G4Media.ro

Spotify a anunțat că va introduce una dintre funcţiile cel mai des…

Sursa foto: Pexels / cottonbro

Spotify a anunțat că va introduce una dintre funcţiile cel mai des solicitate de utilizatori: Afișarea versurilor unei melodii în timp ce este ascultată

Spotify a anunţat că introduce una dintre funcţiile cel mai des solicitate de utilizatori, şi anume afişarea versurilor unei melodii în timp ce aceasta e ascultată, relatează News.ro.

Noua funcţie, lansată joi în 28 de pieţe va fi disponibilă atât utilizatorilor abonaţi, cât şi celor care utilizează versiunea gratuită a serviciului de streaming.

Versurile vor fi disponibile pentru numeroase piese din biblioteca Spotify, dar nu pentru toate. Ele sunt oferite de Musixmatch, companie italiană al cărei catalog conţine versurile a peste 8 milioane de melodii. De cealaltă parte, Spotify susţine că găzduieşte mai mult de 70 de milioane de cântece.

Anterior, Spotify a oferit pentru anumite piese o funcţie „Behind the Lyrics” generată de Genius, care arată versurile pieselor şi povestea din spatele fiecăreia.

Noua funcţie este disponibilă pe dispozitive iOS şi Android, computere şi console.

Potrivit unui sondaj Spotify realizat în SUA luna trecută, versurile au un puternic ecou emoţional. Aproximativ 61% dintre americani au spus că au plâns ascultând versurile (72% dintre femei, 48% dintre bărbaţi) şi 50% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au spus că s-au simţit ruşinaţi de faptul că redau versuri greşite ale unui cântec.

Afişarea versurilor în aplicaţia de mobil se face prin selectarea „Now Playing View” a unui cântec; în timpul audiţiei, trebuie glisat de jos în sus pe ecran; sunt afişate apoi versurile pe măsură ce piesa e redată; pentru partajare, trebuie selectat butonul „Share” din josul versurilor, apoi selectate versurile dorite şi pe ce platformă să fie partajate.

În aplicaţia desktop, din bara „Now Playing”, click pe iconiţa microfon în timp ce piesa e redată. Astfel, vor fi afişate versurile, care se vor derula în timp real.

Pentru aplicaţia Spotify pe TV, după ce este selectată opţiunea „Now Playing View”, trebuie selectat butonul „Lyrics” din colţul din dreapta. Odată activat, versurile vor fi afişate.

Sursa foto: Pexels / cottonbro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. De s-ar misca ca Deezer(web) si n-ar mai necesita ‘Widevine’ …

  Au multe probleme. Bugguri la greu pe care n-o sa le insir(cele mai pregnante: afisarea aceluiasi mai album de mai multe ori in aceleasi liste + ciorbita de fiecare an, presupusa muzica pe care cica ai ascultat-o dealungul anului, de apar piese de care nu te-ai atins).

  + HI-FI, tati ! Cand ? Se poate sub 5 euro(VAT included) ? (aici ar trebui TVA 0%, ca practic nu-i ustura nimic, platim deja TVA pt. ISP)

 2. *Dar astea sunt efectele unei platforme closed-source … Sa nu le fure muzica 160kbps …

  S-a facut si studiu: Pirateria e taxa progresiva pt. giganti. (in general se pirateaza tot ce-i mai pop din societate, adica ce oricum face bani cu nemiluita, box-office-uri, miliardul de views pe youtube, intelegeti ideea).

 3. P.S. : Deezer are deja functia mentionata in articol insa au cele mai sarace piese posibile, sa nu mai vorbesc de sugestii de podcast-uri. (ma feresc de saraciile inculte din Romania ca tamaia de Drq.) E prea focalizat pe ‘Local’. Cand standardul meu e ‘Lex Fridman’, desi si asta vorbeste multe tampenii, dar aduce si oameni Grei. Deci, urmaresc podcast-uri cu oameni Grei iar aici Deezer sta foarte prost … Nu prea(spre deloc) maximizeaza Calitatea. (WorldWide/Global(universal_valabil)).

  • Tidal pentru hi-fi e încă neatins. Nu vad nevoie de mai mult pentru muzica. Google podcasts e decent de asemenea

  • Tidal hifi plus are dezavantajul ca îți trebuie decodor pt mqa și prea putini au asa ceva. Nu as zice ca e chiar de neatins. Vezi amazon.

 4. Spotifi tidal etc retele pentru mediocri, nulitati si oameni cu prea mult timp liber.

 5. il am de ani de zile si nu am nici un bug, dar nu sint in RO, ramine ca spotify are the best podcast offer, Joe Rogan, Peterson