G4Media.ro

Sportivul paralimpic Sorin Theodor Matican, Emblema de Onoare a Armatei României

Sportivul paralimpic Sorin Theodor Matican, Emblema de Onoare a Armatei României

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, i-a conferit miercuri sportivului paralimpic Sorin Theodor Matican Emblema de Onoare a Armatei României, relatează Agerpres.

Decoraţia a fost acordată sportivului legitimat la CSA Steaua Bucureşti „în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţiile sportive, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”, informează MApN, într-un comunicat de presă.

„Palmaresul sportiv al lui Teo este cu adevărat impresionant, nu doar pentru un sportiv paralimpic, ci pentru oricare practicant al sportului de performanţă. Faptul că a obţinut rezultate atât de bune la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot şi triatlon – denotă un caracter puternic, voinţă de fier şi putere de muncă de neclintit. Te felicit, dragă Teo, pentru aceste rezultate care ne fac mândri şi îţi doresc mult succes la apropiatele competiţii pentru care te pregăteşti”, i-a transmis ministrul Vasile Dîncu sportivului stelist, în cadrul ceremoniei.

Originar din Craiova, Theodor Matican, în vârstă de 25 de ani, este sportiv paralimpic legitimat la Clubul Sportiv al Armatei. El s-a născut cu un diagnostic grav, paralizie cerebrală în forma diskinetică, cu tulburări de statică şi dinamică, de mers şi coordonare. Este absolvent al Facultăţii de Kinetoterapie şi Motricitate Specială – Universitatea din Craiova şi student în anul al III-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, precizează sursa citată.

La disciplina paraciclism, unde este antrenat de tatăl său, dr. Sorin Matican, Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii şi clasări de top la campionatele europene şi mondiale şi s-a clasat pe primul loc la multe concursuri de cupă europeană şi mondială la care a participat în ultimii 10 ani.

Palmaresul lui Theodor Matican conţine rezultate impresionante la concursuri naţionale, mondiale şi paralimpice la schi alpin, la care a cucerit medalii de argint, bronz şi clasări în primele şapte locuri.

De asemenea, a participat, cu rezultate de top, la concursuri internaţionale şi naţionale de înot pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi la competiţii naţionale de triatlon.

Sursa foto: Ministerul Apărării

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. După ce că are pensie specială îi mai dă și premiu? Își bate joc de poporul român care nu are pensie specială și premiu dar care ar putea să ia medalii dacă ar vrea dar nu vrea!