G4Media.ro

SURSE: Strategia de comunicare a lui Cîțu în PNL, făcută de la…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

SURSE: Strategia de comunicare a lui Cîțu în PNL, făcută de la Guvern / Cum cataloghează presa ”adversă” / Echipa cere ”ponturi despre tabăra Orban pentru a le da în presă”

Un document intern al echipei de comunicare de la guvern a premierului Florin Cîțu, consultat de G4Media.ro, arată principalele linii de mesaj, precum și strategia de comunicare în bătălia internă. Documentul cere de la ceilalți lideri liberali din echipa lui Cîțu ”ponturi despre tabăra Orban” pentru a fi date în presă și stabilește lista cu comunicatorii liberali care să îl promoveze pe Cîțu la emisiunile TV.

 • Important: Documentul poartă antetul Guvernului României, deși conținutul său este dedicat exclusiv activității din PNL a premierului

De asemenea, documentul arată și care instituții media sunt considerate ostile de echipa lui Florin Cîțu: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews (acuzate că ar avea înțelegeri cu Ludovic Orban), dar și G4Media.ro, despre care echipa lui Cîțu susține că ”este mai degrabă favorabil lui Orban, pentru că premierul este o amenințare pentru electoratul USR- PLUS”. Nota redacției: G4Media.ro are un tratament egal pentru toți actorii actorii politici, fără favoritisme și fără atacuri motivate politic, susținerile echipei de comunicare a lui Cîțu sunt complet nefondate.

Printre comunicatorii preferați ai echipei Cîțu se numără Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu și Emil Boc.

Principalele linii ale strategiei de comunicare:

 • Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la tv, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier
 • Stabilirea listei de comunicatori (19 miniștri, lideri centrali și locali)
 • Cererea de ponturi despre tabăra Orban
 • Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU
 • Îndemn cu majuscule pentru postările pe Facebook: SĂ FIE MULTE POZE DE GRUP, INCLUSIV SELFIE-URI ÎN CARE SĂ FIE PREMIERUL
 • MENȚIONAȚI ÎN DISCURS ȘI POSTĂRI MOTIVELE PENTRU CARE FLORIN CÎȚU ESTE SINGURA SOLUȚIE PENTRU ȘEFIA PNL
 • Folosirea lui Klaus Iohannis ca susținător al lui Cîțu. Exemplu de mesaj tematic propus de echipa premierului: ”Este singurul premier care și-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de finanțe în pandemie, a trecut țara prin criză în 2020, România are cea mai mare creștere economică din UE. Cifrele nu mint. Și mai ales, premierul are un partener de încredere: președintele Klaus Iohannis”.
 • Punctarea sprijinului din Ardeal pentru Cîțu: ”Turneul din Ardeal este un mare atu pentru #Echipa castigatoare. Ardealul este cu premierul, trebuie să punctăm ca imagine foarte bine la acest capitol. Iar zilele acestea, și mai ales ziua de duminică, la Cluj, trebuie să fie festival pe Facebook. Poze, mesaje etc.”

Mesajul integral trimis de echipa de comunicare a lui Florin Cîțu:

Linii de comunicare pentru liderii PNL

– FLORIN CÎȚU CANDIDAT PENTRU PREȘEDINȚIA PNL-

COMUNICARE MASS MEDIA

1. Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la tv, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu, să fie prezenți în prime time la televiziuni. Miniștrii care merg la 21 la tv pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid, pentru că sunteți lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu. TREBUIE SĂ SE VADĂ CĂ SUNTEȚI O ECHIPĂ, SĂ SE VADĂ CĂ EXISTĂ UNITATE ȘI ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE NU DIVIZEAZĂ, CA ORBAN. Când sunteți invitați, spuneți că puteți aborda și lupta pentru Congres, în emisiune.

2. Lista comunicatorilor agreați este urmatoarea și o vom transmite și la televiziuni, precum și Brândușei Miron, care se ocupa de booking la PNL.

LISTĂ COMUNICATORI

Rareș Bogdan
Robert Sighiartău
Dan Vîlceanu
Florin Roman
Alina Gorghiu
Lucian Bode
Raluca Turcan
Virgil Popescu
Sorin Cîmpeanu
Emil Boc
Pavel Popescu
Cristian Băcanu
Daniel Fenechiu
Ionel Bogdan
Monica Anisie
Alin Nica
Gheorghe Pecingină
Mara Mareș
Alin Ignat

3. Cele mai agresive posturi și publicații sunt: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews. Aici Orban are contracate și înțelegeri, prin diverși. G4 este mai degrabă favorabil lui Orban, pentru că premierul este o amenințare pentru electoratul USR- PLUS. De aceea le este mai convenabil să fie favorabili lui Orban. La Realitatea merge Alex Kocis, care este creierul tuturor fake-newsurilor despre echipa premierului. Așa ca atunci când sunteți invitați și merge și el la Realitatea, vă rog să mergeți. Este foarte ușor să ii demontam minciunile. Și el mai are un defect: se enervează când i se pune în față propaganda lor. Pot fi atacați cu armele lor.

4. Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup.

REȚELE SOCIALE

1. Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU! Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid.

2. Noi o să vă dăm și postările premierului pe care vă rugăm să le puneți pe grupurile de facebook și whatsapp, filiale. Mai mult, vor fi și vídeo-uri sau postări ale premierului la care vă vom ruga să dați share pe pagina dvs și pe pagina filialelor.

3. Personalizați comunicarea de pe Facebook, în relația cu premierul. Dați like de pe conturile oficiale, lasati comentarii.

4. Când sunt alegeri in filiale, este foarte important ca fiecare lider care participă la acea conferință să posteze pe Facebook imagini, cele mai relevante părți din discurs. Vă rog să le spuneți oamenilor dvs de comunicare să aibă grija de asta. Postați în grupurile de whatsapp, grupurile de facebook pe care le aveti de susțintători. Indemnați oamenii din filiale să lase comentarii apreciative pe pagina premierului.

5. FOARTE IMPORTANT! SĂ FIE MULTE POZE DE GRUP, INCLUSIV SELFIE-URI ÎN CARE SĂ FIE PREMIERUL, CANDIDATUL CARE CÂȘTIGĂ ALEGERILE ȘI DVS! SĂ SE VADĂ ECHIPA.

6. Când premierul merge într-o filială, vă rugăm mult să transmiteți live pe facebook conferința de alegeri, pentru a o prelua și noi pe pagina premierului. Doar așa ajung discursurile la membrii de partid și în presă. Când o filială nu dă live, mesajele ajung doar la cei din sală.

7. Turneul din Ardeal este un mare atu pentru #Echipa castigatoare. Ardealul este cu premierul, trebuie să punctăm ca imagine foarte bine la acest capitol. Iar zilele acestea, și mai ales ziua de duminică, la Cluj, trebuie să fie festival pe Facebook. Poze, mesaje etc. Vedem dacă găsim și un mesaj pentru acest turneu. Spre exemplu

”Câștigăm big time în Ardeal!” #echipacastigatoare

MESAJE ȘI DISCURS

8. MENȚIONAȚI ÎN DISCURS ȘI POSTĂRI MOTIVELE PENTRU CARE FLORIN CÎȚU ESTE SINGURA SOLUȚIE PENTRU ȘEFIA PNL:

EXEMPLU DE MESAJ TEMATIC:

Este singurul premier care și-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de finanțe în pandemie, a trecut țara prin criză în 2020, România are cea mai mare creștere economică din UE. Cifrele nu mint. Și mai ales, premierul are un partener de încredere: președintele Klaus Iohannis.

Aici mai ales minștrii trebuie să accentueze ideea de echipă cu premierul și președintele. Asta în timp ce Orban îi are pe Costel Barbu, Virgil Guran sal Ion Ștefan. Trebuie să găsim modalități să facem diferențe de clasă între team orban si echipa câstigatoare.

Menționați și motivul PENTRU CARE LIDERUL DE FILIALĂ VA FACE TREABĂ BUNĂ ÎN URMĂTORII 4 ANI.

9. Zilele acestea o să revenim cu mesaje cheie pentru punctele tari ale premierului, atât pentru Guvern, cât și pentru șefia PNL. Vă mulțumim și suntem sigure că vom avea o colaborare foarte bună.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

 1. Hm. Chintele la doua capete din #TeamCartitzu

 2. Un adevarat democrat catu

 3. Ce le mai pasa de alegatori,, mama lor de nesimtiti ( ca sa ma exprim eufemistic) !

 4. Peeeseeedeee = peeeneeeeleeeerr=useeeeeeleeer= mizerie si voma, puroi!

 5. Ce mi-e Ludovic Orban cu Chirică și Costel Alex în echipă, ce mi-e Cîțu cu Florin Roman și Fenechiu.

  Ce ne-a mai tocat PNL-ul urechile un an juma’ despre cât de copilăroși sunt ăia de la plusere, că nu se poate pune bază pe ei că se ceartă în public, etc.

  Și uite-i pe cei de la PNL care plusează și cu Rareș Bogdan pe de-o parte, sau cu televiziuni cumpărate din bani publici de cealaltă parte, pentru a-i depăși pe pluseriști, după certurile de grădiniță între Cîțu și Orban, Probabil vor să se asigure că ei nu vor fi depășiți prea curând.

 6. Mie imi spune acest articol faptul ca echipa d-lui Catu beneficiaza de o strategie de lucru impresionanta,ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca in spatele ei sunt consultanti politici si strategi care activeaza organizat,poate chiar zi si noapte.Aceasta demonstreaza cat de importanta este miza bataliei politice din PNL pentru aripa Catu.Aparatul de propaganda si manipularea media,prin audio-vizual -este in centrul arsenalului strategic de convingere a votantilor PNL de la congresul din 25 septembrie.Este important de stiut cum va reactiona tabara adversa ,acum ca acest document intern a ajuns sa fie descoperit.
  Si cel mai insemnat lucru este acela ca actul de guvernare sa aiba rezultate concrete ,pozitive, caci altfel tot efortul acesta de propaganda si toata strategia adoptata de aripa Catu vor fi in van.Practic ,folosirea eficienta a exercitiului guvernamental si a vectorilor de imagine este un as in maneca taberei Catu.
  Pana acum tabara Orban mi se pare ca nu beneficiaza de o strategie unitara,vorbeste prea mult numai prin vocea liderului sau si aici eu zic ca trebuie sa schimbe ceva, caci altfel pierde teren.
  Conteaza foarte mult cum pregatesti campania interna pentru a avea succes la sefia PNL si in celelalte functii eligibile din partid si se pare ca tabara Catu a inteles mai bine pana acum acest lucru.Sa vedem cu ce vine nou tabara Orban.
  Pericolul cel mare este scindarea partidului dupa congresul din 25 septembrie. Daca partidul va ramane nescindat va fi o forta pentru viitor, inclusiv pentru viitorul coalitiei de guvernare.Daca se va scinda ,se intrevad schimbari pe scena politica si framantari care vor eroda semnificativ actul de guvernare.Daca diferenta de voturi intre competitori va fi una foarte mare sunt sanse mari ca partidul sa nu se scindeze , caci oamenii se regrupeaza si nu stiu cati vor mai fi dispusi sa-l urmeze pe cel care pierde.De aceea eu cred ca multi din tabara Orban nu isi asuma riscul de a iesi la suprafata. Mai conteaza si reactia taberei pierzatoare la congres, data in primul rand de liderul ei,de a-si asuma infrangerea si a ramane in interiorul partidului,fara sa produca vreo schisma.

  • Aici e vorba de alegeri interne!
   Tu crezi că membrii de partid au nevoie de propagandă și manipulare de orice fel ca să se hotărască cui ii dau votul?! Păi ăștia se cunosc între ei ca frații, nu e nevoie de nicio strategie!
   În acest tip de alegeri contează doar ce i se garantează votantului, adică o funcție, un post, o sinecura. Ideea e cine e mai credibil în promisiuni.

  • Nu apare…
   Ziceam că din moment ce se cunosc toți între ei, nu este nevoie de nicio propagandă și manipulare pentru că sunt alegeri interne.
   Contează doar cât de credibili în promisiunile pentru funcții, posturi și sinecuri sunt cei doi candidați.

 7. In loc sa se sape unii pe ceilalti, mai bine ar face niste sondaje pe bune sa vada cine naiba ii mai voteaza. Pe spinarea lor urca psd, iar 2024 ii vor face praf si noi restul, sclavii lor, vom trage toate ponoasele. Fi-mi-ar scarba! Abject personaj acest Citu… il poate egala doar Rares Bogdan.

 8. O bătaie de joc pt liberalismul din România. Dacă a ajuns băiatul generalului Isar sa facă jocurile în PNL e F grav. SRI , PDL și grupul de la Cluj va conduce în PNL!

  • Cu siguranță o vor lua în „freză” dar nici nu va fi bine pentru PNL.
   Cei care au pus la cale acest puci, cu „vârf de lance” Rareș Bogdan, au primit deja mai mult decât meritau și decât puteau duce, de aceea le-a picat „procesorul”.

 9. “Strategie”? Pare mai degrabă un document intern cu speculații si instrucțiuni.

 10. Cum vine asta?
  „…document intern al echipei de comunicare DE LA GUVERN a premierului Florin Cîțu”

  Cu asta se ocupa angajatii guvernului?
  Cu campania electorala interna a PNL?
  E legal?

 11. – Cred că cea mai mare plăcere a PSD e să vadă gaşca Băsistă la butoane şi să îşi amintească momentele plăcute când se bucurau pentru nenorocirile lor de parcă singuri şi le-au făcut.
  – Fiecare atac asupra celor de la USR-Plus sigur e un avantaj pentru voi şi numai susţinerea lor o veţi avea.
  – Fiecare mizerie făcută împotriva propriilor oameni din partid sigur îi va face să vă iubească şi mai mult.
  – Toată povestea cu comasarea teritorială e doar un control mascat asupra celor din teritoriu unde stă puterea baronilor şi transferul lor înspre electoratul urban că e la PSD sau PNL iar puterea celor de la UDMR numai în teritoriu stă aşa că şi UDMR e foarte fericit să vă stea alături.
  – Justiţia aţi scăpat-o de sub control ca şi instituţiile de forţă iar în ziua când primul dosar politic la comandă va apărea justiţia se va revigora subit de la găinarii va trece la acelaşi show de care chiar voi vă plângeaţi după ce tot voi vi l-aţi făcut (şi înainte) de toate mizeriile vi le veţi scoate la suprafaţă (că e de o parte sau de alta) iar Codruţa va muri de ciudă că nu e şi ea implicată în poveste.

  Întrebarea care o avem „care dintre voi veţi încălca primul armistiţiu?”……noi deja ştim 99,99% cine vor fi primii aşa cum ştim că SECU DE LA PSD ŞI GAŞCA TÂNĂRĂ ÎN EXIL NU SE ISTERIZEAZĂ DEGEABA ZILELE ASTEA.

  PS: aveţi o singură scăpare –> „ReeeeZiiiiSttttt”…..clipiţi de două ori când vreţi să fiţi salvaţi!……nu prea vă duce capul, aşa-i?

  • Total de acord, in loc sa guverneze fac un linșaj mediatic asupra usr- plus,tipic PSD -ist, mesaj către PNL: va vedem și ne vedem la vot!

 12. Deci documentul poartă antetul Guvernului României si potrivit documentului citat oamenii lui Cîțu cer colegilor de partid informații despre negocierile lui Ludovic Orban: ” orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd”, cu promisiunea că le vor transmite mai departe presa.

  Deci Catu (cu tata austriac) isi face un fel de Gestapo in randul PNL-istilor sustinatori pe care vrea sa-i conduca.
  Proverb: ,,Ce iese din neamul lui Hitler PNL-isti mananca !”

 13. Dar cine semneaza aceasta scrisoare?