G4Media.ro

Secretarul general al NATO, avertisment pentru Moscova: Rusia va suporta „consecințele, dacă…

Secretarul general al NATO, avertisment pentru Moscova: Rusia va suporta „consecințele, dacă recurge la forță împotriva Ucrainei” / Stoltenberg se așteaptă ca Germania „să investească mai mult în armata ei”

Secretarul general al NATO a avertizat vineri Rusia împotriva „consecinţelor” şi a „preţului care va trebuit plătit dacă recurge la forţă împotriva Ucrainei” cu „forţele gata de luptă” transportate la frontierele ţării, relatează AFP şi Reuters, citată de Agerpres.

„Rusia, pentru a doua oară în acest an, a concentrat echipamente grele, tancuri şi trupe gata de luptă la frontierele Ucrainei (…) Trebuie să fie clar că dacă Rusia utilizează forţa împotriva Ucrainei, asta va avea costuri care vor avea consecinţe. De aceea continuăm să facem apel la Rusia să evite escaladarea”, a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă de la sediul Alianţei.

Cu acelaşi prilej, Stoltenberg a afirmat că se aşteaptă ca noul guvern federal german să cheltuie mai mult pentru forţele sale armate şi a salutat decizia acestuia de a continua să găzduiască arme nucleare occidentale în Germania. „Mă aştept ca Germania să investească mai mult în armata ei”, a spus Stoltenberg.

Sursa foto: Nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. China bese si Rusia le trage.

 2. După modelul ucrainean, primarul USR ist al Capitalei ar trebui aruncat la pubelă (la propriu).

 3. Rusii sunt gata sa-si dea viata pentru Putin, dictatorul care ii jefuieste de 20 de ani.

  • Înseamnă că știu ei ceva ce tu nu ști. De dictatorul Emanuel Macron și cancelarul Austeriei nu zici nimic, sau dictatorii occidentali sunt ok?

  • @john Oamenilor li se altereaza realitatea. Ei cred ca UE vor sa ii atace. Asa le zice papa putin.

  • Documenteaza-te despre istoria NATO ca sa vezi ce inseamna RUSIA si cu ce s-a confruntat UE de dupa WW2.

  • În anul 2000 Putin a preluat Rusia de la Elțân cu un salar mediu de 200 dolari și s-a ajuns la cca 700 acum. Economia Rusiei a fost preluată de Putin de la oligarhi ruși care au jefuit-o împreună cu excroci occidentali. Armata a fost modernizată, și nu are cu cine se lupta, cum a precizat Hurezeanu pe un post TV. SUA și NATO, tremură de frica Rusiei, precizare lider occidental. În rest sunt povești de cafenea.

  • Nicule, SUA si NATO nu tremura de frica Rusiei doar ca nu isi doresc sa le moara poate 100 000, poate 1 milion de oameni si vor sa evite asta cu orice pret iar Rusia stie asta si forteaza nota. Rusie nu poate castiga un razboi pe termen lung, poate avea o victorie dar nu si razboiul. Poate da cu armele nucleare si pe urma ce face? De unde isi hraneste putin poporul daca el distruge Europa cu armele nucleare? Scenariile astea din filme cu Rambo Putin sunt pt copii.

 4. Dl John du-te la Moscova, daca nu esti deja acolo!

 5. Adrian, pupa-l in dos pe John. Pana la Vladivostok. Spor.

 6. Adevărat,postări fara simbrie și fără pricepere.

 7. Tremură Rusia? De ce, că nu îi mai cumpără bine i gazul pe care îl dă cu porția? Iară văd o grămadă de pupatorii ai dosului american ( căci să l lor este NATO) în credință deșartă că este mare și tare, că face și drege. Este un mare fîs!

 8. Putin e susținut de popor pentru că așa zice propaganda, în realitate are o groaza de polițiști+rosgvardia care îi terorizează pe cetățenii care nu gândesc cum trebuie, iar marea parte a cetățenilor sigur nu-și dorește nici un razboi, iar dacă își dorește se va răzgîndi după 50 000 de morți (vezi războiul din Cecenia). Uraaa-patriotism bazat pe prostie/sentimente.

 9. Te umfla râsul! NATO organizație de 2 lei, condusa de oameni pe măsură!

 10. Te crucești, câți acneeici pro comunism sunt aici…Bine că-s doar virtuali.

 11. Daca alianta UE nu activează sistemul de urgență pentru intergarea de urgenta, Putin va prelua ucraina si belarus se va alatura aliantei ruse, si putin va avea ușă deschisă catre europa, va face un imperiu continental, precum america, marea britanie, china!

 12. Ei bine,cine vrea un război,nu să-l obține.comentarii fără rost la o temă de 70 de ani,războiul rece funcționează,cursa înarmării e în vogă,cei cu bani î-și permit,cei fără bani rup din gura șociețătii lor tot,pentru cursa asta.rușii nu iubesc războiul,nici putin.sunt cu burțile goale