G4Media.ro

Șeful Pentagonului, după ce 10 rachete au bombardat o bază cu soldați…

Șeful Pentagonului, după ce 10 rachete au bombardat o bază cu soldați americani din Irak: Vom face tot ce este necesar pentru a ne apăra

SUA vor „tot ceea ce este necesar pentru a se apăra” după tirul cu rachete asupra unei baze care adăposteşte soldaţi americani în Irak, a declarat şeful Pentagonului, Lloy Austin, într-un interviu difuzat duminică şi citat de AFP.

Zece rachete au lovit miercuri baza aeriană de la Ain al-Assad, provocând moartea unui subcontractant civil american. SUA s-au abţinut pentru moment să acuze direct una dintre facţiunile armatei irakiene pro-Iran pentru acest atac, precedat de mai multe altele cu acelaşi mod de operare în ultimele săptămâni.

„Noi îi încurajăm pe irakieni să acţioneze cât mai rapid posibil pentru a ancheta asupra incidentului şi ei sunt pe cale să o facă”, a afirmat Austin pentru canalul ABC, precizând că ţara sa adună încă informaţii asupra autorilor.

„Dar puteţi să vă aşteptaţi ca noi să-i tragem întotdeauna la răspundere pe cei vinovaţi pentru acţiunile lor”, a adăugat el. „Mesajul pentru cei care au comis un astfel de atac este să se aştepte că noi vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra”.

„Vom lovi dacă credem că aceasta este ceea ce trebuie să facem într-un moment şi acolo unde alegem să o facem”, a spus el în continuare. „Ne rezervăm dreptul de a ne proteja trupele”, a subliniat şeful Pentagonului.

Canalul de televiziune citat l-a întrebat pe ministrul american al apărării dacă Iranul a fost informat că represalii nu înseamnă o escaladare.

„Cred că Iranul este în întregime capabil să evalueze lovitura şi activităţile noastre şi va trage propriile sale concluzii”, a răspuns Austin.

„Dar ceea ce trebuie să înţelegem din asta încă o dată este că noi ne vom apăra militarii şi că răspunsul nostru va fi gândit, adecvat. Sperăm că ei vor face ceea ce trebuie”.

Noile tiruri cu rachete intervin într-un context de tensiuni între Washington şi Teheran asupra programului nuclear iranian şi a perspectivei negocierilor pentru relansarea acordului din 2015 destinat să-l încadreze.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Mai bine ati face tot ce e necesar pentru a pleca dintr-o tara pe care ati atacat-o în baza unor minciuni distribuite tot de voi: sadam deține arme de distrugere în masa.

  2. Pe vremea lui Trump nu a mai „bombardat” nimeni obiective americane, dehh, cand vrei război și n-ai argumente mai găsești pe unii să te”bombardeze”

  3. Muricanii de ce nu pleacă acasă!? Ei nu înțeleg că lumea s-ar săturat de ,,democrația” lor!?

  4. Vai de steaua voastra de americani ce ati ajuns! Alta data ati fi ripostat imediat. Acum ce faceti neghiobilor? Va „ganditi”, „analizati”, „evaluati” si va bazati pe autoritatile irachiene pentru o ancheta? Nu sunteti zdraveni? Mai bine chemati niste teroristi sa faca ancheta, o sa aveti surprize de rezultat.

  5. „Vom face orice pentru a ne apara in timp ce va atacam!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.