G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Armata rusă „nu are capacitatea de luptă” pentru a…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Serviciile secrete britanice: Armata rusă „nu are capacitatea de luptă” pentru a „profita imediat” de capturarea orașului Avdiivka

După capturarea Avdiivka, forțele rusești vor avea nevoie de timp pentru a se recupera, dar vor încerca să își continue ofensiva în următoarele săptămâni, potrivit unui raport al serviciilor de informații de pe contul de X al Ministerului britanic al Apărării, citat de BBC.

„În cursul săptămânii trecute, forțele ruse au preluat controlul asupra Avdiivka și a uzinei de cocs din nordul orașului, care au fost intens combătute din octombrie 2023 și se află în linia întâi din 2014”, se arată în postare.

Forțele ucrainene s-au retras pe poziții defensive la vest de Avdiivka.

„Forțele rusești probabil nu au capacitatea de luptă pentru a profita imediat de capturarea Avdievka și vor avea nevoie de ceva timp pentru a se odihni și a se recupera.

În săptămânile următoare, Rusia va încerca probabil să extindă treptat controlul asupra teritoriilor din afara Avdiivka”, spun reprezentanții serviciilor de informații de la Londra.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Da, încă puțin fără capacitate si ajunge in Ilfov….

    • În zona aia au avansat maxim 12km în 2 ani. Până în Ilfov sunt 1000 km, deci ar avea nevoie de peste 150 de ani în ritmul asta.