G4Media.ro

Spania scade din nou TVA la energie electrică de la 10% la…

Spania scade din nou TVA la energie electrică de la 10% la 5%, în cadrul unor măsuri anticriză/ TVA inițial era de 21%

Guvernul spaniol va aproba sâmbătă o nouă scădere a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%, ca parte a unui viitor decret cu măsuri anticriză, relatează agenţia EFE.

Şeful Executivului, Pedro Sanchez, a anunţat această măsură miercuri, în cadrul Congresului, şi a reamintit că în urmă cu un an TVA la electricitate a fost redusă de la 21% la 10%.

„În acest fel, vom proteja familiile din ţara noastră”, a argumentat Sanchez la şedinţa săptămânală de control parlamentar.

Guvernul va proroga sâmbătă măsurile aprobate în urmă cu câteva luni pentru a contracara inflaţia ridicată, precum o reducere de 20 de eurocenţi pentru litrul de carburanţi, şi va încorpora şi altele, printre care şi reducerea menţionată de TVA.

Recent, în Spania a început să fie aplicat un plafon la preţul gazelor utilizate pentru generarea de electricitate pentru a scădea factura plătită de consumatori, măsură aprobată de Comisia Europeană.

Ministrul spaniol pentru Tranziţie Ecologică, Teresa Ribera, a declarat miercuri că beneficiarii acestei măsuri au economisit în ultima săptămână între 25 şi 30 euro/MWh.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „slava hucraina”!

  2. SI romania A LUAT MASURI. A MARIT SALARIILE + SPORURI + SINECURI + PRIVILEGII LACUSTELOR DE PARTID. LUNA VIITOARE O VOR LUA DE LA CAPAT.

  3. Asta înseamnă să ști să iei decizii fără să-ți tremure mâna!!!