G4Media.ro

Șeful Departamentului Securității Naționale din guvernul SUA, Alejandro Mayorkas, are origini românești.…

Șeful Departamentului Securității Naționale din guvernul SUA, Alejandro Mayorkas, are origini românești. Întâlnire cu ambasadorul României la Washington pe tema vizelor

Alejandro Mayorkas, secretarul Departamentului Securității Naționale al SUA, are origini românești, mama sa fiind născută în România într-o familie evrei sefarzi, scrie ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, într-o postare pe Facebook.

Cei doi oficiali au discutat joi despre vizele impuse de SUA pentru cetățenii români.

Ce a scris Muraru despre Alejandro Mayorkas:

“I’m very sorry Mister Ambassador because I know just a few words in Romanian. One of them is: <Te iubesc!>” Așa m-a întâmpinat domnul Mayorkas, un om cald și deschis, care înțelege foarte bine prioritatea și importanța subiectului vizelor pentru țara noastră.

Primul imigrant și prima persoană latino care ocupă funcția de secretar al Homeland Security din istoria SUA, Alejandro Mayorkas are origini românești. Mama sa, Anita Gabor, s-a născut în România într-o familie evrei sefarzi. În vremurile întunecate ale celui de-al doilea Război Mondial (rudele sale au fost asasinate în Holocaust, printre care bunicii din partea tatălui și șapte unchi), ea s-a refugiat împreună cu părinții săi în sudul Franței în 1940, de unde a plecat anul următor, cu unul dintre ultimele vapoare în care evreilor li s-a permis accesul, în Cuba (ei doreau de fapt să ajungă în SUA). Așa l-a cunoscut pe tatăl actualului ministru al Cabinetului SUA.

Alejandro Mayorkas s-a născut la Havana în 1959, anul în care Fidel Castro prelua puterea în Cuba. Speriată de situația politică și de iminenta naționalizare (tatăl său era deținătorul unei fabrici de lână de oțel), familia Mayorkas a luat un avion către Miami și s-a stabilit definitiv în SUA, făcând parte din marele val de refugiați cubanezi de la finalul anilor ‘50 și începutul anilor ‘60. (Foto: DHS / Zachary Hupp)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Al doilea impostor Muraru si-a mai facut o poza. Vizele raman acolo. Timpul trece.

 2. Si daca americanu are origini românești ce? Eu de exemplu nu as primi Romania niciodată nici măcar in Spațiul Șengăn nici nu aș ridica MCV vreodată, la ce instabilitate politica e pe aici, nu mi-aș asuma acest risc.

  • Tu realizezi ca Romania nu e a politicienilor ? Realizezi ca MCV-ul, Schengen si Visa Weaver sunt beneficii pentru populatie, nu pentru poltic? Pedepsirea populatiei pentru ce face politicul e cel mai josnic lucru ever.
   Politicianul va obtine viza instant, nu il intereseaza Schengen si nici MCV. In schimb omul de rand s-ar bucura sa stie ca poate sa munceasca in USA fara nush cata birocratie, poate face afaceri in UE fara cinspe mii de formulare si taxe de vama.

  • Klausica, nu e adevarat. Omul de rând nu are nevoie de schengen ca nu are firma de export mobilă. Nu o sa fim primiti niciodata in schengen atata timp cat trec avioanele din Ucraina peste graniță ca la ei acasă. Cât despre vize, Americanii au suficientă mână de lucru. Nu o să ridice vizele pentru tari emigratoare precum România decât când se estompează fenomenul. Cel mult o sa aiba programe de lucru care o sa-i trimita pe români in zone in care au nevoie de personal, precum ferme si sate depopulate. Dacă ridică vizele o să se înghesuie tot românul în bronx

 3. Mai era unu ambasador…mare agent de vanzari si tzapar. Ne-a dat cu minus la greu.

 4. A mai fost un ambasador SUA ce numea susținătorii lui Citu tâlharii roșii…

  .

 5. Bunicul din Karaganda, tatal in Bucuresti sau New York, nepoata la Bruxelles.

  Genul asta de om are origini de peste tot, numai de la eldin tara – nu.

 6. Indiferent ce origini are individul este o MUHAIA jalnica – de tipul Biden ! Nu stiu insa si daca este gainar ca Biden + familia !!!!

 7. In afara ca muraru i-a facut astuia genealogia, nu ne-a informat ce concluzie a tras pe marginea discutiei despre vize. Adica, e ambasador acum, nu-l platim cu bani grei sa ne spuna istorioare nostime.