G4Media.ro

Suedia va sprijini cu peste 600 de milioane de dolari gospodăriile afectate…

Suedia va sprijini cu peste 600 de milioane de dolari gospodăriile afectate de preţurile mari la electricitate

Guvernul suedez va sprijini gospodăriile care au fost cel mai grav lovite de creşterea preţurilor la energia electrică, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor, Mikael Damberg, care a precizat că Executivul a pus deoparte şase miliarde de coroane (664,45 milioane de dolari) pentru aceste măsuri, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Guvernul suedez a anunţat că va acoperi facturile la electricitate pe trei luni, începând cu luna decembrie 2021, cu o sumă de maximum 2.000 de coroane pe lună pentru fiecare gospodărie. Potrivit Executivului de la Stockholm, banii vor ajunge la aproximativ 1,8 milioane de gospodării.

„Acestea sunt măsuri excepţionale pentru o situaţie excepţională”, a spus ministrul Finanţelor, Mikael Damberg, într-o conferinţă de presă.

În ultimele luni, preţurile la energie electrică au crescut semnificativ în Suedia, în special în zona din sudul ţării, dar cu toate acestea majorările de preţuri din Suedia au fost mai modeste decât în mult alte părţi ale Europei.

Energia electrică utilizată de Suedia provine în principal de la hidrocentrale, reactoare nucleare şi turbine eoliene iar ţara scandinavă nu se bazează pe importurile de gaze naturale. Cu toate acestea, preţurile de referinţă la electricitate sunt fixate pe pieţele internaţionale, ceea ce înseamnă că şi consumatorii din Suedia au fost afectaţi de creşterile de preţuri.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. deci va mai pasa de incalzirea globala?

    pe frigul asta…era buna niste incalzire

  2. Au și suedejii PSD-ul lor ?.. au asistați sociali,

    • De fapt, ăștia ca tine ar trebui sa ne plătească compensații tuturor. Lockdown, lockdown, închideți tot, murim sigur toți. Hai, munca silnică și platiti despăgubiri, mitomanilor.

  3. ÎN ROMANIA NU ESTE JUSTIFICATA DUBLAREA TARIFELOR LA ENERGIE!!!!
    RESTUL E BLA BLA BLA