G4Media.ro

Șeful spionajului rusesc s-a întâlnit cu premierul Armeniei la doar trei zile…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful spionajului rusesc s-a întâlnit cu premierul Armeniei la doar trei zile după ce directorul CIA a vizitat Erevanul

Șeful serviciului de spionaj extern al Rusiei s-a întâlnit săptămâna aceasta cu premierul armean Nikol Pashinyan, la doar trei zile după ce directorul CIA, William Burns, a vizitat Erevanul pentru discuții, a transmis guvernul armean, relatează Reuters.

Serghei Narîșkin, directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), s-a întâlnit cu Pashinyan pe 18 iulie în aceeași cameră în care Pashinyan l-a primit pe Burns pe 15 iulie, potrivit unor fotografii ale celor două întâlniri publicate de guvernul armean.

Precizările Armeniei cu privire la cele două întâlniri au fost similare: au discutat despre relațiile bilaterale, dar și despre chestiuni de securitate internațională și regională, inclusiv în Caucazul de Sud, a afirmat guvernul armean.

Agenția rusă de știri de stat Sputnik l-a citat pe Narîșkin: „Vizita mea la Erevan nu are nicio legătură cu sosirea colegului meu american. Dar nu exclud ca vizita sa să fie, dimpotrivă, legată de a mea”.

Armenia este un aliat al Rusiei, iar Moscova are trupe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, o regiune din Azerbaidjan controlată de etnici armeni, unde forțele armene au fost respinse într-un război dezastruos împotriva Azerbaidjanului în 2020. În ultimele luni, Armenia a purtat discuții menite să normalizeze relațiile cu vecinul său Turcia, membru NATO.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Poate directorul CIA i-a dus ceva cafea de la Starbucks premierului și s-a dus și rusul să ia și el o porție.

  2. krapieren ?