G4Media.ro

Sediul Academiei Române va fi reabilitat și extins. Contractul, în valoare de…

Foto: Wikipedia

Sediul Academiei Române va fi reabilitat și extins. Contractul, în valoare de 125 de milioane de lei, va fi semnat miercuri

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, semnează miercuri contractul de reabilitare, consolidare şi extindere a sediului Academiei.

Investiţia este în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Academiei Române transmis Agerpres, proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere şi dotare a sediului istoric al Academiei Române şi construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor”, şi aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În februarie 2022, Compania Naţională de Investiţii a lansat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea lucrărilor.

Investiţia va conduce la realizarea a trei componente.

Un prim obiectiv îl constituie transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi înscris în anul 2015 în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului.

O a doua componentă este construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafaţă de 8.500 mp, care va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, sediul administrativ, săli de întruniri şi spaţii de protocol.

Cea de-a treia direcţie este reprezentată de reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii „Moxa”, ca parte a sediului administrativ.

La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafaţă construită totală de 14.600 de mp. Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 de luni, din care 6 luni sunt destinate etapei de proiectare.

Academia Română participă în acest proiect cu o contribuţie de 833.000 de lei.

Contractul va fi semnat de preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Țara moare și baba se piaptănă, bani aruncați in vânt , cu ce contribuie acești academicieni platiți regește la bunul mers al țari de 32 de ani ca eu nu am auzit sa se implice in binele poporului.

  2. Se pregateste spatiu pentru angajarea de odrasle, nepoti, rude etc..

  3. Ca cadou pentru Cacademia Română pentru privirea întoarsă in altă parte atunci când a venit vorba de plagiate…

  4. Sa nu uite sa puna pvc la geamuri gresie din turcia in loc de marmura si bari de inox. Hai cu comunismul
    Ura ura ura