G4Media.ro

Sighiartău: E nevoie de un nou Plan Marshall, UE să refacă punțile…

Sursa foto: Facebook

Sighiartău: E nevoie de un nou Plan Marshall, UE să refacă punțile cu SUA, să întoarcă spatele regimurilor autocrate din Rusia și China și să renunțe la utopia costisitoare Green Deal

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, susține că Europa are nevoie de un nou Plan Marshall realizat în colaborare cu SUA pentru a ieși din criza pandemiei.

El cere ca UE ”să întoarcă spatele cântecelor de sirenă ale regimului comunist din China și regimului autocratic din Rusia și să refacă punțile cu Statele Unite”.

Într-un articol postat pe blog, Sighiartău susține că UE trebuie ”să renunțe la utopii costisitoare ca Green Deal”, masivul pachet de măsuri ecologiste propus de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și susținut de guvernul Ludovic Orban.

”Așa vom ieși cu bine din criza provocată de pandemie: cu solidaritatea Lumii Libere, cu parteneriatul refăcut între Uniunea Europeană și Statele Unite și cu un nou Plan Marshall bazat pe cooperarea și ajutorul între SUA și Uniunea Europeană. Pare prea îndepărtat sau naiv astăzi un asemenea scenariu? Poate. Dar poate că tot așa de îndepărtată și naivă părea, imediat după război, posibilitatea unui ajutor masiv și vizionar dat de Statele Unite Europei de Vest (…) Uniunea Europeană s-a născut din Planul Marshall, din ajutorul americanilor și acest aspect nu trebuie uitat niciodată. Este temelia Lumii Libere de după război”, a mai scris Sighiartău.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Da ma te asculta pe tine USA si UE care produc tot in China.
    Pfuai ce minte creata au unii

    • UE trebuie sa își mute producția acasă, chiar și la costuri mai mari. Cred ca deja se întâmplă cu produsele necesare domeniului medical. E un prim pas.

  2. Buna ziua!Acest „fuego”nematurizat al pnl-ului este tot în faza alocațiilor pentru copii!Doar ca le-a mărit pentru psd si acum nu le plătește pnl!!!Deci,planul Marshal-varianta pnl,nu se stie ce ar trebui să conțină!!Oricum au făcut praf alte planuri și acum,trec la import!!

  3. Bravo Sighiartau!
    Fuck Green Deal, fuck Russia, fuck China!
    Am fost in S.Korea si Japan, nimeni nu stie ce/cine e UE, euro, etc. Ei stiu de Franta, Germania, etc.
    Am schimbat euro in local curency, se pise ei pe euro, am pierdut jumate din bani la rata de schimb.
    UE nu se vede in Far East, asa rau am ajuns cu politici de kko gen green deal si ce-a mai fost inainte, trebuie schimbat ceva. Marsahll cu USA, ok.

    • Subscriu! Liderii UE sunt niște birocrați jalnici, fără viziune, care nu îmndrăznesc să fie fermi în relațiile cu Rusia, China și Viktor Orban. Salvarea este tot un plan Marshall cu SUA. Oricum, istoria ne spune că după fiecare criza schimbările sunt inevitabile.

  4. Planul Marshall prevedea un ajutor economic american de 12 000 miliarde dolari( la nivelul ’50).
    America era neatinsă de război , Europa era distrusa.
    Problema este că,in acest moment, Statele Unite au pierdut in 2 luni cam 20 milioane de locuri de muncă, sincer, ma indoiesc că au chef să pompeze bani in Europa in loc să atenueze criza economica care se prefigurează chiar acolo.
    In fine, Sighiartau, care s-a pitit 2 luni, s-a apucat să dezvolte chestii sofisticate externe, in loc să vadă soluțiile la indemana: impozitarea la sânge a pensiilor speciale, reducerea cu 20 -25% a salariilor demnitarilor, indemnizații simbolice ptr.Consillile de Administrație ale societăților de stat( de-alde penelistii Stamule -asta deja s-a cocotat in 2), reforma administrației publice prin reducerea numărului de bagatori de seamă si plimbatori de hârtii, reducerea numărului de parlamentari, tăierea sporurilor pentru diverse prostii inventate, confiscarea averilor care nu pot fi justificate etc.
    Chiar, dl.Sighiartau, de ce n-ati tăiat salariile la bugetari, macar acolo simbolic, 10-15%,?

  5. Salut!
    Sighiartau are usoare halucinatii, aveti grija ce vorbiti cu el !
    Ex : o pereche de slapi, din China, costa pe taraba, sa zicem 10 lei fara tva.
    Cat credeti ca vor costa, daca sunt facuti in USA ?
    Cred ca, minim dublu !
    Nici o sjghiarteala nu convinge cumparatorul, mai bine decat pretul !
    Puteti da si dv exemple.
    Omului,i-au trecut ceva zvonuri pe la urechi si si-a zis,ca e momentul sa iasa cu o teorema !

    • Este vorba despre raportul calitate- preț. Îți cumperi șlapi de 10 lei care ți se rup la prima încălțsre și mai te alegi și cu vreo boală de piele, în plus mirosul îi face nepurtabili.

  6. Salut Alex 1
    Desigur, rationamentul tau ref la raportul pret – calitate, este mereu valabil.
    Eu cred ca ,95 % cumpara slapii de 10 lei si de restul bea o bere !
    La ore actuala, sunt multe produse facute on China, dar, acest fapt este ascuns cumparatorului,
    si se induce neadevarul ca sint facute in Germania
    sau, frecvemt in UE!

  7. Perfect de acord cu Sighiartau!
    Mi-e aproape imposibil sa inteleg de ce ar prefera cineva, sincer si de buna credinta, o politica europeana economica pro-China si pro-Rusia in locul uneia pro-SUA.
    Argumentul “ca e mai ieftin” e unul foarte slab si de termen scurt.
    Singura solutie viabila e o stransa cooperare economica a lumii occidentale (Europa, SUA, Canada) cu Asia de Sud-Est (Japonia, Korea de S, Singapore, Malaezia, Indonezia, Taiwan etc + Australia, NZ). Din pacate Africa si America de Sud sunt zone in care si-au bagat prea tare China si Rusia coada.
    Nu trebuie abandonate dar nici sa se risipeasca prea multe resurse in zonele astea.

    • Poate pentru ca este prea legat de ele (de Rusia și China), asa cum e Germania! Iar dacă șeful Europei nu vrea, atunci nu se face niciun Marshall.

    • Salut Kenobi !
      Parerea mea :
      Cumparatorul percepe pria data, impactul vizual al pretului. Aprecierile privind calitatea necesita rationament si ceva analiza, pe care,
      cati oare, le fac ? Desigur, produsele de marca
      ( multe, facute in China, Bangladesh, Cambodgia …..ba chiar si in Romania !) sunt superioare calitativ, .Chinezul iti face produsul
      la calitatea pe care esti dispus sa o platesti !
      O experienta personala : un prieten imi aduce niste camasi , foarte bune, bumbac, etc, nu zic marca ,numai ca, nu aveau ….nasturi !
      Explicatia : nasturii erau strict de tot numarati ,
      aveau pe el numele firmei gravat , sa nu cumva sa scape si in Romania , desigur, pe langa ….

  8. Principial Robert Sighiartău a gândit corect politic, dar economia nu se înțelege cu politica de fiecare dată.
    Apoi proiectul Green Deal nu este deloc o utopie ci o necesitate.
    Siegfried Mureșan ar putea să-i explice că investițiile în energii regenerabile sunt vitale pentru o economie sustenabila pe termen lung.
    Pe de altă parte globalizarea este un mecanism ce nu poate fi oprit. Orice frânare a acestui mecanism ar putea duce mai degrabă spre conflicte.

    • Nu stiu cate conflicte sti pornite de la neimplantarea vre unui ” gren deal ” dar nu stiu sa fie sau cum s-ar putea ajunge la vre unul. Sperietoarea ecologica tine doar la cei slabi de fire si neinformati iar beneficiile produceri de energie „green” sunt nuke si sunt doar utopie cu rezultate dezastruoase pentru mediu necesitand mai multa energie si poluare in a peoduce materialele si tehnologiile necesare decat poate produce dispozitivul acestea fiind de regula si nereciclabile. ” Green Deal” este din punct de vedere economic cea ce LGBTQ este din punct de vedere social ,un dezastru impus din interese politice.

  9. Corect, ce atata Green New Deal? Ca de obicei comunitatea stiintifica exagereaza cu incalzirea globala. Au tot dat-o cu bata-n balta de atatia ani si cu vesnica amenintare a unei pandemii care nu mai apare. Vorba monstrului sacru: fake news!

  10. Ce plan Marshall viseaza asta, in conditiile in care Dumby nu poate sa sufere UE?