G4Media.ro

Speranța din Gorj. O croitoreasă pensionară face măști pe care le împarte…

Speranța din Gorj. O croitoreasă pensionară face măști pe care le împarte gratuit în satul natal

Speranța Găla are 75 de ani, este din satul Brădiceni, județul Gorj și toată viața a fost croitoreasă. Pensionară acum, femeia nu a putut rămâne indiferentă în fața crizei create de pandemia de coronavirus, așa că a sărit în ajutorul micii comunități din care face parte. A adunat materialele pe care le-a găsit acasă, s-a așezat la mașina de cusut și a început să facă măști. După primele cinci cusute, a ieșit în fața porții și a început să își strige vecinii pentru a le împărți.

”A început să coasă măști și să le împartă acum o săptămână celor care treceau pe drum. Toți au acceptat fericiți. Am văzut-o, întâmplător, în urmă cu două zile și i-am făcut o fotografie! Chiar m-a mișcat gestul!” a declarat pentru G4Media.ro Daniela Oprica, vecina doamnei Speranța, cea care ne-a și spus povestea măștilor făcute cadou.

Impresionată de inițiativa Speranței, marți, o altă vecină i-a adus materiale și elastic femeii, care s-a apucat de cusut măști pe care abia așteaptă să le împartă și altor oameni.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer 

Sursa foto: Facebook Oprica Daniela

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E o gluma, asta e o masca antiamenda, nu antivirus.

    • Gluma, dar ce gluma este inmanarea mastii si apucarea acesteia de catre destinatar- sigur nu o infecteaza!Maica trebuie sa o fierbi intai!

  2. Drumul către iad este pavat cu intenții bune.

  3. Mastile din bumbac pot fi spalate si refolosite. Daca sunt spalate la peste 60 grade Celsius, chiar si fara sa se foloseasca clor, sansele de supravietuire ale virusului sunt foarte mici.