G4Media.ro

Statele Unite salută decizia Chinei de a nu mai investi în proiecte…

Statele Unite salută decizia Chinei de a nu mai investi în proiecte energetice pe bază de cărbune în străinătate, însă cere Beijingului eforturi în plus

Statele Unite au salutat miercuri decizia Chinei de a renunţa la construirea centralelor electrice pe cărbune în străinătate, însă au îndemnat autorităţile chineze să facă mai mult în ţara lor pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, notează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut acest anunţ marţi în discursul pronunţat în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, o promisiune semnificativă salutată de ecologişti.

„Salutăm acest anunţ, dar considerăm, de asemenea, că trebuie făcut mai mult”, le-a spus un responsabil american jurnaliştilor, în marja reuniunii Naţiunilor Unite la New York.

„Sperăm să aflăm mai multe despre măsurile suplimentare pe care le pot lua, în acest deceniu decisiv, pentru a reduce emisiile lor naţionale” de gaze cu efect de seră, a adăugat el, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit acestui responsabil, noile măsuri chineze ar permite ca lumea să se apropie de o traiectorie pentru a împiedica creşterea temperaturilor cu mult mai mult de 1,5 grade Celsius în raport cu nivelul pre-industrial, obiectivul ideal al acordului climatic de la Paris încheiat în 2015, dar care pare din ce în ce mai greu de atins.

Emisarul american pentru criza climatică, John Kerry, a estimat la începutul lunii septembrie, în cursul unei vizite în China, că dacă va continua construirea de centrale electrice pe cărbune în ţara asiatică există riscul anulării eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. China s-a adaptat imediat la noile conditii care sa le asigure profit msxim-investirea in identificarea si exploatarea zacamintelor necesare componentelor bateriilor electrice si circuite.Restul articolului ca-can, USA nu poate influenta China in oportunitatea investitiilor.

  2. un copil pe familie e prea mult

    tot asa, chinezii sau romanii ar dori sa manance carne saptamanal, desi greta a avertizat ca vaca se base

    mai bine raman doar americani cu fatarea si mancarea