G4Media.ro

Sindicaliștii din aparatul de lucru al Guvernului, nemulțumiți de majorările salariale: ”10%…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicaliștii din aparatul de lucru al Guvernului, nemulțumiți de majorările salariale: ”10% la un salariu de bază de cca. 4500 lei net nu e sinonim cu 10% la un salariu de bază de 6000 lei net”

Sindicaliștii din aparatul de lucru al Guvernului se declară nemulțumiți de majorările salariale puse în dezbatere publică printr-un proiect de ordonanță de Guvern.

Noni Iordache, președintele Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului, a declarat pentru G4Media că majorarea salarială de 10% se va aplica, de facto, la salariul de bază din decembrie 2023, nu la cel din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă mai puțin de 10%, iar în 13 mai procentul comunicat de miniștri nu a fost în niciun caz de 10% și nici în tranșe, spune acesta.

  • ”În calitate de președinte al Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului și reprezentant al tuturor angajaților care au semnat memoriu privind eliminarea inechității salariale, îmi exprim regretul privind imprudența Guvernului României de a accentua și mai mult inechitățile salariale. Suntem siderați, de-a dreptul. Majorarea salarială de 10% se va aplica, de facto, la salariul de bază din decembrie 2023, nu la cel din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă mai puțin de 10%. 10% la un salariu de bază de cca. 4500 lei net nu e sinonim cu 10% la un salariu de bază de 6000 lei net. Mai mult, în 13 mai, procentul comunicat de cei doi miniștri nu a fost în niciun caz de 10% și nici în tranșe”, a transmis președintele sindicaliștilor din aparatul de lucru al Guvernului.

Context

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care majorează salarii ale bugetarilor cu 10% în acest an, în două tranșe de câte 5% fiecare, arată Economedia. Majorările vin în plin an electoral, chiar în luni de alegeri (iunie și septembrie), în contextul în care Guvernul deja a amânat o restructurare a cheltuielilor bugetare și măsuri de austeritate pentru sectorul public, dar a eliminat facilități și a crescut taxe pentru sectorul privat.

Totodată, în acest moment, Guvernul și Banca Mondială lucrează la o nouă lege a salarizării care trebuie să reașeze toate salariile din sectorul public.

Vor primi creșteri angajații din instituții de cultură, Registrul Comerțului, diplomații, apărare, primării și instituții finanțate din venituri proprii ale Guvernului și Parlamentului. Unii dintre acești angajați au participat recent la mișcări de protest.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează