G4Media.ro

Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările şi plăţile chiriilor

Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările şi plăţile chiriilor

Guvernul spaniol elaborează un pachet de 700 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe chiriaşii privaţi să treacă de criza provocată de pandemia de  () şi probabil va suspenda timp de câteva luni evacuările şi plăţile chiriilor, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

Măsurile ar urma să fie aprobate la reuniunea de marţi a Cabinetului, a declarat o sursă din Ministerul Transporturilor, pentru Reuters.

Statul va suspenda evacuările timp de şase luni şi plăţile chiriilor patru luni, pentru gospodăriile cu venituri scăzute, cel mai grav afectate de pandemie. Ulterior, chiriaşii vor achita chiria restantă într-o perioadă de 3-6 ani, conform proiectului de lege, care ar putea fi modificat înainte de a fi aprobat, adaugă sursele. Proprietarii care deţin opt sau mai multe proprietăţi vor suporta planificata amânare pe patru luni a plăţii chiriilor.

Prin schema pentru locuinţele publice, statul va furniza până la 600 de milioane de euro în ajutoare directe chiriaşilor care se confruntă cu dificultăţi. Prin intermediul Agenţiei publice de creditare, Guvernul va furniza credite de 100 de milioane de euro persoanelor afectate de criză, pentru a plăti la timp chiria.

În plus, contractele de închiriere care expiră în următoarele şase luni vor fi extinse automat cu încă şase luni.

Numărul cazurilor de  din Spania a urcat luni la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii, bilanţul infecţiilor depăşindu-l pe cel raportat în China, de 81.470, conform celor mai recente date.

Bilanţul deceselor cauzate de noul  în Spania a crescut luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

    • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

  1. Cea frumoasa era Budapesta, îmi pare rău că nu o voi mai revedea, nici nu mai vreau . A fost foarte distractiva escala din UK.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.