G4Media.ro

„Soluția diplomatică” la războiul din Ucraina implică păstrarea de către Rusia a…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД России

„Soluția diplomatică” la războiul din Ucraina implică păstrarea de către Rusia a teritoriilor ocupate – Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este deschisă pentru o soluție politică pașnică care ar pune capăt războiului împotriva Ucrainei, dar numai dacă va păstra teritoriile pe care le-a ocupat deja, transmite publicația ucraineană Pravda.

„Rămânem deschiși la o soluționare politică și diplomatică bazată pe luarea în considerare a intereselor noastre legitime și a realităților care s-au dezvoltat de-a lungul multor ani și care au condus acum la situația actuală”, a spus șeful diplomației ruse, citat de agenția de stat RIA Novosti.

În același timp, Lavrov a precizat că, întrucât „țările occidentale” nu doresc să țină cont de interesele Moscovei și de realitățile de pe teren, „nu există încă opțiuni pentru un acord”.

„Cu toate acestea, în absența unor oferte serioase din partea celor care ne-au declarat război și [având în vedere] faptul că nu doresc să țină cont nici de interesele noastre, nici de realitatea de pe [teren] în teritoriile [ocupate], nu va fi posibil să ne așezăm deocamdată la masa negocierilor. Nu vedem nicio astfel de opțiune”, a continuat el.

Lavrov a acuzat din nou Washingtonul și aliații săi că “nu renunță la visul lor de a ne provoca o înfrângere strategică”.

În același timp, Lavrov a afirmat că armata rusă ar fi „operat cu succes” în „teatrul de operațiuni militare ucrainean” și că „Occidentul nu mai vorbește despre victoria sa, ci despre cum să-l împiedice pe Putin să câștige”.

Lavrov a susținut, de asemenea, că securitatea Rusiei și a teritoriilor ucrainene ocupate de invadatori ar fi „asigurată în mod fiabil, iar obiectivele operațiunii speciale în acest context vor fi atinse”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...