G4Media.ro

Șeful UNTOLD Cluj îl critică pe Arafat și îi cere să se…

Sursa foto: Facebook Untold 2020

Șeful UNTOLD Cluj îl critică pe Arafat și îi cere să se gândească la miile de angajați și antreprenori din industria spectacolului

Edy Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri UNTOLD și NEVERSEA, se declară nemulțumit de ultimele declarații ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a sugerat că nici în 2021 nu vor putea fi reluate marile evenimente dedicate publicului amator de concerte și festivaluri, scrie Actual de Cluj.

„Personal, mă îngrijorează declarația dlui Arafat, de aseara de la Digi24, deoarece ma întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauza, dacă nici măcar nu se încearcă gasirea unor soluții pentru restartarea acestei industrii”, a scris Chereji pe contul său de facebook.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, declarase duminică referitor la marile festivaluri a căror organizare a început deja și care ar urma să aibă loc în vară (Untold, Nerversea, n.red.), că nimeni nu poate garanta că vor avea loc la datele stabilite de organizatori. Arafat a mai spus că ”se va ajunge la scandal” pentru că se va aduce iar în discuție problema despăgubirilor celor care își cumpără bilet dacă festivalurile nu vor mai avea loc din cauza pandemiei: ”Așa că oamenii trebuie să știe că își asumă riscul”, a mai spus acesta:

Reprezentantorul companiei care organizează UNTOLD a ținut să mai precizeze că reluarea evenimentelor nu presupune îmbogățirea organizatorilor, ci resuscitarea unei activități economice care în prezent e în colaps, o activitate care implică zeci de mii de persoane care au familii, care trebuie să trăiască și care depind de acestă industrie.

„Prin reluarea evenimentelor nu se doreste imbogatirea organizatorilor, ci se doreste reluarea unei activitati economice care implica zeci de mii de oameni, de la organizatori la artisti, la tehnicieni, la transportatori, la spatii de evenimente etc, majoritatea oameni care nu au avut activitate timp de 1 an! Acei zeci de mii de lucratori din industrie inseamna sute de mii de suflete care traiesc din aceasta industrie, fiindca aici nu vorbim doar de impact direct asupra unui individ, ci vorbim de impact indirect la nivel de familie. Daca nu vom avea activitate inca 1 an, de unde isi vor plati aceste familii ratele la banca, de unde vor avea bani sa isi asigure cele necesare?”, a scris Chereji.

Citește tot articolul pe Actual de Cluj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Nu-l critica ci ii spune adevarul.

    E atat de greu?

  2. Sunt milioane de oameni afectati mult mai rau. Si? Ce sa facem acum?

  3. Da sigur , miile de angajati pentru o saptamana , apoi umplem spitalele de ne bubuie morgile .
    Vuvuzea de Boc-Poc ce esti .

  4. Hai măi Edy, sună-l pe Emil. Poate îți mai dă încă o dată 400.000 de euro pe ochi frumoși…

  5. Cum s-a invartit roata… pai domnilor organizatori, de ce nu s-a dezbatut public organizarea festivalului? Cum ramane cu spatiul public restrictionat pentru cetatenii orasului pentru a organiza festivalul? Dar disconfortul creat de galagie? Sa mai zic si de cum ati „refacut” parcul dupa toate editiile de acum? Nu va imbogatiti? Ati avut probabil profit de milioane de euro si in presa apar articole de promovare ca ati donat termopane la spitalul de copii.
    Zic si eu, poate nu suntem toti curiosi de evenimentele culturale (discutabil aportul cultural) de anvergura asta cata vreme se modifica trasee de transport in comun, ne duduie urechile zile in sir iar strazile se inunda cu oameni „veseli”.

  6. Deci organizatorii sunt suparati ca nu pot fura si anul asta milioanele ca si anul trecut fara sa fie organizate concerte cum e si normal? Inteleg ca ei vor sa vanda bilete si apoi sa ii programeze la concerte viitoare care nu se stie daca vor mai avea loc.

    Buna afacere de prostit boborul

  7. Consumatorii de UNTOLD sunt in mare parte cei care sunt la coada listei de vaccinare. In ce univers paralel e normal ca pe timp de pandemie sa aduni la un loc sute de mii de tineri nevaccinati care vin din toata tara? Vom avea pana in august 10 milioane de vaccinati, sa zici ca nu mai conteaza daca se covideaza astia si dupa se duc acasa la rude sau te intalnesti cu ei in transportul in comun?

    • @Andrei tu ai dreptate, dar nu complet. De ce sunt tinerii aia la coada listei de vaccinare? Pentru ca sunt cel mai putin vulnerabili, nu tinerii iti ocupa tie ati-urile. In acelasi timp, din punct de vedere social, tinerii au fost cea mai afecata categorie. Daca se poate face olimpiada, se poate face europeanul de fobal, nu se poate face un concert?

    • @Euclid
      Si tu ai drepatate, dar doar partial. Tinerii intr-adevar nu sunt in grupa de risc, dar ei traiesc totusi in societate, nu intr-o bula separata. Au si ei parinti, bunici, profesori, colegi de serviciu care sunt mai in varsta si vulnerabili si carora le pot transmite virusul si care pot ajunge la ATI.

    • @D. Putem sa aruncam cu filosofii si sofisme cat vrei, dar hai sa le aruncam pentru toata lumea. In primul rand hai sa stabilim clar ca nimeni nu se asteapta la un festival sau un concert ca acum 2 ani. Problema e ca aceleasi autoritati care s-au apucat de planuri pentru meciuri euro cu spectatori, aceleasi autoritati care la aproape 10000 cazuri/zi au lasat 25000 de oameni la sf paraschieva (si aia erau fix oamenii din grupa de risc), aceleasi autoritati care au permis slujbe si proteste anti covid de mii de oameni, aceleasi autoritati nici nu vor macar sa participe la discutii legate de evenimente muzicale. Problema e simpla, oamenii aia vor organiza evenimente legal sau ilegal. Cu implicarea statului ai sanse sa le faci mai sigure, atata tot.

  8. Organizatorii festivalurilor îl critică pe Arafat că nu face planuri.
    Normal ar fi să se reunească organizatorii, care cunosc mersul lucrurilor în timpul festivalului, cu cadre medicale care au asigurat asistența pe durata concertelor (sau nu există asistență medicală?), care au văzut cu ochii lor ce se întâmplă, și să pună împreună idei pentru un plan. A început cineva să studieze o variantă on-line? Sigur că nu ar fi la fel de mișto ca evenimentul live, dar merită cercetată ideea.
    În ce privește asistența financiară, lista de așteptare e lungă, iar România n-a avut excedent bugetar ca alții.