G4Media.ro

Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică,…

sursa foto : FFacebook, Nicusor Dan

Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică, anunță primarul Nicușor Dan / Valoarea investiției a fost estimată la peste 60.587.000 de lei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică. 

Noul centru ar urma să asigure o creștere a calității serviciilor din domeniul sănătății mintale pentru copii și adolescenți. Vor exista cameră de gardă, ambulatoriu de specialitate, staționar de zi, un spațiu de terapie pentru copii cu TSA și altele.

Investiția constă în construcția unei clădiri S+P+3E formată din două corpuri.  Valoarea totală a investiției este de 60.587.323,02 lei (TVA inclus), iar finanțarea se face prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și/sau din alte surse legal constituite.

!Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, inițiat de ASSMB, instituție în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a fost deja aprobat de consilierii generali ai Municipiului București. În prezent, în București nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică. La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului nu poate oferi pacienților minori integral toate serviciile de care aceștia ar avea nevoie, de exemplu servicii educaționale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală!, a transmis Nicușor Dan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...