G4Media.ro

I se cere demisia prefectului de București, în urma confuziilor create de…

I se cere demisia prefectului de București, în urma confuziilor create de Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, privind aplicarea planului roşu în unităţile de învăţământ din Capitală

Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a creat confuzie în învăţământul bucureştean – transmite Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, solicitând demiterea prefectului, Gheorghe Cojanu, cel care este responsabil și conduce CMBSU.

„Am solicitat remedierea în regim de urgenţă a erorilor apărute în Hotărârea nr. 24 a CMBSU privind aplicarea planului roşu în unităţile de învăţământ din Capitală. Această Hotărârea a creat multă confuzie în unităţile de învăţământ. Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă, deoarece, potrivit actului ‘se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din creşe, ciclul gimnazial, preuniversitar şi universitar, cursurile defăşurându-se online’. Ce facem cu grădiniţele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greşeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituţii de învăţământ, a părinţilor şi a elevilor. Cerem pe această cale demiterea prefectului – preşedinte al CMBSU – care a dat dovadă de lipsă de profesionalism”, a transmis Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Reamintim că CMBSU a transmis luni Hotărârea Nr.24 privind noile măsuri de combatere a epidemiei de Covid-19, în contextul în care în capitală incidența a depășit 3 cazuri de infecție/1000 de locuitori. Din document reieșea că pentru următoarele 14 zile se supendă activitatea față în față în toate instituțiile de învățământ, inclusiv în creșe/grădiniție și after school-uri. În urma reacțiilor din spațiul public, Prefectura a revenit cu o nouă Hotărâre emisă de CMBSU, invocând că primul document conținea „erori materiale”. Din ultimul document emis reiese că atât creșele cât și after school-urile vor putea funcționa, și că universitățile trebuie să decidă singure cum își vor organiza cursurile.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. O sa-l puna pe Berbeceanu, ca sa distraga atentia de la lichelele care alcatuiesc grosul PNL-ului.

 2. Romania se afla in debandada organizata.

 3. prostia usr nu se oprește
  un al al doilea val
  și vă veți îneca.

 4. Partea cea mai rea este ca si daca ar vrea, nu au de unde.
  Fiindca oamenii de valoare nu cresc in pom ca merele, ca sa-i iei cand vrei si sa-i pui in cosul tau…
  Presupunand ca si-ar dori asa ceva.
  Pentru partidele politice – astea solide – valoarea „se numara” in voturi, si atat.

 5. Cand v-am spus ca a fost membru de partid PCR, nu m-ati crezut?A facut o mica diversiune de tip komiternist, in folosul pesedeului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.