G4Media.ro

Șirul conflictelor din Guvern cu ministrul Vlad Voiculescu protagonist, în două luni…

sursa foto: Guvernul României

Șirul conflictelor din Guvern cu ministrul Vlad Voiculescu protagonist, în două luni și jumătate de mandat: tensiuni cu Valeriu Gheorghiță de la început, divergențe cu Cîmpeanu pentru regulile din școli, replici dure cu premierul Cîțu

În două luni și jumătate de când a preluat mandatul, ministrul Vlad Voiculescu a avut mai multe conflicte în cadrul Guvernului, iar majoritatea s-au derulat în spațiul public. Cele mai sonore au fost divergențele cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și chiar cu premierul Florin Cîțu și s-au manifestat în special prin gesturi și replici publice.

Încălzirea cu Emil Boc

Primele critici la adresa ministrului Vlad Voiculescu au venit, încă de la începutul lunii ianuarie, de la primarul Clujului, liberalul Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, care a cerut Ministerului Sănătății să le asigure primăriilor banii pentru dotarea centrelor de vaccinare anti-COVID.

  • Vlad Voiculescu l-a trimis pe Emil Boc la colegul său de partid, premierul Florin Cîțu: „ Este un document intern în lucru, nu e nimic de discutat atât timp cât nu produce niciun efect în momentul ăsta. Este un document în lucru care poate fi îmbunătăţit. Acum, sigur, putem să înşirăm bursele elevilor şi creşe, şi iluminatul public, şi modernizarea străzilor şi a podurilor, şi toate care se dărâmă pentru că cineva trebuie să amenajeze nişte centre de vaccinare, dar mai productiv ar fi ca discuţia să fie instituţională, între câteva instituţii ale statului care de altfel au şi lideri care se cunosc, problema nefiind una deosebit de spinoasă. Este una cât se poate de clară care trebuie discutată în principal cu premierul, cu Ministerul Finanţelor şi, sigur, Ministerul Sănătăţii, dar deja mi-am exprimat poziţia de ministru al Sănătăţii. Interesul nostru este ca procesul de vaccinare să se producă fără niciun fel de probleme. Dacă pentru asta putem asigura finanţare până la ultimul ac şi ultima seringă, ne bucurăm foarte tare”.

Emil Boc i-a reproșat lui Vlad Voiculescu că nu poate stabili sarcini ”fără să dea bani” și a declarat la Digi24 că primarii din asociația pe care o conduce ”sunt extrem de revoltați” pe atitudinea ministrului Sănătății care ”ignoră niște principii după care se conduce UE”.

„Adică, dacă totuși avem o dimensiune și o viziune europeană, orice ministru ar trebui să știe din Guvernul României că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau, dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la nivelul unei țări europene!”, spunea Boc în 9 ianuarie.

După mai multe schimburi de replici Boc-Voiculescu, tema s-a închis la Ministerul Finanțelor, care a găsit modalitatea prin care sumele pentru dotarea centrelor de vaccinare să fie suportate din buget.

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS, a susținut că Emil Boc ar fi deranjat de faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a schimbat din funcție pe managerul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petru Șușcă, susținut de primarul orașului și de majoritatea politicienilor din județ.

Primele tensiuni între Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță

Ziarul Adevărul a scris, în 19 ianuarie, că relaţiile între şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sunt din ce în ce mai reci, după ce din partea politicianului au venit semnale că medicul militar va fi lăsat să aibă un rol decorativ, în timp ce deciziile esenţiale vor fi mutate la oamenii noului şef de la Sănătate.

Gheorghiţă a fost numit în noiembrie în fruntea CNCAV, când liberalii erau singuri la guvernare, anunţul fiind făcut de preşedintele Klaus Iohannis, însă, după venirea la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu ar fi dorit ca deciziile și comunicarea pe campania de vaccinare să revină ministerului. Potrivit DC News, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat şi cu demisia, dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările, aspect precizat şi în discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu.

Atât Valeriu Gheorghiță, cât și Vlad Voiculescu au negat public existența unor tensiuni, dar au recunoscut că au avut puncte de vedere diferite pe anumite aspecte.

„Nu există absolut nicio tensiune. Există discuţii şi există un grup de oameni care au încredere unii în alţii şi care discută cât se poate de deschis despre probleme şi există probleme şi problemele acestea trebuie rezolvate. (…) Evident că sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile şi, da, nu este nimic secret, dar nici gând să existe tensiune între mine şi premier sau între mine şi Valeriu Gheorghiţă”, a susţinut Voiculescu.

Premierul Florin Cîţu a declarat că, potrivit legislaţiei, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este în subordinea prim-ministrului, iar ministrul Sănătăţii nu are nicio atribuţie „dacă pleacă sau nu” Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului.

Centrele de vaccinare cu circuit închis și vaccinații peste rând

În 21 ianuarie, Vlad Voiculescu declară că a pornit deja demersurile pentru transparentizarea datelor despre evoluţia pandemiei de COVID-19 şi a campaniei de vaccinare, cerută de mai multe organizaţii din societatea civilă într-o scrisoare deschisă.

În 27 ianuarie, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, ministrul Sănătății anunța că vor fi făcute controale în centrele de vaccinare pentru a vedea dacă sunt respectate regulile și nu se sare peste rând și vor fi date sancțiuni, iar centrele cu circuit închis, cum sunt cele organizate de Ministerul Apărării sau Ministerul de Interne, ar putea fi închise.

„România nu poate să fie un sat fără câini. Am vorbit cu premierul pentru introducerea de sancțiuni, dacă strategia de vaccinare nu este respectată la centre. În acest moment putem să îi asigurăm de avertismente disciplinare, în curând vom putea vor de sancțiuni”, a afirmat Voiculescu

E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții. Premierul împărtășește această opinie. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, restul, cu tot dragul, ar trebui să mai aștepte un pic”, a subliniat Vlad Voiculescu.

Declarațiile ministrului veneau însă la o săptămână după ce semna o hotărâre de Guvern care a permis rudelor militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii să fie vaccinate în centrele speciale organizate în aceste instituții.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a respins afirmațiile ministrului Voiculescu. Gheorghiță a susținut că nu există vaccinări „peste rând” și că sunt cazuri punctuale de persoane vaccinate fără programare, la finalul programului, acolo unde se întâmplă să rămână câte o doză nefolosită, pentru ca aceasta să nu fie aruncată. Poziția lui Gheorghiță a fost susținută și de premierul Cîțu.

Despre centrele cu circuit închis, Gheorghiță a spus că sunt cele din spitalele militare, pentru militari, medicii militari și veterani și unde sunt circa o mie de vaccinări pe zi.

Divergențele cu ministrul Educației pe teme redeschiderii școlilor

Pe 1 februarie, cu o săptămână înaintea începerii semestrului al doilea, Vlad Voiculescu încă evita să spună public dacă este de acord cu deschiderea școlilor, susținută cu îndârjire de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vă închipuiţi că nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ. Întrebaţi-mă altceva, vă rog”, a replicat Vlad Voiculescu, fiind întrebat într-o emisiune la B1 TV dacă ne îndreptăm spre deschiderea școlilor, ținând cont de tabloul epidemiologic actual.

A doua zi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul și miniștrii responsabili, președintele Klaus Iohannis anunța scenariile în care revin copiii la școală din 8 februarie.

În stabilirea regulilor clare pentru revenirea copiilor la clase, au existat divergențe între ministerele Educației și Sănătății, mai ales în ceea ce privește distanțarea.

În final, ordinul comun a prevăzut asigurarea distanței de un metru între copii acolo unde este posibil.

Disputa între miniștrii Voiculescu și Cîmpeanu a continuat pe tema acordului pe care să-l semneze părinții pentru testarea copiilor în școală cu teste rapide antigenice.

Cu două zile înainte de începerea școlii, Ministerul Sănătății a făcut public un model de formular și a sfătuit părinții să îl aducă la școală în prima zi. Ministerul Educației a reacționat, respingând formularul. “Cineva s-a grăbit, într-adevăr, din păcate. Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informații ca să fie adus în conformitate cu legislația în domeniu (…) Probabil că din dorința de a face bine, în spiritul prevenției, s-au strecurat și astfel de erori care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenție”, a declarat Cîmpeanu, care a semnat alături de Voiculescu ordinul comun care vorbește și despre testarea antigen rapidă în școlile din subordinea sa.

A intervenit și premierul Cîțu în favoarea ministrului Educației: “Nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la școală. Ar trebui să citim comunicatul Ministerului Educației în acest sens.”

Întrebat atunci dacă există tensiuni între el și Vlad Voiculescu, Florin Cîțu a răspuns: “Nu există tensiuni. Da, ne mai contrazicem, pentru că informația nu ajunge la noi în același timp“.

În cele din urmă, după câteva zile, a fost publicat un nou formular, acceptat de ambele ministere.

Au urmat apoi divergențele legate de purtarea măștii la orele de sport și despre prezența fizică la cursuri a elevilor din anii terminali în localitățile în care rata de incidență COVID depășește 3 la mie.

Bugetul Ministerului Sănătății, mai mare sau mai mic decât cel de anul trecut?

Vlad Voiculescu a fost nemulțumit și față de bugetul alocat Sănătății în acest an. Informațiile în acest sens au apărut pe surse, însă premierul a reacționat public cu o declarație dură:

„Sunt foarte mulţi oameni care vorbesc în spaţiul public fără să înţeleagă cum se face un buget, fără să înţeleagă cum se citeşte un buget şi aruncă aceste informaţii. Ministerul Sănătăţii are 11,43 miliarde de lei, buget mai mare decât anul trecut, un an special, cu cea mai mare criză de sănătate în ultima sută de ani şi am alocat mai multe resurse într-un an în care nu o să avem aceeaşi situaţie, în plus, suntem cu aproape 2 miliarde mai mult decât am avut în 2019, când era un an normal, deci toate aceste discuţii în spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu şi nu ştiu să citească un buget ori vor să facă doar scandal şi atât, ceea ce este trist, pentru că totuşi noi trebuie să mergem mai departe, economia trebuie să meargă mai departe şi nu trebuie să stăm în fiecare zi să-i educăm pe oameni cum să citească un buget”, a declarat Cîțu în 15 februarie.

În replică, Voiculescu a spus că bugetul care rămâne efectiv în acest an pentru activităţile ministerului de resort este „un pic” mai mare faţă de anul trecut, dar „nu este suficient”.

„Bugetul Sănătăţii este constituit în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi bugetul Ministerului Sănătăţii, iar dacă ne uităm în bugetul Ministerului Sănătăţii vorbim, de asemenea, despre o parte care transferă mai departe către fondul Casei şi cealaltă care rămâne efectiv pentru activităţile Ministerului Sănătăţii. Această ultimă parte despre care vă vorbesc este un pic mai mare anul acesta faţă de anul trecut. Nu este suficient şi principala problemă sunt costurile care vin în acest an şi probabil că nu se vor repeta în anul 2022, dar, pentru acest lucru, am primit asigurări că vom găsi soluţii. Colegii mei au fost în dimineaţa asta la Ministerul Finanţelor Publice, am avut acum, de asemenea, discuţii în coaliţie, lucrurile îşi vor găsi o soluţie”, a afirmat Voiculescu.

Scandalul datelor publicate de Ministerul Sănătății privind pandemia și vaccinarea

Ultimul din șirul conflictelor din cadrul Guvernului în care este implicat ministrul Voiculescu este cel legat de publicarea pe portalul guvernamental data.gov.ro a datelor statistice privind pandemia și vaccinarea.

Datele au fost publicate de Ministerul Sănătății pe portalul Guvernului pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice data.gov.ro în seara zilei de 4 martie, iar a doua zi Secretariatul General al Guvernului a organizat un eveniment care să marcheze transparentizarea acestor date, eveniment la care au participat secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean și consilierul superior din cadrul SGG Lidia Barac.

Ministerul Sănătății a publicat două seturi de date: unele privind testarea pe fiecare județ, rata de incidență în fiecare localitate, numărul decelor COVID pe județe, numărul de pacienți din fiecare spital și celelalte privind numărul de doze de vaccin adinistrate în fiecare centru de vaccinare și pentru care dintre categoriile prevăzute în strategia națională de vaccinare.

Datele pot fi consultate aici

Premierul Florin Cîţu a declarat că, în urma unei discuţii avute luni, 8 martie, cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea acestor date. Premierul nu a precizat concret despre care dintre datele publicate este vorba și nici cine a făcut sesizarea (detalii aici).

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, ulterior, că datele privind numărul de teste Covid realizate în fiecare județ trebuie să fie publice, precizând că eventualele inadvertențe se corectează pe parcurs și subliniind că ascunderea de date este un lucru profund nociv pentru democrația unei țări. (detalii aici)

Președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că el a făcut o informare către premier despre modalitatea de prezentare a datelor privind vaccinarea în mediul online, pentru că, în opinia sa, este necesară o prevalidare a informațiilor publicate.

Buletin de București a scris că datele oficiale publicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe platforma oficială inaugurată pe 5 martie, scot la iveală un sistem paralel de vaccinare. Pe lângă centrele oficiale de vaccinare, accesibile în platforma națională și pe care se fac programări, mai există încă de patru ori mai multe centre care nu apar pe platformă – de la spitale, la instituții militare sau ale Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marți seara, la TVR 1, că, în urma publicării listei tuturor centrelor de vaccinare de către Ministerul Sănătății, au ajuns în online locații ale instituțiilor din sistemul de apărare, de ordine publică și ale serviciilor. Totodată, ministrul de Interne a recunoscut că angajații din MAI s-au vaccinat fără a se programa în platformă. „S-a respectat legea. Nu pe platforma oficială”, a spus Bode. (detalii aici)

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut miercuri într-o postare pe Facebook că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie. Premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre această situație în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern. Premierul a spus că, probabil, este vorba despre o problemă tehnică. Ulterior, datele statistice publicate de Ministerul Sănătății privind pandemia și campania de vaccinare au fost actualizate pe portalul guvernamental data.gov.ro.

Citește și

Recorder: Ce ascund datele complete despre vaccinare. Rude ale militarilor băgate în față și sute de oameni din a treia etapă vaccinați înaintea medicilor

Sursa foto: Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

40 comentarii

  1. Sper sa nu fiu Casandra, dar mie mi se pare ca dl. Voiculescu face in acest guvern cam ce facea dl. Basescu cand era ministrul transporturilor: galagie, agitatie, contre si cam zero realizari in domeniul lui de activitate. Sunt convinsa ca este un om minunat, plin de intentii bune dar, evident, nu are exercitiul unei functii publice. Din ce am ascultat eu pana acum la interpelari ale jurnalistilor nu am reusit sa retin un raspuns concret si la obiect, mereu au fost ezitari, amanari, promisiuni. Sper sa castige ceva experienta si sa realizeze ceva folositor pentru noi, cetatenii, nu doar pentru partidul care l-a lansat.

    • Mie nu mi-e simpatic deloc Voiculescu dar nu vad cum sustinerea argumentata a opiniilor si prezentarea adevarului (situatiei de fapt) ar fi ceva deranjant in exercitarea functiei publice.

      Aici nu gasesc nimic sa-i reprosez. Pot sau nu sa fiu de acord cu estimarile sau ideile lui, dar asta nu se poate transforma in repros, pana nu aduc un argument puternic impotriva a ceeea ce face/sustine.

      Retine ca primul termen de verificare al USR-ului este 15 aprilie, conform Programului de Guvernare si nu e nimic de bifat la domeniul Sanatate, ci doar la Justitie. 🙁

      Acum zi-ne primele 3 masuri concrete pe care le astepti de la ministrul Sanatatii, pentru a se face folositor cetatenilor, si in cate luni consideri ca ar fi rezonabil sa fie implementate.

      1)
      2)
      3)

    • @Sanitarul: chiar credeti ca in 15 Aprilie cei din USR vor VERIFICA promisiunile marete?!
      Adica, vor Lua in manute Programul de guvenrare al aliantei si vor verifica CE promisiune, ca nici o promisiune NU are Termen intermediar, TOATE minciunile vor fi gata in 2024!!!

      14 Februarie 2021: „Pensiile speciale ale Parlamentarilor și PRIMARILOR vor fi primele care vor fi ABROGATE în perioada IMEDIAT următoare, urmând ca pentru celelalte categorii de beneficiari să fie demarate analize pentru a ne asigura că „tot ce decidem este şi fezabil şi nu poate fi atacat” la Curtea Constituțională, a declarat președintele Renew Europe, Dacian Cioloş, copreședinte USR PLUS, duminică, în cadrul emisiunii „Insider politic” de la Prima TV.
      „Imediat urmatoare”?!!
      Pare ca s-au oprit, NU au mai scos un cuvintel dupa eliminarea cu mare pompa a Pensiilor parlamentarilor in 17 Februarie!!!
      Cu exceptia Pensiilor magistratilor, POT fi eliminate in Parlament toate pensiile speciale a declarat Avocata poporului PSD-ALDE, renate Weber!

      Sau: Ieri Adrian Dohotaru, fost membru USR, scria:
      „Un fost USR-ist îl SPULBERĂ pe Dan Barna, după declarațiile controversate despre corupție: „Membrii de partid chiar au pus botul la proteste”.
      Adrian Dohotaru, fost parlamentar USR, se arată indignat de declarațiile făcute de Dan Barna despre corupție.
      Liderul USR-PLUS și acum vicepremier susţine că România în următorii ani nu o să aibă o problemă de finanțare pentru că există resurse financiare la dispoziția noastră, dar provocarea o reprezintă crearea de proiecte care să atragă banii. „Nu vorbesc de corupție, de PORCARII. Alea au rolul lor, sunt MARGINALE în realitate. Nu e o problemă”, a spus Barna (declarația video aici).
      „Dan Barna declară că nu (mai) e o problemă corupția în România. Gata, papagalii de la USR Plus, după ce au folosit 4 ani de zile lupta anti-corupție ca bâtă politică împotriva PSD, puțin și împotriva PNL, odată ajunși la putere au descoperit brusc că nu mai e o problemă, ce atâta isterie.
      Și așa dă o flegmă Barna si la proprii membrii de partid care chiar au pus botul la proteste la marea luptă și dă-i și luptă.
      Adevărul e că astea două partide reunite, cu resurse de mii de ori mai mari față de o redactie ca RISE, au făcut pe bune, cu dovezi și informații, nu cu discursuri de un populism feroce de mii de ori mai puțin pentru lupta anti-corupție!
      Dimpotrivă, ceea ce URMEAZA în România e CORUPTIA la nivelul următor, va fi corupție de tip revolving doors”, a spus Dohotaru pe pagina sa de Facebook.

      Chiar va intreb sincer: Ce vor verifica, nu cunosc declaratiile lor pe subiect!

    • Vă propun să vă uitați puțin pe ce a votat sau la ce s-a abținut Dohotaru legislatura trecută și apoi să-l folosiți drept sursă credibilă.

    • Votati Usr plus incat sa ajunga l aun procent de 35 -40 % apoi sa veniti cu pretentii , intr-o coalitie in care doua partide cu renume pnl si udmr au pus umarul la dezmebrarea romaniei din pcdv economic si extetic si cum vreti voi evident ca e foarte greu de realizat chiar tot din program de guvernare .
      dar ..
      intre timp poate lumea observa cum merg treburile si poate data viitoare , peste 4 ani , considera ca usr plus chiar trebuie votat in masa daca nu mai vor rude moarte prin spitale , arse sau omorate de militieni si multe alte nenorociri , bani furati etc . sunt f multe de adaugat .

    • Nu stiu daca ei vor verifica, public, indeplinirea obiectivelor, dar eu unu’ ma verific cu ei, caci avem un gentleman agreement. 🙂

      Mi-am notat tot ce este trecut la „pe termen scurt” – asta insemnand 100 de zile, in Programul de Guvernare, la ministerele USR, si n-a fost greu. Caci sunt doar 3 lucruri, toate pe Justitie.

      Ei, in campanie si la negocierile pentru formarea guvernului, aveau mai multe obiective pe termen scurt, vreo 15, dar atat au reusit sa negocieze cu partenerii. Nu-i nimic, asta e, atat s-a putut, dar atunci fie alea trebuie indeplinite fie trebuie sa se retraga din coalitie (pe motiv de naivitate initiala sau pe motiv de pus bete la spițe, efectul e acelasi).

      M-au cam dezamagit, ca la Sanatate aveau vreo 4 obiective pe termen scurt si … s-au evaporat in Prg Guv. Hai, sa zic, ca sa ma fac ca gasesc o scuza :), ca ministerul respectiv este de la Plus, nu de la USR . Desi in curand nu o sa mai conteze – acu’ se definitiveaza hold-up-ul…

    • @Gigi, nu merge asa: au negociat, au semnat, inseamna promisiune ferma. Nu merge cu greaua mostenire, pentru ca asta inseamna fie ca esti incompetent si nu stii ce si cat sa negociezi, fie ca te-au tepuit partenerii.

      Deci nu mai ai ce sa cauti acolo! Orice scuza indeamna doar mancat de versiuni. Ori d’astea am mai vazut.

      @lili: Da, e cam ciudata declaratia lui Barna cu coruptia, mi-a atras si mie atentia.

  2. la sanatate (si nu numai) au inlocuit hotul cu prostul. care poate sa produca mai multa paguba, aflam in cateva luni.

  3. Evident , câmpeanu cat și Gheorghe mic , își depasesc atribuțiile crezând ca tot ei conduc și MS .

    • Dar și faptul ca Vlad V. deranjeaza din furat frăția penelisto – pesedista care și au făcut averi din fondurile sănătății.

  4. Conflicte și tensiuni sunt în capul vostru de jurnaliști de 2 bani. Se vede din situația reală și din declarațiile politicienilor că voi bateții câmpii. Inclusiv voi îmblânziți tonul și spuneți „divergențe”, dar asta după ce ați dat cu sete cu „conflicte” și „tensiuni” peste tot. Ați făcut și o listă. Ați băgat și fake-uri. Ați făcut o varză. Acum vreți donații?

  5. Din uniunea contrariilor se naste progresul !

    PS. Din contre se naste scandalul ! :))

  6. Vai, dar era mai bine cu liniște și pace, fără tărăboi, totul minunat, primii la raportări cincinale despre vaccinare, primii la lăsat vulnerabilii să crape, primii la economii in crestere colosală si paralelă cu realitate, primii la tot.
    Chiar asa, esentialii astia se suprapun, ce chestie:):(, peste beneficiarii de pensii speciale, de sporuri de toate felurile la care nici cu gândul nu gândești, normal că si la vaccin trebuie să fie înaintea proștilor „generali”.
    Este momentul acela în care un vaccin face deosebirea între un om si un vierme, exceptii, desigur, personalul medical, cel din centre de îngrijire și vulnerabilii.
    Restul, râme, viermi, cu gândul la vacante.
    Au salvat Maldive, acum au năvălit în Kenya, am ajuns „bogatanii” planetei (cu salarii de la un stat sărac), toată ziua prin Maldive, Mexic, Zanzibar, în timp ce cetățenii țărilor bogate stau cuminți acasă.
    In ceea ce priveste povestea cu Cimpeanu, Cimpeanu este un coronasceptic sinistru, vaccinat la 52 de anișori, traseist si mincinos, care a regizat o goană imorală in Bucuresti după adeverințe de kkt de stat online, mai ales acum, în Scenariul Roșu.
    Cimpeanu minte cum respira, minte când spune că se testează in școli, copilul meu a avut coleg cu simptome de „raceala”(febră, frisoane, dureri musculare), doar pe el l-au testat, deși a stat o oră cu inca 9 fraieri in clasă și cu profesorul.
    Orarul nu este reorganizat în liceele din București, cum mintea la TV același Cimpeanu, se fac ore online amestecate cu ore cu prezență fizică, multi profesori care predau materii de BAC sunt si ei online, haos general care a început să se rezolve tacit, la mica înțelegere profesori-parinti-elevi, când se putea frumos, cinstit, dandu-le elevilor posibilitatea de a alege, fără să se prezinte cu adeverințe masluite.
    Plusulica are bubele lui, e parte din capusele care au nenorocit USR ul, dar in scandalurile cu nemernicii vaccinati si cu Cimpeanu are dreptate.

  7. Incerc sa fiu cat se poate de obiectiv, dar e oare doar vina lui VV ca din prima zi toata presa si tot PNL ul i-au sarit la gat?
    Oare strategia liberala a fost sa- dea sanatatea USR-ulu ca sa le strice imaginea?
    Daca iei la rand, inca de la scandalul cu Boc pana la educatie, toate sunt bombe de presa ce au pornit mai mult de la altii, VV mai mult s-a aparat.
    Chiar asa a cumparat PNL toata presa?

    • da exact PNL vorbeste de mult prin digi g4 hotnews etc
      Acum au gasit vinovatul, pe cel pe care e expus vinovatia :)) dar la mintea scurta a romanului de rand merge

  8. E evident ca aceasta natie nu are cum sa evolueze deloc si va ramane la coada lumii civilizate, sper sa se desfiinteze acest partid de visatori si sa revenim la USL pentru ca acest popor nu merita nimic mai mult !!!
    La multi ani ROmania !!!

  9. Un ministru catastrofa. Se vede ca experienta de „manager la Erste” cu liceul la baza, nu l-a ajutat deloc. O vulnerabilitate pentru guvern, trebuie schimbat urgent.

    • Țara asta nu are absolut nici o șansă să se facă bine. Când se întrevede un orizont îmbucurător și se înfiripează o perspectivă mai luminoasă vin doreii părerilor (cazul de mai sus) și ai deciziilor la nivel înalt și dărâmă toată schela cu tot cu muncitori. Nouă ne place numai în mocirlă și rahat. Civilizație doar când mergem la alții în vizită.

  10. Trebuie să ai nervi de oțel, să fii nesimțit să reziști la Ministerul Sănătății. Este mafie mare în sănătate, multe interese cu sume de bani frumoase. Sper ca Voiculescu să reziste ca să poată face ceva . Schimbarea frecventă a ministrului avantajează mafia. Trebuie o lege clară și clarificat rolul medicilor de familie. Medicii de familie iau banii fără să răspundă de ceva, nu-și cunosc oamenii înscriși pe listă.

  11. Vlad Voiculescu ar trebui să-și pună articolul asta în CV și să fie mândru ca a deranjat o banda de uslisti corupți și incompetenți.
    G4…vai de mama voastră de „ziariști”. Cancan și hitman scrie pe voi.

  12. hai ca *misto*!

    nici nu s-au aranjat bine in fotolii si a inceput scandalul!

    iar cand psd-ul puse de o motiune de cenzura, toti facura zid din piepturile lor paroase sa-si apere ministrul!

    motiunea a cazut, asa ca acum e momentul de dat la gioale!

    iar Domnul Presedinte ce are guvernul lui, parlamentul lui, tara lui, tace!

  13. inca un articol impotriva lui Vlad Voiculescu in aceeasi zi in fituica asta? bravo. e si mai clar ca mafia nu sta deloc…cum poate sa ia cineva partea lui campeanu???? cum??? plus alte mizerii care i se imputa, i se cere demisia!!! incredibil

  14. E normal, USR e partid de oameni cinstiti, iar PNL e partid de mincinosi aroganti.

  15. Cine deranjeaza mafia trebuie demis, nu-i asa Tapalaga si restul G4media?

  16. Dintre toti cocalarii si bombardierii, cum l-au gasit, oare, tocmai pe Gheorghita asta? Pupa-l mama de frumi

    • Gheorghiță asta e doctor in medicina. Idolul tau Vlăduț e magister pe la Viena. Si nici macar asta nu e clar. E ministru peste un domeniu pentru care nu are niciun studiu. Orice moasa din orice spital din tara asta are mai multe studii decat el in domeniul sănătății. Ca sa iti rezum sa pricepi. Gheorghita – doctor in medicina, Vlăduț – politruc, cu bacalaureat, ca licenta nu e sigur ca a luat – o.

    • Ioane, nu-l evaluam aici pe Gheorghita in legatura cu modul in care stapaneste domeniul medicinei.
      Nu e relevant aspectul. Aici este vorba despre altceva. Reia.

    • @Ion Am intalnit multi d-astia cu doctorate carora le umbla mintea ca un motor in 2 timpi. Studiile superioare nu certifica, in nici un caz, inteligenta.

    • @Charlie: se zice „care au invatat mai mult decat ii duce capu’ ” 😆 :))

    • @Sanitarul buna asta 🤣 de reținut

  17. Se pare că și G4media începe să se antreneze într-ale mâncatului de rahat politic. Tot așa cu talent băieți și fete, până la nivelul România Tv și Antena 3 mai este dar nu e imposibil!!!

  18. VV, un scandalagiu de profesie, gicutza contra. Studii superioare indoielnice, stie sa isi faca reclama pe retelele sociale si cam atat. In opozitie e usor la guvernare e mai greu, dar mai lasati-l acolo, poate poate din cauza lui se rupe alianta si apoi sa vezi guvernare pana in 2024.

  19. Stai ashea moshule, sa intelegem si noi:

    Deci crima lui VV este publicarea datelor despre mizerie, iar apoi faptul ca raspunde argumentat la atacurile furibunde ale celor care se simt cu musca pe caciula?

    Mafia il considera ‘rat’, tradator al secretelor Câța Nostra.
    Pana si G4 publica un hit-piece propagandist in care il scoate scandalagiu pe Vladut.
    Penibil.

    Este atacat de toate javrele de partid de la PSD la AUR la PNL tocmai pentru ca nu are stofa de scandalagiu, e prea timid pentru politica damboviteana si astia il vad ca o tinta usoara.

  20. Pierdem timpul ,vorbind în gol ,VORBE.
    Cine ar trebui sa le analize le considera, s-au erau deja VORBE goale.
    De la promisiunii la realitate e cale lungă PITEȘTI

  21. Evaluare, model corporatist, pentru faultarea cuiva care deranjeaza conducerea.👎

  22. Nu stiu ce poate VV la ministerul Sanatatii, ramine de dovedit. Dar 4 lucruri sint f.clare:

    -toate tunurile au fost puse pe el
    -Cimpeanu nu este ministrul Sanatatii si dpdv sanitar trebuie sa se supuna deciziilor ministerului Sanatatii
    -a cere unui ministru ca sa faca ceva (de ex. banala publicare a unor documente ce tin de ministerul lui, sau o declaratie ce tine de ministerul lui) numai cu aprobarea primului ministru, este o apucatura comunista
    -media creaza ea insasi „scandaluri” calificind orice fapt marunt drept „scandal”, „conflict” cind ea insasi intreaba politicienii parerea lor despre ce a zis sau a facut „cutare”

    Atentie, avem pretentii de la G4Media.

    • Nu ma intereseaza „Magister” VV in sine. Dar daca pe cineva se pun toate tunurile cum au fost puse pe el acum, e clar ca acel cineva cu greu va poate face ceva.

      Ceea ce nu poate fi publicat are mentiunea de „confidential” „secret” sau mai stiu eu ce, trebuie sa fie reguli la guvetn pt asta si nu de ieri de azi. S-a recunoscut public ca explicatia lui Bode ci locatia centrelor e puerila.

      Comentariul meu nu se rezuma insa la VV si contine alte observatii importante.

  23. Sunt doar primele 3 luni din cei 4 ani care urmeaza. Bucurati-va, romani, de cei pe care i-ati votat! Felicitari!

  24. Aveti dreptate.
    Dar haideti sa-i lasam in pace timp de 6 luni , mai strigam de pe margine, dar nu punem asa toate tunurile pe ei ca sa nu poata sa lucreze.
    Si dupa 6 luni a zis Citu ca-i evaluaza cum au perfomat.
    Si-tunci o sa-i evaluam si noi.
    6 luni sint de ajuns ca sa arati ce poti, dar 3 nu.