G4Media.ro

Șeful Comisiei de control SRI cere adoptarea ”urgentă” a legii securității cibernetice

Sursa foto: Pexels

Șeful Comisiei de control SRI cere adoptarea ”urgentă” a legii securității cibernetice

Cristian Chirteș, președintele comisiei parlamentare pentru control asupra SRI a cerut miercuri urgentarea adoptării unei legi care să vizeze securitatea cibernetică. La finalul audierii lui Anton Rog, șeful centrului Cyberint din SRI, senatorul Chirteș a spus că ”trebuie urgentată legea securității cibernetice, care este într-o formă finală, și fac apel decidenților politic să vină în parlament cu această lege”.

El a mai spus că legea trebuie să stabilească atribuțiile fiecărei instituții din domeniu – SRI, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale.

Parlamentarul liberal a mai spus că, potrivit SRI, ”nu au fost identificate conexiuni între atacurile cibernetice de sorginte rusă (ale grupului de hackeri Killnet – n.red.) și conflictul ruso-ucrainean”.

”Atacurile cibernetice reprezintă cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului”, a mai spus Chirteș.

Anton Rog nu a făcut declarații la finalul ședinței comisiei parlamentare. (Sursa foto: Pexels)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da mă, ne atacă așa, de kiki. Poate că SRI are nevoie de o mare reformă.

 2. Hoti & tradatori

 3. Controlul va fi total , va urma implementarea sistemului de credit social si amprenta de carbon pentru fiecare cetatean.

 4. Minciuna cu „siguranta nationala” e sa aiba si mai multe puteri, capacitati de interceptare, etc. Securitatea din 89 s-a transformat in SRI fara nicio reforma asumata si publica. Chiar ei fac glumite ca inca mai „asculta”. Hai nu fiti oi! Aia nu s-au reformat deloc, faca ilegalitati cu tona si sunt deasupra legii in orice moment al zilei.

  De ce nu avem o reforma publica, asumata si reala a SRI? Cand un politician cere asa ceva, fie ajunge la puscarie, fie e tras pe linie moarta. Sigur, acei politicieni trag pentru baroni, dar totusi democratia frageda nu se conduce in stil mafiot…

 5. Nu se poate că se opune USR și AUR, înfrățite pentru a îl ajuta pe Putin!!!! 🤬

  • Nu se poate pentru ca românul vrea sa fie lasat in pace si cei puțini care merg la vot lasa ca paote merge si asa.
   Ar trebui o lege in legatura cu munca temeinica… dar nu se baga nimeni la asa ceva

 6. Parca scopul comisiei aleia era sa controleze SRI-ul, nu sa-i sporeasca puterile cu fiecare ocazie posibila, insa la cati absolventi de academia SRI colcaie prin ea, nu-i de mirare ce fac.

  Securism, varianta 2022.