G4Media.ro

Serviciile de informații britanice: Atacul Rusiei cu rachete de croazieră asupra Kievului…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Serviciile de informații britanice: Atacul Rusiei cu rachete de croazieră asupra Kievului a fost o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale

Atacul Rusiei cu rachete asupra Kievului, lansat duminică dimineaţă, a fost probabil o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale către unităţile ucrainene din prima linie, a precizat Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic de informaţii, pe contul de Twitter.

Ministerul britanic al Apărării a scris că rachetele de croazieră ruseşti de tip Kh-101 lansate din aer au lovit infrastructura feroviară a Kievului la primele ore ale zilei, duminică, ”probabil într-o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale către unităţile ucrainene din prima linie”.

În Donbas, luptele grele continuă în ”oraşul contestat Severodoneţk, iar forţele ruse continuă ofensiva spre Sloviansk, ca parte a încercării de încercuire a forţelor ucrainene”, se mai menţionează în raport.

După pierderea crucişătorului rus Moskva în luna aprilie, forţele ruse au mutat probabil mai multe mijloace de apărare aeriană pe Insula Şerpilor din vestul Mării Negre, inclusiv sistemele de tip SA-15 şi SA-22, se adaugă în raport.

Aceste arme, au probabil, rolul de a asigura apărarea aeriană a ”navelor ruseşti care operează în jurul Insulei Şerpilor”, subliniază raportul.

”Activitatea Rusiei pe Insula Şerpilor contribuie la blocarea coastei ucrainene şi împiedică reluarea comerţului maritim, inclusiv a exporturilor de cereale ucrainene”, conchide Ministerul britanic al Apărării.

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Gunoaiele ruse ar vrea ca ucrainenii să se apere doar cu arcuri și săgeți ca să poată și ei să aibă ceva succesuri 😁

  • Rusii ar vrea ca ucrainenii sa nu se apere de loc, ca asta-i enerveaza cel mai tare: ca nu se lasa ocupati. A… pardon, eliberati!

 2. Au fost domni cu frații lor slavoni,dacă făceau ca ”Lumea liberă” în Irak ”Shock and awe” venea târâș Zelea în izmene ca Mircea în Scrisoarea a 3 a”Atât de blând,după vorbă,după port” la sultan.

  • „Si se- apropie de cort,
   Un bătrân atât de SIMPLU,după vorbă, după port”
   Nu în „izmene”!Se răsucește Eminescu în mormânt!
   Sa aibă rușii soarta turcilor din opera citată de dumneavoastră!

  • Nu comenta ceea ce nu cunosti.

  • Nu comenta ceea ce nu cunosti.Gyr.

 3. Fals… au bombardat uzina care repara vagoane transportatoare de cereale, inclusiv alea care vin in România. Asta a fost obiectivul.

 4. Probabil ca asta e tactica rușilor: ofensiva „clasica” in est, bombardamente cu precizie „chirurgicala” (cum zicea Bush jr.) în vest cu scopul de a împiedica ajutorul material occidental. În plus se vede încă o data cat de ușor a pierdut Ucraina insula șerpilor, aia făcută cadou de România.
  Pare ca rusii dețin în continuare inițiativa strategica și au și avantajul ca liniile lor de aprovizionare nu sunt atacate, fiind pe teritoriul Rusiei în timp ce aprovizionarea ucrainenilor de bombardata de liov, adică de la granița cu Polonia. Acum se va vedea dacă sistemele antiracheta ale Ucrainei sunt bune la ceva. Dacă nu sunt bune e riscul ca tot ajutorul material occidental sa se impotmoleasca în vestul Ucrainei și sa fie făcut inutil înainte de a ajunge în zona de conflict din est.

  • Sau o echilibrare a forțelor pe teren.Patrunderea trupelor țărilor ce au semnat Memorandumul de la Budapesta in 1996 prin care Ucraina dona arsenalul nuclear Rusiei in schimbul garantării suveranității teritoriale si a independenței si să facă ceea ce trebuia încă din 2014.SUA,UK și Irlanda.Cum ți se pare idea ??

  • @ben hur
   Ar însemna un motiv pentru Rusia de a utiliza arme nucleare tactice.
   Din păcate dacă tarile „garante” ar fi avut onoare ar fi trebuit sa facă asta încă din 24 februarie. Însă occidentul tot visează la cai verri pe pereți ca rusii se vor răscula împotriva lui Putin pentru ca nu mai au cârpe de la hm sau junkfood de la Mac în malluri. Iluzii. Mai probabil se vor răscula în toamna/iarna în occident la 15 grade în casa și la benzinării închise din lipsa de marfa. Între timp cleștele se strânge din ce în ce mai tare în donbas.
   E posibil ca după „denazificarea” donbas putin sa devina (asa cum ii spunea Obama lui Medvedev în 2012) „mai flexibil” și sa lase odesa pentru alta data, poate 2024.

 5. Intr-o isorie contrafactuală, dacă Insula Șerpilor ar fi fost a României??? Mai aveau acum probleme cu exporturile de cereale ??? Dacă ar fi permis școlile în limba română… , acum ucrainienii refugiați în România, mă refer la copiii , poate ar fi înțeles și ei ceva din ce se vorbește… Acestea sunt palme date de soartă….. păcat că este dată oamenilor simpli .În concluzie politicienii ucrainieni sunt tot lacomi precum frații lor ruși.