G4Media.ro

Serghei Şoigu avertizează din nou NATO că transporturile de arme către Ucraina…

Sursa foto; Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Serghei Şoigu avertizează din nou NATO că transporturile de arme către Ucraina reprezintă „ţinte ce trebuie distruse”

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a avertizat din nou miercuri că armata rusă va considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca „ţinte ce trebuie distruse”, în timp ce un submarin rusesc din Marea Neagră a tras rachete de croazieră asupra unor obiective din Ucraina, a informat agenţia de presă RIA, citată de Reuters și preluată de Agerpres.

„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina”, a declarat Şoigu la o conferinţă a oficialilor din Ministerul Apărării, în cea de-a 70-a zi a ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială” în Ucraina.

„Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a adăugat el, în contextul în care livrările de armament către Ucraina au crescut în ultimele săptămâni.

Şoigu a mai spus că combatanţii ucraineni care s-au ascuns în combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol sunt ţinuţi sub o blocadă sigură după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat ca zona să fie închisă ermetic. Pe de altă parte, Kremlinul a dezminţit miercuri că forţele ruse au lansat un asalt asupra oţelăriei Azovstal, ultima redută controlată de forţele ucrainene în oraşul-port din sudul Ucrainei.

”Ordinul a fost dat (la 21 aprilie) în mod public de comandantul-şef (Vladimir Putin) de a anula orice asalt. Nu are loc un asalt” în acest moment, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a susţinut că forţele Moscovei asediază oţelăria şi nu intervin decât pentru ”a zădărnici foarte rapid tentativele” combatanţilor ucraineni de a-şi recupera ”poziţiile de tir”.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat mai devreme că a dezactivat şase gări din Ucraina folosite pentru a livra forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării prin bombardarea surselor lor de alimentare.

Nu a fost posibil să se verifice independent informaţia, şi nu s-a precizat ce fel de arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate forţelor ucrainene prin acele gări. Nu a existat imediat o reacţie din partea Kievului.

Şeful Statului Major Valeri Gherasimov a fost văzut alături de Şoigu în timpul întâlnirii oficialilor apărării. Luni, Statele Unite au declarat că ele cred că Gherasimov a vizitat regiunea Donbas din estul Ucrainei săptămâna trecută, dar nu au putut confirma relatările din presă că el a fost rănit în timpul luptelor.

Totodată, un submarin rusesc din Marea Neagră a tras două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ţinte din Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters.

Ministerul Apărării a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ţinte terestre nespecificate din Ucraina.

Rusia a anunţat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie.

„Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat ministerul.

Sursa foto; Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. asta nu mai cade de la etaj? ca dupa infarct pare cam viu.

  2. Poate se ocupa putin puietorul de mine de submarinele rusesti din Marea Neagra…

  3. I-au schimbat bateriile lui Soigu, l-au resetat, e ca nou. Dar nu spune nimic nou.
    Tovarasi, nu mai schelalaiti, ca voi ati pornit nebunia asta. Asumati-va consecintele!

  4. Ăsta spune același lucru. Am înțeles bre, nu ne mai plictisi cu treaba asta.

  5. Istet gagiul!