G4Media.ro

SUA: Un bărbat a fost inculpat pentru violarea unei fetițe de 10…

foto: captură video

SUA: Un bărbat a fost inculpat pentru violarea unei fetițe de 10 ani din Ohio, a cărei călătorie în Indiana pentru a solicita un avort a atras atenția internațională după decizia Curții Supreme de a anula hotărârea Roe vs. Wade

Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani a fost arestat marți, după ce poliția a declarat că a recunoscut că a violat-o pe fetiță în cel puțin două rânduri. De atunci, el se află în arest preventiv, judecătorul fixând eliberarea pe cauțiune la 2 milioane de dolari, potrivit publicației Indianapolis Star.

Poliția din Columbus, capitala statului Ohio, a fost informată de sarcina fetiței printr-o sesizare a Serviciilor pentru copii din comitatul Franklin, făcută de mama ei pe 22 iunie, a declarat miercuri dimineață, la punerea sub acuzare a lui Fuentes, detectivul Jeffrey Huhn.

La 30 iunie, fata a suferit un avort medical în Indianapolis, a declarat Huhn miercuri în instanță, potrivit Columbus Dispatch, un ziar afiliat Gannett care a colaborat la această știre împreună cu IndyStar.

Huhn a declarat că ADN-ul de la clinica din Indianapolis este în curs de a fi comparat cu mostre de la Fuentes.

Fetița de 10 ani le-a spus polițiștilor că Fuentes a fost responsabil pentru sarcina ei, a declarat Huhn. Procurorul adjunct al comitatului Franklin, Dan Meyer, a declarat că fata a împlinit recent 10 ani, ceea ce înseamnă că probabil a rămas însărcinată la vârsta de 9 ani.

Judecătoarea Cynthia Ebner de la Tribunalul Municipal din comitatul Franklin a declarat că o garanție ridicată în acest caz a fost necesară din cauza faptului că Fuentes reprezintă un posibil risc de fugă și pentru siguranța copilului implicat.

Dacă va fi găsit vinovat, Fuentes, care potrivit The Dailybeast este un imigrant ilegal din Guatemala, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

Acuzațiile penale și mărturia detectivului din Columbus confirmă povestea tulburătoare care a devenit un punct cheie în furia națională legată de decizia Curții Supreme a SUA de a anula hotărârea Roe vs. Wade.

IndyStar a relatat pentru prima dată la începutul acestei luni că o victimă a unui viol în vârstă de 10 ani a călătorit din Ohio în Indiana, unde întreruperile de sarcină sunt legale, pentru a beneficia de servicii de avort după ce majoritatea avorturilor au devenit ilegale în statul ei natal.

Povestea a devenit rapid virală, apărând în publicații din întreaga lume, și a devenit un subiect de discuție de top pentru susținătorii dreptului la avort, inclusiv pentru președintele Joe Biden.

„Imaginați-vă că ați fi acea fetiță”, a declarat vineri Biden, în timp ce deplângea decizia Curții Supreme a SUA din 24 iunie care a decis cu 5 – 4 că nu există un drept constituțional la avort, așa cum statuase instanța supremă prin decizia Roe v Wade în 1973. „Vorbesc serios. Imaginați-vă că sunteți acea fetiță” a spus președintele Biden.

Dar, în ultimele zile, unii adversari ai avortului și unele instituții de presă au criticat povestea ca fiind nedovedită.

Ministrul justiției al statului Ohio, Dave Yost, a pus, de asemenea, la îndoială validitatea relatării în timpul unei apariții la Fox News săptămâna aceasta.

Yost, un Republican, a declarat că biroul său nu a auzit „nici măcar o șoaptă” cu privire la depunerea unei plângeri pentru victima în vârstă de 10 ani.

„Avem contacte regulate cu procurorii și cu poliția locală și șerifii – nici o șoaptă nicăieri”, a declarat Yost în cadrul emisiunii.

Miercuri, după ce a aflat de punerea sub acuzare, Yost a emis o declarație de o singură frază:

„Ne bucurăm de fiecare dată când un violator de copii este luat de pe străzi.”

O analiză IndyStar a rapoartelor poliției din Columbus depuse începând cu data de 9 mai a găsit 50 de rapoarte de viol sau de abuz sexual în care a fost implicată o fată de 15 ani sau mai mică. Acest număr poate fi, de asemenea, subestimat din cauza restricțiilor privind accesul publicului la dosarele publice legate de acuzațiile inițiate de raportorii autorizați. Raportul în care este implicată fetița de 10 ani se încadrează în această categorie.

În 2020 au avut loc 52 de avorturi la copii de 15 ani sau mai mici în Ohio, reprezentând 0,3% din cele 20.605 avorturi efectuate în acel an, potrivit Departamentului de Sănătate din Ohio. Datele departamentului de sănătate arată că au existat 63 de astfel de proceduri în 2019, 54 în 2018, 61 în 2017 și 76 în 2016.

În Indiana, 67 dintre cele 8.414 persoane care au obținut avorturi în 2021 aveau 16 ani sau mai puțin, potrivit raportului anual al Departamentului de Sănătate din Indiana.

Posibilitatea rezidenților din Ohio de a solicita servicii de avort în Indiana ar putea fi în curând limitată. Guvernatorul Eric Holcomb, Republican, a convocat o sesiune legislativă specială care este programată să se reunească pe 25 iulie. Republicanii, care dețin super-majorități în ambele camere ale Adunării Legislative din Indiana, s-au angajat să doptenoi restricții privind avortul.

Liderii Republicani din Ohio au fost rezervați cu privire la modul în care va arăta legislația. Ei nu au spus dacă propunerea lor privind avortul va permite derogări pentru viol, incest sau viața persoanei însărcinate, sau în ce moment al sarcinii vor interzice avortul.

Marți, reporterii l-au întrebat pe Holcomb despre cazul victimei violului în vârstă de 10 ani. El l-a numit un „exemplu îngrozitor”, dar a refuzat să spună dacă se simte confortabil să interzică avorturile în cazurile care implică victime tinere ale violului.

„Îmi rezerv comentariile până când vom vedea un proiect de lege”, a spus el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. I-a distrus viata fetei. Sa treci prin asa ceva la 10 ani, te tareaza pe viata. Cineva aducea mai sus un argument cu migratia. N-are nicio legatura. Nu toti emigrantii sunt violatori. Indiferent de unde era, problema e ca-i bolnav mintal.
    In Romania cred ca lua 10 ani de inchisoare si iesea dupa 5, pentru buna purtare si cu recurs compensatoriu, liber sa violeze iar. Am evoluat dar cred ca unele pedepse din Evul Mediu erau mai potrivite pentru asa indivizi.

    • evident ca n-are legatura. violeaza si aia nativi. problema e ca interzicerea avortului exact de cazurile astea nu tine seama.

  2. hai nu zau! si daca nu e niciun unul alaturat?? ii platesti tu transport si totul? evident ca nu. plus timp plus plus. si pe partea ailalta privind lucrurile, daca oricum sunt state care permit, de ce te mai obosesti sa interzici????
    pe bune, ar INCURAJA???? adica zeci de ani a incurajat? tu nu vezi ma ce aberezi?

  3. Aberatie mai mare ca a ta, monico/monicule, n am mai citit pe aici si citesc site ul asta de ani buni!