G4Media.ro

Spitalul Județean din Suceava a rămas fără paturi libere în secţia de…

sursa foto: suceavanews.ro

Spitalul Județean din Suceava a rămas fără paturi libere în secţia de Terapie Intensivă pentru a doua zi consecutiv

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu are paturi disponibile destinate pacienţilor cu COVID-19 în unitatea ATI, pentru a doua zi consecutiv, iar 45 de persoane sunt internate cu forme severe şi grave, transmite Agerpres.

De asemenea, nici Spitalul Municipal Rădăuţi nu are paturi libere la ATI pentru patologia COVID-19, opt pacienţi fiind în stare gravă şi doi în stare critică.

Potrivit Instituţiei Prefectului Suceava, din totalul celor 510 pacienţi internaţi în SJU, 135 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 38 pacienţi sunt în zona tampon şi 337 au alte afecţiuni non-COVID.

Dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus internaţi în SJU Suceava, cinci prezintă forme uşoare, 85 prezintă forme medii ale bolii, 27 au forme severe, iar 18 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, cinci ventilaţi non-invaziv şi cinci intubaţi.

SJU Suceava dispune, în prezent, de 349 paturi libere, dintre care 63 pentru pacienţi COVID-19. La ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienţi cu COVID-19 şi sunt 24 de ventilatoare libere, opt pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 20 pacienţi cu COVID-19, dintre care opt cu forme grave, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 27 pacienţi, dintre care 12 cu forme grave, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 13 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt şase pacienţi cu COVID-19.

În judeţul Suceava sunt 796 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în evoluţie. Numărul total de persoane testate până în prezent este de 170.622, în ultimele 24 de ore fiind testate 385 de persoane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Nu-i nimic, ii trimite Vladvasile pe bogati la nemti si pe saraci la Piatra neamt.

 2. Să ne reamintim că Suceava a fost epicentru primului val având la un moment dat atâtea infectării cât restul țării la un loc. Care e concluzia? Că imunizarea prin boală e o utopie și anticorpii țin mai puțin decât în cazul vaccinului. Din păcate boala dispare doar la o masivă vaccinare realizată în perioadă scurtă de timp. Nu ca acum. În caz contrar virusul se păstrează și se adaptează.

  • Normal ca anticorpii tin mai putin decat la vaccin. Stim cu totii ca ARN-ul e baza la vaccinele de durata. Cu ARN a fost eradicata poliomielita si variola, deci cu ARN inainte.

   Tot inainte!

  • Ți-a curs berea pe tastatură!
   Te-ai înecat cu sparanghelul?
   O fi mai bine cu AZ, J&J? Că ăstea nu e cu ARN!
   Sau cel mai bine cu sputnik sau sinovac?
   Să nu te modifici genetic! Dă-i cu sparanghel și cu shnaps!