G4Media.ro

STUDIU Top 10 țări în care merită să fii nomad digital /…

Sursa: Captură Circle Loop

STUDIU Top 10 țări în care merită să fii nomad digital / România, pe locul 3

În ultimii ani, conceptul de lucru la distanță a devenit o realitate cotidiană, pe măsură ce tehnologiile s-au îmbunătățit și acceptarea în mediul corporatist a devenit mai frecventă. Acest lucru a fost exacerbat doar de pandemia de Covid-19 și de obligativitatea muncii de acasă impusă de multe țări din întreaga lume, scrie Forbes, citată de Rador.

Odată cu vaccinările care încep să se desfășoare la nivel global și cu speranța unei mai mari libertăți de mișcare în curând, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a îmbrățișa viața ca un nomad digital – pentru a continua să lucrezi de la distanță, dar să combini activitatea cu voiajele (în locurile și în momentele în care este sigur de călătorit), experiențe noi și o schimbare completă a stilului de viață.

Ca răspuns la nevoia crescută de a lucra de acasă, multe țări au introdus vize de sesiune de lucru, pentru a încuraja o nouă formă de turism, spre a-și mări vistieriile lor grav afectate. La urma urmei, dacă ai lucrat de la distanță eficient, de luni de zile, nu există niciun motiv pentru care nu poți continua să faci acest lucru de departe, indiferent dacă este un refugiu montan, o stațiune pe malul mării sau un oraș îndepărtat pe care îl iubești.

Dar există câteva lucruri vitale care trebuie să fie luate în considerare atunci când alegi țara în care să îți stabilești noul cămin digital. Având în vedere acest lucru, Circle Loop a făcut un studiu, luând în considerare o serie de factori, de la prețul și viteza conexiunilor la internet, la prețurile de închiriere și căutarea la distanță de locuri de muncă. Are chiar și clasamente pe țări cu indicele global al fericirii. Rezultatele sale au informat Indicele Digital Nomad Index care clasează primele zece țări în care să fii un nomad digital.

Canada ocupă primul loc. Gazdă a unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, obține rezultate bune, de la viteze rapide la internet, până la includerea în top 10 al Indicelui Global al Fericirii și, de departe, cea mai îndepărtată locație în căutarea de locuri de muncă, revine între primele zece. Împreună cu renumele său de una dintre cele mai prietenoase și primitoare țări din lume, este ușor de văzut de ce 21,3% din populația sa este alcătuită din imigranți și de ce se află în topul indicelui din acest an.

Oarecum surprinzător având în vedere turbulențele actuale ale Brexit-ului, Marea Britanie este pe locul al doilea datorită volumului de locuri de muncă la distanță disponibile, împreună cu un nivel ridicat de viață. Este în fruntea unei serii puternice de țări europene care domină indicele – în afară de Canada, singura altă țară neeuropeană din primele zece este Australia, pe locul al nouălea.

Locul al treilea este ocupat de România – o țară care, aș putea paria, nu se află pe radarul multor nomazi digitali. Dar, fiind una dintre piețele de tehnologii ale informației cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, este o asociere excelentă de oportunități și costuri de viață fantastic de reduse – pachetele de bandă largă cu linie fixă ​​foarte rapide costă aproximativ 8 USD pe lună!

Top 10 realizat de Circle Loop

  1. Canada
  2. Marea Britanie
  3. România
  4. Suedia
  5. Danemarca
  6. Franța
  7. Olanda
  8. Australia
  9. Elveția
  10. Germania

Sursa: Forbes/ Rador/ Traducerea Cristina Zaharia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Asta cu munca la domiciliu renteaza pt. angajati in Romania doar daca au proiecte bine platite din strainatate, sau daca sunt bugetari cu functii de conducere sau sinecuri cu salarii comparabile cu ITistii. Depinde de partidul si institutia de care tine omul.

    • Renteaza pentru mici intreprinzatori, cu SRL sau PFA, din IT si nu numai.

    • Ma refeream in comparatie cu celelate tari de pe lista. Normal ca si pana acum cheltuielile mergeau pe srl sau pfa. Nu stiu totusi simt ca imi scapa ceva. Poate ca au supraestimat fiscalitatea ok pe IMM si IT vs. salariati cu contract de munca in alte tari? Poate am ajuns sa fiu prea mofturos:)) sa cerem o administratie care sa nu fie corupta si un sistem de sanatate care sa nu-ti omoare rudele, ca sa nu mai trebuiasca sa ameninitam deschis in sedinta cu parintii profesorii care cer meditatii, plus haosul de acuma etc.

  2. Asta e cel mai varza ‘studiu’ pe care l-am vazut cu subiectul asta.
    Tarile din lista pot fi tari bune ca sa ai un job bine platit, dar nu tari in care sa traiesti – de fapt sunt exacti tarile din care pleaca cei care vor sa fie digital nomads.

    Thailanda, Vietnam, Mexic, Costa Rica, Brazilia, Chile.
    Si mai nou Georgia, Mauritius si Bansko in Bulgaria(englezii par a fi incantati de statiunea asta).

    In Romania Cluj si Bucuresti au o oarecare atractivitate( pentru vestici par ieftine).
    Doar pe termen mediu insa, de 3 sau 6 luni.

  3. Centrul Cyber al Uniunii Europene va fi in Romania.🇷🇴🇪🇺🇺🇸🇷🇴👍
    Uipath cotata la o valoare de capital de 7 miliarde usd cu sedii in 25 de tari a inceput cu 10 oameni in Bucuresti
    Bitdefender ofera solutii de securitate globala in 150 de tari.
    Cu putina determinare si cu un plan corect de stimulare Romania poate deveni un centru de inovare si dezvoltare a industriei IT in Europa de Est.

    • Dl. Oprean este o persoana foarte inteligenta si UIPath a fost sprijinita de stat si institutii. Bitdefenderul, da e o realizare pt tara noastra si sunt la acelasi nivel sau chiar peste rusi.

  4. La it si la furat nu ne face nimeni