G4Media.ro

Serviciul Diplomatic de Securitate din Statele Unite și forțele de ordine din…

Serviciul Diplomatic de Securitate din Statele Unite și forțele de ordine din România au salvat două femeie de traficanții de persoane, una dintre ele fiind cetățean american

Un caz de colaborare de succes  între profesioniști ai Serviciului de Securitate Diplomatică (DSS) din Statele Unite și Poliția Română a fost prezentat pe site-ul Departamentului american de Stat

Angajații Serviciului de Securitate Diplomatică (DSS) – agenții speciali, asistenții de investigație și investigatorii de fraudă penală – își desfășoară activitatea în secțiile consulare din întreaga lume. După cum subliniază Departamentul de Stat, aceștia se află într-o poziție unică pentru a oferi asistență salvatoare americanilor din străinătate.

Acest lucru a fost demonstrat la începutul acestui an la Ambasada SUA din București, România, când un agent de securitate din cadrul Marine Security Guard (MSG) a primit un apel de la un american care era îngrijorat că o prietenă este reținută împotriva voinței sale. 

În timp ce menținea comunicarea cu apelantul, MSG a contactat agenții speciali DSS și anchetatorii criminali din cadrul biroului regional de securitate al ambasadei. Acțiunea rapidă a MSG și coordonarea subsecventă a secției ambasadei au asigurat eliberarea a două victime ale traficului de persoane în câteva ore. Acest lucru a fost făcut cu ajutorul Poliției Române.

Salvarea victimelor traficului de persoane nu a fost ușoară. Poliția Națională Română avea nevoie de locația victimelor și de suficiente dovezi pentru a obține un mandat de percheziție. 

Din fericire, echipa Serviciului de Securitate Diplomatică a primit capturi de ecran ale mesajelor text de la prietena victimei care identificau locația și circumstanțele în care se afla victima. DSS a împărtășit dovezile cu Poliția Română, care a obținut un mandat de arestare și a efectuat percheziții alături de personalul DSS. La finalul perchezițiilor, au recuperat-o pe femeia americană și pe o altă femeie, ambele reținute împotriva voinței lor.

DSS a colaborat cu colegii consulari de la ambasada SUA pentru a se asigura că cetățeana americană a primit adăpost, asistență juridică și bonuri de masă de la o organizație neguvernamentală locală (ONG) specializată în ajutorarea victimelor traficului de persoane. 

Membrii echipei DSS au însoțit victima la procuratură pentru a da declarații despre autori. Răspunsul centrat pe victimă folosit de anchetatorii criminaliști din București este emblematic pentru modul în care DSS sprijină victimele traficului de persoane în întreaga lume, notează Departamentul de Stat.

„Felicit acțiunea rapidă și munca în echipă de care au dat dovadă personalul diplomatic de securitate și consular al ambasadei împreună cu Poliția Națională Română și partenerii noștri din ONG-urile locale, care au dus la întoarcerea în siguranță a două femei reținute împotriva voinței lor”, a declarat Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului de misiune. „Planul național de acțiune al președintelui identifică DSS ca fiind un partener integrant în combaterea traficului de persoane, iar această salvare recentă este un bun exemplu de ce.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „Acțiunea rapidă a MSG și coordonarea subsecventă a secției ambasadei au asigurat eliberarea a două victime ale traficului de persoane în câteva ore. Acest lucru a fost făcut cu ajutorul Poliției Române.”

    Morala povestii: daca sunteti rapiti incercat sa fiti americani. Daca nu, riscati sa ajungeti ca fetele alea omorate de Dinca.

  2. marine security guards e cei mai buni! calca viermii in picioare

  3. „două femeie”

  4. Pistol cu apa……

  5. nu e nimic nou ca americanii sa desfasoare activitati de politie sau procuratura pe teritoriul Colonicii

    In curand o sa ne numeasca si parlamentul, ca in Haiti, ca poate nu va fi suficient ca l-au numit pe Ciuca.