G4Media.ro

Specializarea UBB unde cu greu se ocupă trei locuri într-un an /…

Sursa foto: Pixabay

Specializarea UBB unde cu greu se ocupă trei locuri într-un an / Student: „Este păcat dacă s-ar desființa etnologia, așa că am început să facem campanii de promovare”

În fiecare an, tot mai puțini absolvenți de liceu aleg să se înscrie la specializarea Etnologie, așa că studenții au început să se implice în campanii de promovare a acestui domeniu care se studiază în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, scrie actualdecluj.ro.

Darius Vele, student în anul II, spune că, cu greu, se ocupă trei locuri într-un an.

„Anul acesta am apelat la testimoniale cu absolvenți ai specialității, care lucrează în domeniu, au asociații, cântă sau activează în muzee. Este păcat dacă s-ar desființa o astfel de disciplină care până la urmă are legătură cu țăranii și satele noastre, din ce în ce mai depopulate, cu tradiții și obiceiuri care fac parte din noi toți, mai ales care am pornit de la țară iar acum toți vor să se reîntoarcă să locuiască la sat, însă puțini mai cunosc valențele satului românesc”, spune Vele.

Citește integral pe actualdecluj.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Până să vină Anul 1940 peste România prea Mare, etnografia și sociologia erau la nivel occidental. Dimitrie Gusti reușise chiar organizarea unui serviciu social în care studenții se implicau pe la sate în cum se zicea atunci Luminarea Poporului muncii culturale.

    • Și ce propui să ne îmbrăcăm în ițari și să ne apucăm de hora satului?! Gata, s-a terminat. A fost odată… Cel puțin partea asta cu folclor, tradiții. Ține de normalitate să se schimbe, să dispară.

  2. Este foarte greu de Tzesut o Ie la Gherghef , poate sa dureze si un An de Zile . Este foarte multa munca la Tzesut , ca-ti trece si Nervii .

  3. Nu noi am vrut Europa? UE si/sau SUA? Globalizare? Asta e rezultatul. Ne-am facut cu mana noastra…

  4. De ce să dispară tradiția? Salut inițiativa celor care încă mai iubesc această țară. Este nevoie de o promovare continuă, din partea fiecăruia dintre noi. Oare nu toți din țărani ne avem originea? Tradiția și istoria sunt reperele importante în dezvoltarea unei nații!

  5. Probabil ca se mai Tzese la Gherghef in Provincie , lucru manual facut de Fetele Tinere , pentru Zestre . Dar de la o Varsta mai Innaintata , probabil ca nu se mai Tzese la Gherghef , deoarece , dor Ochii de la atata lucru Manual !