G4Media.ro

Șefii armatelor Rusiei și Chinei au avut o întâlnire online. Moscova și…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Șefii armatelor Rusiei și Chinei au avut o întâlnire online. Moscova și Beijingul plănuiesc exerciții militare comune în acest an

China și Rusia vor organiza din nou exerciții militare comune în acest an, au confirmat vineri, în cadrul unei întâlniri virtuale, generali de rang înalt din fiecare parte, potrivit Ministerului Apărării din China, relatează CNN.

Șeful Departamentului Statului Major Întrunit al Comisiei Militare Centrale din China a avut o întâlnire video cu Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al forțelor armate ruse.

Întâlnirea a avut loc pentru „un schimb de opinii cu privire la punerea în aplicare a consensului celor doi șefi de stat și la aprofundarea cooperării dintre cele două armate”, a declarat Ministerul Apărării din China.

La 6 iunie, China și Rusia au desfășurat exerciții comune ale forțelor aeriene deasupra Mării Japoniei, cunoscută și sub numele de Marea de Est.

De reținut: Întâlnirea vine în contextul în care comerțul bilateral dintre Rusia și China a totalizat peste 93,8 miliarde de dolari din ianuarie până în mai 2023, o creștere de 40,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Administrației Generale a Vămilor din China.

Rusia a fost afectată de sancțiuni occidentale fără precedent de când a invadat Ucraina și a fost exclusă din mare parte din economia globală.

Dar China, care a declarat că nu are „nicio limită” în ceea ce privește prietenia sa cu vecinul său nordic, a aruncat Kremlinului un colac de salvare economică, temperând impactul interzicerii sale din sistemul financiar global.

China – care vede Rusia ca pe un partener cheie și un contrabalans în contextul propriilor tensiuni în creștere cu Occidentul – a refuzat să condamne invazia Moscovei în Ucraina sau să ceară retragerea trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean, chiar dacă milioane de oameni au fost strămutați și zeci de mii au fost uciși în atacul neprovocat al Kremlinului în această țară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...