G4Media.ro

Slovacia prelungește starea de urgență până la 19 martie, fiind pe primul…

Slovacia prelungește starea de urgență până la 19 martie, fiind pe primul loc în Europa la rata mortalității în urma infectării cu COVID-19

Parlamentul Slovaciei a aprobat vineri prelungirea stării de urgenţă în contextul pandemiei de coronavirus, informează dpa.

După o dezbatere în plen ce s-a desfăşurat cu intermitenţe începând de miercuri, o largă majoritate a parlamentarilor a votat în favoarea moţiunii guvernului de prelungire a stării de urgenţă.

Starea de urgenţă, care a fost declarată la 1 octombrie şi de atunci a fost prelungită de mai multe ori în Slovacia, va fi valabilă acum până pe 19 martie.

Alături de alte prevederi, starea de urgenţă permite recrutarea şi transferul forţat al lucrătorilor din sistemul sanitar, precum şi interzicerea reuniunilor.

O interdicţie de circulaţie este în vigoare de la începutul anului, însă aceasta este dificil de controlat din cauza caracterului confuz al excepţiilor.

Potrivit autorităţilor slovace în domeniul sănătăţii, Slovacia a înregistrat de la începutul pandemiei 303.420 de contaminări şi aproape 7.000 de decese cauzate de COVID-19. Ţara central-europeană are aproximativ 5,5 milioane de locuitori.

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), numărul de noi contaminări la 100.000 de locuitori este în Slovacia de 526 în ultimele 14 zile, mai mare de patru ori decât în Germania.

Cu 239,3 decese de COVID-19 la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, Slovacia se află în prezent pe primul loc la acest capitol între ţările Europei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa zic, sa nu zic. Hai ca nu mai zic, da’ stiti voi, aia cu „testati, testati”, ce voiam sa zic.

    • Exact! Infatuarea și grandomania se plătesc scump! La fel ca prostia! Slovacii i-au testat pe toți, totul era sub control in afara faptului ca neștiind foarte mult despre “chestia asta” nimic nu poate fi sub control pana când vom știi destul. Le țin pumnii și sa fie sănătoși!

  2. Imposibil, adica sa fi gresit varAntena3 care urla ‘Slovacia!Slovacia! Slovacia testeaza toata populatia, Orban nu testeaza pe nimeni!’ de dimineatza pina seara?! 😬

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.