G4Media.ro

Spania a vaccinat 70% din populaţie cu două doze: „Am realizat acest…

sursa foto: Facebook\ Pedro Sánchez Pérez-Castejón

Spania a vaccinat 70% din populaţie cu două doze: „Am realizat acest lucru datorită conștientizării mari a cetățenilor”

Spania a anunţat miercuri că a vaccinat 70% din populaţie cu două doze de vaccin împotriva Covid-19, îndeplinind obiectivul stabilit de guvern pentru luna august, în timp ce rata de incidenţă continuă tendinţa descendentă din ultima lună, după o creştere puternică, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cu peste 66 de milioane de doze administrate, 70,3% din populaţia Spaniei a fost vaccinată complet până pe 31 august, în timp ce 77% a fost vaccinată parţial, arată datele Ministerului Sănătăţii.

”Am realizat acest lucru datorită forţei serviciului public naţional, efortului profesioniştilor din domeniul sănătăţii, muncii agenţiilor publice şi conştientizării mari a cetăţenilor”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Numărul mediu de cazuri la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scăzut miercuri la 221, de la 233 în ziua precedentă, potrivit Ministerului Sănătăţii, aducând numărul total de cazuri confirmate la peste 4,8 milioane.

Dar decesele înregistrate în ultimele şapte zile au crescut, totalizând 352 în raportul de miercuri, faţă de 319 marţi, ducând numărul total al deceselor cauzate de virus la aproximativ 84.500.

Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, a cerut cetăţenilor să rămână precauţi pentru a obţine o incidenţă mai mică.

Într-un semn al progresului, autorităţile centrale şi regionale au convenit să crească de la 40% la maximum 60% gradul de ocupare permis în facilităţile sportive în aer liber, cum ar fi stadioanele de fotbal, pentru luna septembrie, pentru a ajuta cluburile puternic afectate de impactul pandemiei.

sursa foto: Facebook\ Pedro Sánchez Pérez-Castejón

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Romanii inca cred ca e bau bau . Suntem inca in anii 90 noi.

  2. si pe urma cand or sa inchida scolile la noi pentru ca au colapsat(din nou!) spitalele, vai, uite aia au scolile deschise etc.

  3. cam asa face un regat, nene johannis

  4. Da da..regat-ul cerurilor..si indiferent de regat..ar trebui sa abdice.

  5. Gata 70% cifra magica. Mai au vreo restrictie? Dupa declaratia maharilor de la Bruxelles „Ieuropenii” au ajuns deja la aceasta cifra. Au dat foc la „green card”, masti, etc? Sau doar vara e „la liber” in rest nu se pune?