G4Media.ro

SUA: Un tânăr adept al supremației albilor, condamnat definitiv la moarte după…

SUA: Un tânăr adept al supremației albilor, condamnat definitiv la moarte după ce a omorât nouă persoane de culoare dintr-o biserică

Tribunalul din Richmond, SUA, a confirmat, miercuri, condamnarea la moarte a americanului Dylann Roof, care în anul 2015 a împuşcat mortal nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, Carolina de Sud, potrivit The Associated Press.

„Niciun rezumat clinic şi nicio analiză juridică minuţioasă nu poate prezenta atrocitatea actului lui Roof. Crimele sale îl fac pasibil de sentinţa cea mai severă pe care o societate dreaptă o poate da”, au concluzionat judecătorii tribunalului din Richmond în verdictul lor, aprobat în unanimitate.

Dylann Roof, un adept al supemației albilor asupra celorlalte rase pe care le consideră inferioare, a tras 77 de focuri de armă într-o biserică metodistă din Charleston la data de 17 iunie 2015, provocând moartea a nouă enoriași negri. Roof avea atunci numai 21 de ani.

Acest atac a fost cu atât mai şocant pentru opinia publică americană şi internaţională pentru că a însângerat un loc simbol al luptei împotriva sclaviei. Emanuel African Methodist Episcopal Church reuneşte cea mai veche comunitate neagră din acest oraş istoric din epoca plantaţiilor, situat în sud-estul Statelor Unite.

La începutul anului 2017, tânărul extremist a fost condamnat la pedeapsa cu moartea, după ce a refuzat să ceară iertare rudelor victimelor și nu a exprimat niciun fel de regret pentru atac.

Avocații lui Roof au încercat să obțină anularea pedepsei în fața Curții de Apel, motivând că judecătorul de la prima instanță nu ar fi trebuit să fie de acord cu cererea tânărului de a-și asigura apărarea singur. Argumentul a fost respins de magistrații Curții de Apel.

Dylann Roff, care acum are 27 de ani, este deținut într-un penitenciar și nu riscă să fie executat prea curând, fiindcă administrația președintelui american Joe Biden a impus luna trecută un moratoriul asupra execuțiilor federale.

Sursa foto: Twitter/ Dylann Storm Roof

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E o mare porcărie de-a făcut insul acela, dar și mai mare porcărie e pedeapsa cu moartea.
  Urât și rușinos!

  • Da, e mare păcat… Dar nu e nici o problemă că e un discreierat care a omorât atâția oameni. Eu cred că pedeapsa cu moartea e prea ușoară pentru ce a făcut el…

  • Nu te contrazic că moartea ar fi prea blândă pedeapsă pentru așa ceva. Închisoare și izolare pe viață e mult mai potrivit.

 2. Iubesc sistemul judiciar din USA-egalitate intre fapta si rasplata!

 3. O merita,macar in state exista o justitie adevarata

  • Bai bulache, in cazul acestui tembel se poate aplica pedeapsa cu moartea pentru ca este clar vinovat pentru acele crime si nici macar nu a realizat ce a facut. Insa, exista destule cazuri in care justitia lu’ peste prajit din SUA prin care au fost condamnat la moarte persoane complet nevinovate, dor pe baza unor declaratii ale vecinilor carora li s-a parut ca acea persoana a facut nu stiu ce gest sau s-a uitat nu stiu cum la nu stiu cine. Ce ne facem in astfel de cazuri, in care niste procurori condamna la moarte un om nevinovat fara macar a-i cere sa-si ceara iertare sau sa regrete presupusele fapte, precum in cazul acestui „alb” tembel? Au existat cazuri de condamnare la moarte a unor nevinovati doar pentru ca nu existau metode moderne de investigatie privind incidentul respectiv.

  • Justiție adevărată my awsome arse!
   O.J. Simpson?
   :)))))

 4. Țara cui??? Mai zi o dată! O să te audă colegii tăi trumpiștii!
  :)))))

 5. La gluma proasta de Justitie pe care o avem noi,asta ar mai lipsi,sa dea ei condamnari la moarte!