G4Media.ro

Somalia: Atac al islamiştilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra unui hotel din…

sursa foto: captura video

Somalia: Atac al islamiştilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra unui hotel din Mogadiscio

Un atac al islamiştilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra unui hotel din Mogadiscio, unde au fost auzite focuri de armă şi explozii, s-a soldat vineri cu victime, potrivit unor surse din domeniul securităţii şi martorilor, relatează AFP.

Schimburi de focuri susţinute au avut loc la hotelul Hayat din capitala somaleză între forţele de securitate şi jihadişti, care sunt baricadaţi în interiorul hotelului, a declarat pentru AFP responsabilul din domeniul securităţii Abdukadir Hassan.

„O explozie enormă a răsunat cu câteva minute înainte ca atacatorii să pătrundă în forţă în hotel”, a spus sursa citată.

„Nu avem detalii până în prezent, dar există victime, iar forţele de securitate sunt angajate cu duşmanul care s-a baricadat în interiorul clădirii”, a adăugat el.

Martorii au precizat că o a doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, soldându-se cu victime printre salvatori, membri ai forţelor de securitate şi civili care s-au grăbit spre hotel după prima explozie.

„Zona este acum izolată şi au loc schimburi de focuri între atacatori şi forţele de securitate”, a spus un martor.

Gruparea islamistă cu legături cu Al Qaeda, Al-Shabaab, angajată de 15 ani într-o insurgenţă împotriva guvernului federal somalez, a revendicat responsabilitatea pentru atac.

„Un grup de atacatori al Al-Shabaab a intrat cu forţa în hotelul Hayat la Mogadiscio, combatanţii trag la întâmplare în interiorul hotelului”, a scris gruparea într-un comunicat pe un site de internet favorabil.

Combatanţii Al-Shabaab au fost alungaţi din principalele oraşe ale ţării, între care Mogadiscio în 2011, dar rămân implantaţi în vaste zone rurale. În aceste ultime luni, ei şi-au intensificat atacurile.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Religia pacii loveste din nou.

  2. Fiecare își întinde zona de influență unde poate. Ăștia atâta pot: Somalia.

  3. E buna religia asta, cu cât mai multă bagi in tine cu atât mai mult evoluezi!