G4Media.ro

Serviciile de informații americane: China nu vrea ca Trump să fie reales,…

Serviciile de informații americane: China nu vrea ca Trump să fie reales, Iran încearcă să scindeze țara, iar Rusia caută să-l denigreze pe Joe Biden

China ar prefera ca Donald Trump să nu fie reales în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie şi şi-a ”intensificat eforturile de influenţă” înainte de alegeri, au apreciat vineri serviciile de informaţii americane, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Iranul încearcă, de asemenea, să-l ”slăbească pe preşedintele Trump”, în timp ce Rusia foloseşte ”mai multe pârghii în special pentru a-l denigra” pe rivalul democrat Joe Biden, potrivit lui William Evanina, directorul al Centrului Naţional pentru Contra-Informaţii şi Securitate (NCSC).

Acest înalt resonsabil, care supraveghează monitorizarea interferenţelor străine în viaţa politică americană, a emis un comunicat pentru a face bilanţul ameninţării înainte cu mai puţin de trei luni de scrutin.

”Pare dificil pentru adversarii noştri să se amestece sau să manipuleze rezultatele la scară largă”, a spus el la început, în timp ce şi-a exprimat ”îngrijorarea” cu privire la campaniile de influenţă duse, potrivit lui, sub acoperirea Chinei, a Rusiei şi Iranului.

”Considerăm că China preferă ca preşedintele Trump – considerat ca imprevizibil de Beijing – să nu câştige un al doilea mandat. China şi-a intensificat eforturile pentru a influenţa mediul politic” înaintea votului, a declarat Evanina, în timp ce opoziţia dintre Beijing şi Washington se amplifică în fiecare zi.

De asemenea, ”considerăm că Iranul încearcă să slăbească instituţiile democratice americane, preşedintele Trump şi să împartă ţara înaintea alegerilor din 2020′, în special printr-o ” campanie de influenţă online, care răspândeşte ştiri false şi conţinut anti-american”, a spus el.

Dimpotrivă, a continuat William Evanina, ”credem că Rusia foloseşte mai multe pârghii în principal pentru a-l denigra pe fostul vicepreşedinte Biden”, care a apărat opoziţia rusă când era membru al administraţiei Barack Obama.

„Actori legaţi de Kremlin încearcă să sprijine candidatura preşedintelui Trump pe social media şi la televiziunea rusă”, a menţionat el. Potrivit serviciilor de informaţii americane, Moscova a făcut deja campanie pentru Donald Trump în 2016.

Şefii Comitetului de Informaţii din Senat au considerat că publicarea acestor informaţii este ”cel mai bun mod de a combate” imixtiunile.

Dar ”îi încurajăm pe politicienii din ambele părţi să nu folosească aceste informaţii ca armă politică, pentru că ar servi interesele adversarilor noştri”, au adăugat alesul republican Marco Rubio şi colegul său democrat Mark Warner.

sursa foto: Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. China și Iran sunt nesemnificative, tot candidatul Rusiei câștiga presedintia SUA de la distanță.

  • Catre @Emil
   ,,Candidatul lui Putin” este Biden. Se vede de la o posta !. Cum si ,,candidatul lui Putin in 2016″ a fost Hillary Clinton.
   ,,Spectacolul public” cu ,,denigrarea lui Biden” este facut tocmai pentru a indeparta temerile ca Putin il vrea pe Biden. Maskarovka.
   Si Putin si Xi Jin Ping au o singura dorinta arzatoare: sa piarda Trump !. Pentru ca SUA sa fie reprezenta de Partidul Democrtat, care a fost tocmai bun sa fie la Putere de pe timpul lui Obama pentru a putea fi ocupata Crimea de catre Putin.

  • Elitele financiar bancare, hedge fund-uri , party of Davos cum le zice Bannon scriu nu de ieri de azi de declimul manageriat al Sua si China o privesc ca si o putere economica in puternica ascensiune. Bine inteles productia s-a mutat tot prin consilierea acestora.
   Daca vreti Trump a fost ales si datorita acestui crez.

  • Rusii pe Trump l-au salvat de la faliment, altfel nu mai avea bani sa achite WC-ul public.

 2. Din lider mondial de influență SUA a devenit jucătorul celorlalți. Se schimbă vremurile.

 3. Inauntru e cel mai mare baiu de departe. Impostorii de pe la noi cu ce tabara or fi inhaitati ?

  https://www.cotidianul.ro/un-general-cheama-america-la-lupta-contra-marxismului/

 4. Un narcisist cu o carte de povesti in mana .

 5. Foarte interesanta este aceasta impartire ,ca metoda de sustinere a viitorului presedinte american . Nu pot uita cuvintele lui J.C.Junker ce a afirmat acum ceva vreme cum UE nu s-a amestecat si nici nu a dorit sa se amestece in referendumul pentru BREXIT din Marea Britanie , dar exprapolind ,daca acum UE ar dori sa se amestece putintel in alegerile din America ce credeti ca se va intimpla ? Pina la urma America este faurita de catre Benjamin Franklin. si Marchizul de La Fayette , cine doreste sa citeasca o poveste romantata despre asta – Vulpile in vie- roman scris de Lion Feuchtwanger – si de partea mai necivilizata a Europei , de razvratitii acestui continent . Poate cineva sa isi uite stramosii ? Daca se va intimpla asta, atunci actualul presedinte al Americii chiar nu mai are nici cea mai mica sansa de a fi reales in luna noiembrie a acestui an .

 6. sansele scad zi la zi

 7. Chiar imi vine sa rad!Dar, serviciile noaste ce zic de viitoarele alegeri locale si parlamentare?Sunt ceva influente externe?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.