G4Media.ro

Serviciile secrete militare britanice: Flota rusă de la Novorossiisk nu mai este…

Sursa foto: Wikipedia / Mil.ru

Serviciile secrete militare britanice: Flota rusă de la Novorossiisk nu mai este în siguranță

O confirmare a unui atac ucrainean asupra terminalului petrolier din portul Novorossiisk, în apropierea căruia se află o parte semnificativă a Flotei rusești din Marea Neagră, ar putea complica serios viața comandamentului flotei, care și-a pierdut deja pozițiile din Marea Neagră, potrivit celei mai recente actualizări a serviciilor de informații militare britanice, transmite BBC.

Potrivit britanicilor, comandamentul rus a transferat la Novorossiisk submarine din Crimeea după ce ucrainenii au atacat portul din Sevastopol în vară.

O nouă lovitură, acum împotriva portului Novorossiisk, demonstrează că flota rusă nu mai este în siguranță nici acolo.

Mai mult, după explozia de pe podul de la Kerci din octombrie, aprovizionarea grupului rusesc din Crimeea se face în principal pe mare, de la Novorossiisk.

Detaliile incidentului din 18 noiembrie nu sunt complet clare, dar orice demonstrație a capacității armatei ucrainene de a lovi la Novorossiisk va complica serios viața comandamentului flotei ruse, rezumă serviciile de informații militare britanice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. si se mai miră că până în primăvară nu mai au centrale/conducte/etc etc…la finalul acestui război Ucraina va fi ruină și nimeni nu va reconstrui ceva incert

    • Si cu ce il ajuta asta pe rusul de rand? Nu mai bine va retrageti frumusel din Ukraina, nu de alta dar poate vreti sa mai ramaneti cu cateva nave militare intregi.

    • Zen=căcat rus

      Până în primăvară, Ucraina va recupera Crimeea.