G4Media.ro

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru câteva ore un diplomat…

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru câteva ore un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru scurt timp un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe al Ucrainei, un ultim episod al izbucnirii tensiunilor între cele două ţări vecine, relatează Reuters.

Agenţia de presă Interfax a raportat mai devreme că FSB l-a reţinut pe Oleksandr Sosoniuk când el a încercat să obţină informaţii clasificate din baze de date ale forţelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetăţean rus.

„Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic şi ostilă Federaţiei Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat FSB.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reţinut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul ţării din Sankt Petersburg.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei şi ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii pro-Moscova.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat vineri asupra negocierilor de pace.

„Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ţinând cont de practica actuală”, a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reţinerea lui Sosoniuk.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In sfarsit, astia o sa ne scape de mafiotii care au distrus romania!!!

    Tic tac tic tac … Pana aici v-a fost leprelor!

  2. Ucraina, acest cameleon venetic care-si bate joc de romanii din Bucovina si Tinutul Hertei, si vrea sa intre in NATO doar pentru a se razboi cu rusii,pentru teritorii care nu le apartin , de altfel sta pe teritorii confiscate de rusi de la alte popoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.