G4Media.ro

Secretarul general al ONU le solicită statelor să declare ”stare de urgenţă…

sursa foto: Pixabay

Secretarul general al ONU le solicită statelor să declare ”stare de urgenţă climatică”

Liderii politici ar trebui să declare „stare de urgenţă climatică” în ţările lor, pentru a evita ca încălzirea globală să ajungă la un nivel catastrofal, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în alocuţiunea din deschiderea unui summit dedicat climei, transmite Reuters.

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume urmează să se adreseze în cadrul acestui summit de o zi, desfăşurat în spaţiul virtual, şi care are drept obiectiv pregătirea terenului pentru reduceri mai drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Poate cineva să mai respingă faptul că ne confruntăm cu o urgenţă dramatică? Din acest motiv, azi, lansez un apel către toţi liderii de pretutindeni să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările lor până când se va ajunge la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Guterres prin videoconferinţă.

Antonio Guterres a mai susţinut că pachetele de reconstrucţie economică lansate de la începutul pandemiei cu noul coronavirus reprezintă o oportunitate pentru a accelera tranziţia spre un viitor cu niveluri mici ale poluării cu carbon, dar a avertizat că această tranziţie nu se produce suficient de rapid.

„Deocamdată membrii G20 cheltuiesc cu 50% mai mult sub forma de stimuli şi pachete de salvare oferite unor sectoare legate de producţia şi consumul de combustibili fosili, decât pentru a trece la energie nepoluantă. Acest lucru este inacceptabil. Trilioanele de dolari necesare pentru reconstrucţia post-Covid sunt bani pe care noi îi împrumutăm de la generaţiile viitoare. Nu putem folosi aceste resurse pentru politici care să lase pe umerii generaţiilor viitoare un munte de datorii şi o planetă distrusă”, a susţinut secretarul general al ONU.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Niste functionari platiti regeste, rupti cu totul de realitate.
  Multi oameni nu mai stiu cum sa-si asigure cele necesare traiului, isi pierd jobul, le falimenteaza afacerile.
  Iar pe acesti functionari sus-numiti ii preocupa numai schimbarile clismatice.

  • Sa va vad pe 50 de grade cum va descurcati cu traiul, jobul si malaiul … Esti pr*st cu crengi(uscate, bune de pus pe foc).

 2. Imposibil cu liderii lumii curente.

 3. Oricum totul e distrus, taranokule globalist 🙂

 4. Protectia spațiilor verzi și reîmpădurirea sunt cele mai practice soluții.

 5. Adică porcoiul ala de bani de la UE se duce pe companii de petrol?

 6. E foame la PCC. Este irealizabil și cu foarte mulți bani

 7. Curuptia politia la superlativ. Globala, verde, cool si imparabila fara capabilitati de descurajare strategica.

 8. Candidatul nr. 1 pt. reparat Clima Globala : C*nepa Indian* (Indic*, printre adepti). Plantata Global. Garantez eficacitate de 101%(raceste planeta cu 3 grade minim, umezeala, tot ce trebuie) …Studii Gregoriene … Le dam si baietilor de mai sus, poate li se vindeca crunta …

 9. Candidatul nr. 1 pt. reparat Clima Globala : C*nepa Indian* (Indic*, printre adepti). Plantata Global. Garantez eficacitate de 101%(raceste planeta cu 3 grade minim, umezeala, tot ce trebuie) …Studii Greg0riene … Le dam si baietilor de mai sus, poate li se vindeca crunta …

 10. O sa se-n grase toti mai rau ca trântotii de la gardieni publici. Dupolul Carpati-Mahorka va da faliment. Vom dormi cu toti de grija zilei de maine. China will grow larger. Dezactivare automata a DFP gratis, la doua mici + doau mari.