eu as merge cu PSD la guvernare și cu AUR și as trimite la plimbare cozile de topor de la UDMR, dai acolo doua ministere la AUR, cultura și sportul, imp este să de debarasezi de cele doua partide de tip maciuca, usr și udmr

  • Mandatul ca mandatul, îl, nu-l depune.
   Dar Programul ala de Guvernare… cu cine-l faci? Cu niste angajati demotivati? Care stau la locul de munca doar pentru ca se castiga nefacand nimic… care probabil nu stiu decat sa se prefaca ca fac #ceva…

  • Rambo are dreptate, cu USR NU SE POATE FACE NIMIC, nu poti sa te intelegi cu ei deloc, evident este mult mai bine cu psd.

  • @rambo
   Asa este, USR ii nu vor sa fure! Ce fel de politicieni sunt ăștia?

  • PeNaLii sunt demni de mila :)) adica nici PeNaLi nu mai sunt astia, sunt niste pedelisti mascati care vor trimite peneleul la cosul istoriei cum au facut si cu partidul lor :))

  • Nu se formeaza nici o coaliție, nu se vor intelege intre ei.

  • Nu se inteleg pentru a-i apara pe cei „care probabil nu stiu decat sa se prefaca ca fac #ceva…” Sinma refer la directorii agentiilor ra-urilor sa-urilor statului. Incepand cu SGG si Corpul de Comtrol.
   Tu ai vazut in Programul nou de Guvernare – vor sa refaca
   SICAP si achizitiile publice. Dar daca NU vor?

  • au lalait-o atat ca sa faca USL :))))))) ce rusine!

   vina e a poporului roman ca voteaza acelasi partid psdpnl care ne-a furat 30 de ani

  • @Spark, mai grav e ca Bode cred ca era ai ok decat catastrofa de Citu.

   Dar de ce s-au fastacit atat daca intentia lor era sa refaca USL? Le-a luat prea mult teatrul asta ieftin. Gata, de maine incepe jaful la scara mare. Zero reforme din PNRR, reforme mimate cat sa primeasca ceva bani ca sa mearga hotia. Vai de noi!

  • @Rambo, poate USR si PNL nu sunt partide, dar stai sa-ti soun eu ce sunt PSD si HAUR: 1. PSD=grup infractional specializat pe furt si distrugere a carui lozinca este: va vrem cat mai prosti ca sa va putem manipula; 2. Haur=grup asociat de interlopi si analfabeti a carui deviza este: toate privirile care EST(catre mama Rusia). Tu, a carui grupare apartii?!

  • LONG LIVE USL !
   Parandărătul my love !

 2. Vai, atat de perspicace sunt cei de la PNL? Oare cum si-au dat ei seama ca nu au sanse cu un guvern minoritar?

  • Urmatorii la mutare sunt procurorii. Nu sunt dependenti de pensiile speciale, cum cred unii. Pot avea si pensii… private, garantate de stat.
   De ei depinde viitorul țarii.

  • @spârc
   În democrație procurorii se ocupă cu alte treburi

  • Nu poate opri nimeni un procuror sa se autosesizeze pe baza unor Comentarii pe un forum.
   Suntem multi reali pe-aici. Nu avem nimic de ascuns gen aipi, mac, cuchie…
   Ca un procuror nu poate lua ținte – asta-i alta poveste.

  • @ Spark
   Ai dreptate. E nevoie de cativa procurori care sa aibă cultură cinematografică : macar filmele Z si Stare de asediu ale lui Costa Gavras.

  • @Motz, viata bate filmul:
   „Carmen Dan, către absolvenții Academiei de Poliție: „Justiţia se face pe bază de probe şi nu stabilind ţinte””

  • ei au fost perspicace dinainte, doar au jucat niste teatru din care sa reiasa ca doar cu pesede se poate guverna :)) cine mai voteaza pnl ma-sa-i mare doamna!

 3. Halal general…dezerteaza inainte de a incepe lupta.

  • Asta-i armata, bro!!!
   O adunatura de diletanti oportunisti (vezi medicul colonel gheorghita, care nici macar nu are drept de practica)…la fel si politia… Singurii diferiti sunt jandarmii, da’ aia, saracii, difera prin lipsa creierului…

  • E de fapt un armistițiu…

 4. L-au fu*ut astia pe bietu Ciuca in toate pozitiile 🙂
  Macar poate o fi slabit nitel cu ocazia asta…

  Cica trebuie obraz gros in politica, dar ce a avut asta de indurat in ultima saptamana nu stiu, zau… mi-e si mila de el asa un pic. Dar deh, l-a mancat in fund, acuma s-a scarpinat pe deplin si poate sa se retraga linistit la pensie.

 5. Pentru cine are o minima intelegere si cunostere a situatiei in care se afla Romania trebuie sa tina cont de nevoia existentei unui Guvern ce poate rapid decide in multe dintre deja votatele si acceptatele proceduri ce tin de obtinerea banilor din PNNR. Daca nu fac asta transele de bani nu vor ajunge in visteria statului . In acest moment conditiile si structura parlamentara s-a schimbat prin plecarea celor 14 din PNL. singura varianta ramasa in picioare este o alianta PSD si PNL. Nu imi convine ca dealtfel si multor altor votanti de dreapta dar aritmetica ne obliga .

  • 😂😂😂
   V-au schimbat textele de la partid?
   „Aritmetica ne obliga”
   „Interesul national”
   Mars la 💩💩, uselistule

  • USR nu este fregventabil ce au facut cu PNL pot face cu orisicare alt aliat

  • Probabil vor partaja cu PSD guvernarea .

  • Usr a facut exact lucrul pt care i-am votat asa ca pa si pusi. Sa guvernezi cu psd e ca si cum ti-ai da cu tesla in oo. Aia fura mai mult ca tine si arunca vina tot pe tine. Dar ce sa zic? Puteti sa ajungeti si sub aia 10% de acum 😂😂😂

  • Corect! Cu USR nu se poate face o alianță care să dureze mai mult de 6 luni! Îi apuca damblalele și dărâmă tot.

  • Mai ales damblaua cu furatul. Ca nu suporta coruptia. Aici ai nimerit-o. Si 6 luni sunt mult. Eu plecam la primul jaf major la care asistam in guvern. Moarte hotilor!!!

  • Mama voastră de hoți! Cine te obligă mă???? Matematica??? E tot aia care te-a lăsat repetent într-a patra???? Nu va e rușine ,mă ????. Cum apare sasu si imi zice ca mai dă o șansă PSD??? Păi PSD te-au votat , javră ??? Sau votanții USR te-au pus acolo pentru a lupta împotriva PSD, nu cu ei!!!! *uie USL!!!!! *uie Sasu!!!!!

  • Bai prostane, e momentul să vă treziți odată din beția asta a voastră și să vă reveniți cu picioarele pe pământ.. Oricum USR nu mai poate face alianță cu PNL și UDMR, pentru că astea 3 nu mai au majoritate, după plecarea lui Orban și acoliții lui din PNL.

  • cine mai voteaza cu PeNaLii ma-sa-i mare doamna sa stiti

  • Baaa da câtă propagandă e pe aici, dar să știți ca noi tot cu USR votam, așa ca lăsați-vă de tastat ca nu merge.

  • @Philip gruparea Orban este PRO ALIANȚA USR-PNL-UDMR, Mars în plm de sclav de corupți cu USL-ul mm!

  • Postacii PNL aripa Citu deja incearca sa ne bage pe gat un guvern PNL+PSD. Tonul l-a dat Florin Roman. Urmeaza ca Rares sa ne enunere cativa pesedisti foarte simpatici si sa ne explice cum vor face ei reforme impreuna cu PSD.
   Baietii astia nu-si cunosc deloc electoratul. Dar nici nu pare sa le pese prea mult. PNL tocmai a devenit o anexa PSD.
   Incep sa-mi puns serios problema daca baietii astia reusesc sa ne scoate si din UE intr-un final.

  • @Philip, corect sclavete, cu USR nu se poate face alinta la furat. Cu pesede insa … Cum era aia, „Jo Napot Kivanok, PSD!”, ma lesi?

 6. Hai acu ca e plecat neamtu in concediu iar. Bagati-l pe Bode in locul lui Ciuca. Sigur nu se prinde nimeni

 7. slab general,imi mai platim si pensie? a ales sa traga de timp ce spitalele sint pline. cu el, armata ar fi injumatatita imediat in caz de razboi.

 8. Daca Ciuca isi depune mandatul este clara aparitia unei noi majoritati .

 9. Indiferent de guvern, absolut toți vor fi contra POPORULUI Român și vor vinde absolut tot ce a mai ramas .
  Sunt puși de OCULTA să DISTRUGA conform programului cel puteți studia în TRATATUL de aderarea la OCULTA SATANISTA UE pe perioada 2020 – 2025

 10. TRAG DE TIMP in mod evident.
  Deci le convine ceea ce se întâmplă !

 11. Încă o victorie usturătoare a echipei câștigătoare. În fine.
  Eu nu înțeleg, totuși, care-i treaba cu așa-zisul ‘mandat pentru guvern minoritar’ și ‘mandat pentru guvern de coaliție’. Președintele mandatează pe cineva să facă un guvern. Cine zice că trebuie să fie de coaliție sau minoritar? Tot președintele, nu?

 12. E un joc politic controlat de Johannis. Știau de la bun început cum ar putea face o majoritate. Probabil ca Johannis se preface că epuizează toate variantele pt a declanșa anticipatele care sunt certificatul oficial de deces al mișcării Rezist.

  • Cred ca se cam tem toate partidele de USR…deocamdată nu au furat …

  • Mai bine comentezi fotbal. Poate le nimeresti. Aici cu rezist si anticipate si ce mai inventezi tu, sigur nu. Daca voia anticipate nu o lalaia atat. Nu nominaliza un ciolos de exemplu. Dar na, asta ati primit pe linie de partid, asta ziceti.

  • @geigerC, Johannis se preface că epuizează toate variantele pt a declanșa anticipatele in capul tau ala prrost, poate

 13. PNL si Johannis trag de timp si vor sa mentina criza cat mai mult doar sa fie ei la butoane.

 14. Dar de ce ma rog nu o cheama pe Dancila sa redevină PM, doar are atata timp liber si mintea odihnită.

  • Asta ne m-ai trebuie, sa vina militarul ca nu m-ai scapa niciunul, dictatura militara, nu m-ai miscam, o sa controleze toata tara, o sa ne ia libertatea cu arma la spate, asta doreste neamtul😷

 15. Sa va fie clar dragi romani-Psd si PNL sunt organizatii mafiote ce nu au nimic in comun cu agenda cetateanului de rand,sunt tradatori de neam si tara marionete ale unor forte straine dusmani ai poporului roman:Rusia,Ungaria,Austria care in schimbul spagilor,comisioanelor sunt dispusi sa vanda tot ce se poate vinde din tara asta pustiind si parjolind tot in urma lor in interesul clanurilor mafiote sau personale fara sa le pese de gloatele de fraieri ce voteaza

  • Asta ne m-ai trebuie, sa vina militarul ca nu m-ai scapa niciunul, dictatura militara, nu m-ai miscam, o sa controleze toata tara, o sa ne ia libertatea cu arma la spate, asta doreste neamtul😷

 16. Tara este în criza enormă iar politicienii noștri nu se înțeleg de la cașcaval

 17. Sa va fie clar dragi romani-PSD si PNL sunt organizatii mafiote ce nu au nimic in comun cu agenda cetateanului de rand,sunt tradatori de neam si tara marionete ale unor forte straine dusmani ai poporului roman:Rusia,Ungaria,Austria care in schimbul spagilor,comisioanelor sunt dispusi sa vanda tot ce se poate vinde din tara asta pustiind si parjolind tot in urma lor in interesul clanurilor mafiote sau personale fara sa le pese de gloatele de fraieri ce voteaza si care nu conteaza

 18. Ciuca isi depune mandatul pentru ca PNL ar pierde electoral . Ciuca nu va obtine voturi nici cat Ciolos in parlament.

 19. SE VEDE CA GENERALUL NU EMPATIZEAZA CU ROMANII.
  GENERALE!!!
  TI-AI CALCAT JURAMANTUL !

 20. Raman la parerea ca cea mai probabila miscare urmatoare a lui Johanis este desemnarea unui candidat premier PSD.
  Va incerca sa evite pe cat posibil alegeri anticipate.

  Suspendarea e inca posibila, nu tine de el.

 21. S-au speriat proștii!

 22. eu cred ca doar patru persoane pot salva Tara!

  prima persoana este domnul Citu

  a reusit domnia-sa sa iasa de la bulau, a reusit sa nu mai dea inapoi banii imprumutati de la o banca, a reusit domnia-sa sa faca jocuri speculative pe moneda nationala, a reusit impreuna cu domnul presedinte sa invinga pandemia..a fost ales in urale la congres…..asta cu guvernarea este un fleac

  a doua persoana este Alina Gorghiu, dansa care a fost ce nu a mai fost cazul, ministrul de justitie intr-un guvern care nu a mai apucat sa fie ..uitati-va ce privire are, te trec fiorii dragostei, nu altceva

  este apoi acest minunat domn Florin Roman, care parca rateaza mereu curele de slabire si care le spunea partidelor din parlament sa fie responsabile…

  si in sfarsit, febletea mea, pianista Raluca Turcan, care nu se stie daca a lucrat vreodata la vreo firma, ceva acolo, la printat hartii…..dar a fost un sprijin de nadejde pentru domnul Stolojan, in momentele sale de disperare intima

  cum sa nu-ti fie dor de Corneliu Vadim Tudor cand ii vezi pe astia?

  cu astia intri in depresie, cu CVT radeai…

 23. Cred ca Zombiliticul va reveni in functia de premier, el e unicul, inegalabilul, SUPERMANul care POATE sa FACA tot!!
  Rares Bogdan in 3.10.2021:
  „Alegerea noastra pe scurta, medie si lunga durata este Fl Citu. Noi nu avem o altă opţiune. Oricine speculează alte opţiuni, sunt strict din dorinţa de a face scenarii politice. Nu. Noi mergem pe Florin Cîţu şi pe el îl vom susţine şi cu el vom traversa această perioadă. Veţi vedea”, a adăugat Rareş Bogdan.
  Întrebat dacă el este cel care ar putea fi premierul desemnat în locul actualului prim ministru, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns că pentru actuala situaţie a României Florin Cîţu este ”cea mai potrivită persoană”.
  El exclude orice altă propunere, în afară de Florin Cîţu, care să conducă guvernul.
  ”Eu îmi voi folosi toată influenţa şi capacitatea pentru a strânge o majoritate parlamentară alături de domnia sa, lui Florin Cîţu”, mai spune eurodeputatul.

  Rares Bogdan, 6 Septembrie 2021:
  „Nu renunţăm la Florin Cîţu. Este opţiunea noastră de premier, este cea mai BUNA OPTIUNE, este exact OMUL POTRIVIT în această perioadă în care România poate implementa investiţii de peste 130 de miliarde de euro, din care 80 de miliarde de euro bani europeni negociaţi de preşedintele Klaus Iohannis. Nu văd de ce, dacă italienii l-au adus pe Mario Draghi, noi să-l înlocuim pe Florin Cîțu”, a spus Rareş Bogdan.
  „Dacă acum am ceda, ceea ce nu se pune problema, sunt convins că (cei de la USR PLUS, n.r.) ar veni cu condiţii peste condiţii. Deci ca să fie lucrurile clare, alegerea PNL în integralitatea sa este Florin Cîţu şi rămânem în spatele premierului nostru”, a adăugat liberalul.
  Rareş Bogdan a afirmat că, după demisia miniştrilor USR PLUS, reprezentanţi ai PNL din Guvern vor prelua interimar portofoliile acestora.
  Rareş Bogdan a subliniat că PNL nu doreşte o alianţă cu PSD.”

  Unde-au disparut Rares Bogdan si #echipacastigatoare??!!

 24. Oricat ai slefui un rahat tot rahat ramane 💩💩💩

 25. las ca se infiinteaza maine a 2 a partida balama 🙂 partidul liberal muncitoresc 🙂 au tras de timp …sunt in prelungiri ! 🥳🤩😋🤪

 26. Cu PSD sa facă guvern!
  PNL= PSD

 27. E criza de oameni politici, toți au mofturi si bashini în kur.

  • Orice varianta va fi, politrucii sunt aceiasi: acum ne-au demonstrat cu varf si indesat ca „ultima speranta” adica alianta PNL+USR +UDMR cea promisa de dl Haos ca va reforma Romania si va rade de pe fata pamanului orice urma de PSDism s-a dus!!
   Ca PNL=PSD=UDMR=aceeasi mizerie!
   Asa ca, orice varianta va fi, politrucii sunt aceiasi, NIMIC nu se va schimba, asa-i dle Haos?!

 28. Lingaiii,slugile si sclavii mafiei ciuma rosie si a anexei AUR s-au activat sperand ca vor ajunge repede la cascaval pana nu se prind fraierii mintiti frumos la tembeliziunile infractorilor sponsorizate cu milioane de euro din bani publici pt a manipula cirezile naive ca e o mare teapa trasa de mafie si care mor pe capete din cauza oceanului de prostie imens acumulat de societate in urma manipularilor si diversiunilor acestor excroci la drumul mare care isi urmaresc doar interesul personal si obiectivul principal care a ramas acelasi:salvarea tuturor infractorilor si mafiotilor ce au jefuit si devalizat tara

 29. În locul celor de la USR le-aș ura „succes-uri” și pnl să facă guvern majoritar cu psd sau aur. Am votat USR dar nu înțeleg de ce insistă să îi scoată din 💩 pe câțu și compania.

  • Nu insista. Dar se prelungeste criza altfel. Faptul ca nu accepta insa aberatiile pnl spune totul. Adica e un fel de: vrem sa fim responsabili dar nu giram hotiile voastre. Ceea ce e corect.

  • Nu sunt atât de sigur că PNL, USR și UDMR mai au majoritate după plecarea lui Orban.

  • @ andrei
   O ții langa cu hotiile. Nu vezi ca uSECUricii sunt o adunătură de impostori cu fumuri ?
   Stelică, argatul pezedistului Mazăre de la Constanța. Magister Vlăduț. Depilatoarea. Si culmea culmilor, Inginerul Moșteanu, cu diplomă la Bioterra…😂

  • Mai nea moțu de pe desert turcesc,spre deosebire de care competenți de la PNL? Turcan,Vâlceanu, Bode spaima Abecedarului??? Sau mai noii miniștri wanabe Gorghiu,Predoiu și Roman????

  • @ vio7
   Mai Tataie, eu îți arăt niste impostori, tu imi arăți alții. Pe logica ta, nu contează ca sunt proști daca sunt proștii nostri…😂
   Ce e in capul tau ? Varză acră !

 30. Iata ce a iesit dupa toata cotaiala lui Iohannis incepand de la congresul peneleprelor. Vedeti in toata splendoarea sa de ce este capabil Premierul de la Grivco. Este o caricatura de om politic, un ofticos si cinic care se inconjoara de oameni fara capatai. In doar 2 luni PNL a scazut dramatic in sondaje, le pleaca parlamentarii si nu pot avea acum majoritate decat cu PSD, USR ii exfoliaza daca intra la guvernare, la fel si PSD, Citu este marginalizat, latrailor pedelisti li s-a inclestat gura, guvern demis. Vai de mama lui ce a reusit Iohannis. Nu s-a asteptat ca USR sa iasa din guvern dupa ce l-a palmuit pe Stelian Ion cu mana betivului tepar. PeeeSeeeDeee, Crizatorii, numai apelative unul si unul iesite din gura unui plimbaret pe bani publici. O caricatura de presedinte.

 31. S-au speriat, proștii și s-au flexibilizat!

 32. Sa fiu in locul pnl, as intra cu psd la guvernare. Logica parlamentara cu majoritate confortabila. Avand in vedere ca pnl a pierdut membri, cu usr si udmr ar avea 225 maxim de parlamentari, deci depinzi de minoritati pentru a avea o majoritate si aia la limita. Daca nu vin 4-5 la munca in ziua respectiva,nici majoritatea aia nu o ai. Cu psd ai 270+ . Deci usr si aur in opozitie si probabil si udmr acum. Vom vedea

  • Păi asta se va si intampla! S-ar putea să vedem PM pesedist!

  • cu psd la masa in 2024 #echipacastigatoare va lua scorul electoral al pdl-ului din ultimele lor sondaje…si acel scor cred ca ar fi prea mult…dar probabil 2 ani de furat merita, ardelenii aia destepti foc tot pe astia ii voteaza in orice s-ar reinventa :))

  • @Akex: Eu chiar sper să se întâmple asta! Cum am răbdat până acum mai putem răbda 3 ani. După asta putem scăpa definitiv de groparii României, psd și pnl adică usl. Vezi ce-ți dorești că s-ar putea să se întâmple și să rămâi fără obiectul muncii!

 33. Cat timp pierdut (aproape 2 saptamani si inca nu s-a terminat), cate invarteli, suceli, ifose de fete mari, ca sa refaceti usl ul ?! Dati bataie acum si incheiati circul asta penibil.

 34. Amatorism si nesimtire.O adunatura de nulitati,in frunte cu Iohannis,isi bat joc de noi.Ba guvern minoritar ,ba ”flexibilizare”in negocieri,ba cu USR ,ba cu PSD,ba cu…..,dracu sa va ia pe toti.

 35. doamne dumnezeule, extraordinar, deci nu mai pot cu prostii astia de la PNL, vai steaua lor! Deci vreau sa ma lovesc cu un ciocan fix in coaíe …

 36. Rahat cu apă rece

 37. banuiesc ca PLAVANUL vrea USL 2, in consecinta il propune pe catzu( ambitia lui)
  DAR SE PREA POATE SA RENUNTE LA TOT, IN URMA DEMERSULUI FACUT DE AUR.
  PENTRU CA PLAVANUL GANDESTE DOAR PENTRU EL (tare as vrea sa ma insel )

 38. Pai ce ai facut, Generale? Le permiti astora sa ti-o bage in gura si dupa le mai si multumesti? Unde plm iti e onoarea militara? te-ai sters la goaza cu uniforma lu’ matale.

 39. In fiecare pnl-ist e un pzd-ist care vrea sa se elibereze. Get out the closet and be urself.

 40. Mamă ce s-au activat postacii PNL și PSD, vor cu toții la furat, vor un USL, le miros cele 30 mld de la PNRR.

 41. Dupa ce s-au scobit in c… cateva saptamani, cu sute de morti zilnic, acum se pregatesc sa oficializeze ceea ce era clat de mult timp. Se reinfiinteaza CIUMA PORTOCALIE (ROSIE + GALBENA), patronata de Presedintele maro!

 42. Alerta-nu minimizati efortul anexei mafiei PSD AUR de a scoate Romania din UE visul tuturor infractorilor si mafiotilor din Romania atrage atentia jurnalistul Malin Bot-postarile pe fb a acestui elucubrat si zoombificat raspanditor de conspiratii,teorii si fantasmagorii inchipuite si neinchipuite au atins un milion de vizualizari intr-o singura luna

  • Asa si? Ai alta parere despre psd si aur? Canta ei frumos deocamdata ca suntem europeni si alea alea, dar visul lor umed e sa nu-i traga nimeni de maneca cand baga adanc mana in buzunarul romanilor. Si ghici ce, UE e singura care opreste deocamdata furtul acesta de a deveni sistematic si legal, cum vor pesede, penele si aur … Fara UE sa vegheze asupra ta, poti altoi legile justitiei dupa bunul plac.

 43. numai Kelemen sa nu fii zilele astea..

  incepe sa semene cu glumele despre radio Erevan: acum par sanse mari ca UDMR in loc sa primesca ministerul fondurilor europene.. sa il piarda si pe cel al dezvoltarii.

  cum va explica el ca vor trebui sa se multumeasca cu mediul & sportul? 😂

 44. Sa refacem filmul zilei.
  1. PSD a anunțat azi, pe zi, ca au votat in forumurile lor ca nu vor susține guvern minoritar PNL.
  2. PNL a anunțat azi, pe seara, ca Ciuca isi depune mandatul pt ca matematica . .

  Concluzii:
  – Ciuca nu avea pe nimeni de convis, ci Ciolacul avea de convins. PSD nu s-a lasat convins de Ciolacul.
  – Ciuca si PNL, la mana PSD, au vazut ca nu se vrea asa pe ascuns cedarea de voturi.

  Morala faptelor:
  PSD s-a hotarat, nu vrea sa fie amanta PNL, nu vor „concubinare” pe ascuns.
  PSD vrea ca PNL s-o ia de soție, sa meargă la altar impreuna si sa fie trecut in acte, USL2.0, USL2.0

  Iohanis va fi nas la nunta asta, fam USL2.0

  PS: in Ardeal, spera PNL ca nimeni nu se va prinde chiar si daca fac nunta pe față cu PSD. Ardelenii vor crede in continuare ca PNL e tot fata mare 😉

 45. Alerta-O mare parte a limberalilor prezenti in studiourile infractorilor de la Aneta 3 si Romania kgb si piticul penelisto pedelist porno Emil Boc si Lucian Bode zis si adormitul de pe bancheta din spate la îndemnul ficusului mutant tradator si ticalos opteaza pt o mafie unita USL 2 in timp ce Catz Matz ar opta pt o reconciliere si o noua negociere cu USR PLUS-sursa aktual24

 46. USR foame mare de bani :))))) . Ce ne facem ca nu mai ajung USR sa muste din ” 2 miliarde pentru consultata” :)))) . USR = Placuta Suedeza :))))

 47. Ia sa ma uit ce zi e azi. OK, va sa zica in zilele impare PSD e partid democratic si in alea pare e Ciuma rosie.

  • 👍

  • Las-o jos ca măcăne!

   N-o mai da după copac:
   Ciuma Roșie + Hepatita Galbena = Love Forever, all day, all the time.

   Cum e ăia: luați-vă bă o cameră! Așa ar tb sa-și ia ăștia o țară, dar pana sa-si ia ei, ne luam noi unul cate unul, am ajuns la vreo 5mil, asta inainte de USL2.0

 48. @Foame de bani
  Esti parlamentar PNL sau PSD?!?
  Esti pensionar special?!?
  Esti primar sau funcționar cu salariu baban?!?
  Esti copil de ce este mai sus?!?
  Esti urmarit penal?!?

  Sau atat te duce capul?!?

  Pe toată scena politica, de o infectie cruntă tu cu USR ai o pb?!? De ce nu ai zis si de AUR ceva?!? E clar ca de 31ani USR si AUR au distrus tara asta.

  Ce inseamna sa ai ciolanul in gură, mârâi catre orice „nou” apare in peisaj.

 49. Câț și Ciolacu vor să manevreze PNRR și PNDL . Jumi-juma. E normal că vor merge împreună. La asta se pricep foarte bine: au vechime în branșă. Aduc specialiștii ca să traducă PNRR-ul: Vâlcov, Stănescu, Veorica, Carmencita. Poate vine și Dragniotul să-i dirijeze. Vor împărți ministerele în două: un miliard PNL, două miliarde PSD. Și tot așa.Dacă PNNR-ul trebuie pus în practică în 5-6 ani , echipa ,,împreună” câștigătoare, vor toca banii în maxim 2,3 ani. Ar fi o singură problemă: dacă fură doar un leu, ochiul vigilent al Codruței îi face una cu pământul. Așa că… ghinion! Cum vor arăta Boc alături de Olguța, Firea la braț cu Plicușor Dan, Bode cu secretară madam Dan , Rafila de mână cu Tătaru .
  Magnifică politica românească. Vin vremuri interesante. Pentru ei, politicienii.

 50. Pana la urma, care e cauza pt care a stat Romania atata timp cu un guvern demis? De ce nu s-a facut de la capul locul o varianta prin formarea unei majoritati, cu ciuca premier? Tara asta e condusa de iresponsabili?

 51. Cu tot regretul o spun-poporul roman e cel mai neghiob si prost de pe planeta-platesc ministrii cu 7000 de euro lunar sa le spuna acestor primitivi incuiari cum poti trai cu numai 270,ati mai auzit si vazut asa ceva?

 52. Cu tot regretul o spun-poporul roman e cel mai neghiob si prost de pe planeta-platesc ministrii cu 7000 de euro lunar sa le spuna acestor primitivi incuiati cum poti trai cu numai 270,ati mai auzit si vazut asa ceva?

 53. Doar ca modificarea constitutiei nu se poate face fara referendum.

 54. se intinde o cursa, pnl e diluat si se va rupe in mici bucatele, o mafie la virf pune laba paroasa pe partid. oare cine e in spate? oameni cu derogari, proaspeti veniti in partid au luat cu japca un partid. nimic nou sub soare, doar ca….e vorba de romania aici. usr ar trebui sa inteleaga ca ceva miroase urit, a hoit.

 55. Imaginați-vă doua clanuri de mafioți care se unesc pentru a schimba constituția cu majoritate parlamentara de peste 66 la suta (luând în calcul și voturile Aur care sunt anexa PSD). Asta ar fi cel mai dezastruos scenariu pentru tarisoara noastră.

 56. Măi câte partide au îngropat conservele astea că deja atâtea sunt încât le-am uita numărul.
  Bănuim că după le îl zboară pe Orban îl iau pe Băsescu imediat după ce fac guvern cu PSD să refacă coaliţia de pe vremea lui Dragnea pentru că pentru asta se lupta atâta de isterici zilele astea.
  Ioi tu dar ăştia încă nu s-au prins că nici cu PSD nu vor avea majoritate în momentul când vor începe să plece în masă de la PNL şi de la PSD că şi dintre ăştia vor pleca de oricum nu vor avea majoritatea aia pentru care se tot screm, chiar nu pricep?….O să priceapă oricum când vor avea iarăşi oameni în stradă că ăştia numai prin şocuri pricep şi de fiecare dată păţesc la fel, dar de fiecare dată până aşa de bine le vor reuşi de va fi şi ultima oară.

 57. Printre rânduri: multe comentarii mi-au dat de înțeles; dragilor cu toate păcatele lui politice și pământești; chiar nu va e dor de Băsescu?,..,.,mi-e sincer ,…,da, om politic PS Nu sunt nici ateu, nici religios, dar pilda cu piatra am apreciat-o mereu. S-auzim de bine,va salut.

 58. Bagamias ula în frăția lor și în lozincile lor.

 59. Citesc de foarte mult timp știrile aici, dar azi am văzut nume , printre cei ce comentează, pe care le văd doar in perioada votului. Foarte mulți, deodată, sunt de acord cu alianța PSD+PNL, că îndepărtăm raul,pe USR … Mai trolilor, au sărit partidele cu bănuțul si ați început campania?
  Pentru realiști, cine ne conduce de 30 de ani, cine simte nevoia sa distrugă „justiția”, învățământul, armata, economia? Sa fim ieftini la vot!
  I-a incurcat USR+ si acum a apărut un linșaj mediatic asupra lor, fonduri tăiate sa nu poată să facă investiții corecte, consilierii pnl+psd boicotează proiecte bune prin primării doar ca nu le iese nimic.
  Lucrez cu foarte multe unități administrativ teritoriale și peste 70% din angajați sunt sub nivelul de pregătire mediu, toate acele locuri sunt cumpărate sau date cadou membrilor de familie sau de partid.
  Ne merităm/va meritați soarta!
  PSD=PNL= îngroparea țării

 60. Iată cum se reface USL sub privirile pasive ale mamaligilor!
  Dacă nu vor fi proteste de amploare contra acestei clici de mafioți, să nu vă aud că nu mai puteți nici să respirați de raul politrucilor.

 61. PNL o sa faca alianta cu PSD 100% in cateva zile o sa fie gata si guvernul

 62. M-am liniștit.
  Iohannis reface USL .
  Macar e transparent. Drumul jafului a fost finalizat .
  Mascarada , uite guvernul, nu e guvernul , o simplă regie de două parale .

 63. P$D 5% dupa viitoarele alegeri
  PNL out din Politica
  USR 52% dupa viitoarele alegeri

  Diferenta distribuita intre Otrepele Ramase ( fara pemepe si draqnea party, care stau pe tusa)