G4Media.ro

Șeful spionajului rusesc s-a întâlnit cu premierul Armeniei la doar trei zile…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful spionajului rusesc s-a întâlnit cu premierul Armeniei la doar trei zile după ce directorul CIA a vizitat Erevanul

Șeful serviciului de spionaj extern al Rusiei s-a întâlnit săptămâna aceasta cu premierul armean Nikol Pashinyan, la doar trei zile după ce directorul CIA, William Burns, a vizitat Erevanul pentru discuții, a transmis guvernul armean, relatează Reuters.

Serghei Narîșkin, directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), s-a întâlnit cu Pashinyan pe 18 iulie în aceeași cameră în care Pashinyan l-a primit pe Burns pe 15 iulie, potrivit unor fotografii ale celor două întâlniri publicate de guvernul armean.

Precizările Armeniei cu privire la cele două întâlniri au fost similare: au discutat despre relațiile bilaterale, dar și despre chestiuni de securitate internațională și regională, inclusiv în Caucazul de Sud, a afirmat guvernul armean.

Agenția rusă de știri de stat Sputnik l-a citat pe Narîșkin: „Vizita mea la Erevan nu are nicio legătură cu sosirea colegului meu american. Dar nu exclud ca vizita sa să fie, dimpotrivă, legată de a mea”.

Armenia este un aliat al Rusiei, iar Moscova are trupe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, o regiune din Azerbaidjan controlată de etnici armeni, unde forțele armene au fost respinse într-un război dezastruos împotriva Azerbaidjanului în 2020. În ultimele luni, Armenia a purtat discuții menite să normalizeze relațiile cu vecinul său Turcia, membru NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate directorul CIA i-a dus ceva cafea de la Starbucks premierului și s-a dus și rusul să ia și el o porție.

  2. krapieren ?