G4Media.ro

EXCLUSIV Scrisoare deschisă: 40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să…

EXCLUSIV Scrisoare deschisă: 40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională șapte exemplare din cartea scrisă împreună cu tatăl său pentru a putea fi consultată

40 de matematicieni din România îi solicită ministrului Sorin Grindeanu, într-o scrisoare deschisă, să trimită la Biblioteca Națională, conform legii, șapte exemplare din cartea scrisă împreună cu tatăl său pentru a înlătura în acest fel îndoiala privind existența ei.

”Atâta timp cât cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” de Nicolae Grindeanu și Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultată într-o bibliotecă publică, aceste motive de îndoială legate de existența ei produc un rău mult mai mare decât binele adus de contribuția unui om la actul de guvernare”, se arată în scrisoarea celor 40 de matematicieni, între care nume foarte cunoscute ca Radu Gologan sau Sergiu Moroianu, soțul primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand

Matematicianul Sergiu Moroianu l-a acuzat pe Sorin Grindeanu că își ascunde cartea de matematică pe care ministrul Transporturilor susține că a scris-o împreună cu tatăl său. Este vorba despre volumul ”Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, apărut în CV-ul lui Grindeanu când acesta era premier. Ulterior, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a declarat că speră ca premierul Nicolae Ciucă să ia măsuri pentru a nu se repeta cazul Florin Roman în Guvern.

În replică, ministrul transporturilor a declarat că a făcut ”școala la timp și complet”. ”Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole de elev, de student și să vedeți, nu vă spun dinainte, dar să vedeți ce note am luat și ca elev și ca student”, a declarat luni, ministrul Transporturilor.

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă a celor 40 de matematicieni:

”Domnului ministru Sorin Grindeanu

Domnule ministru,

Comunitatea universitară și academică din România încurajează munca onestă, originală, care respectă standardele internaționale de calitate. Numai aplicând aceste principii putem combate impostura și frauda în învățământ și cercetare. Impunerea unor reguli de etică în învățământ este un proces dureros, care implică multe sacrificii. Dacă un student aflat în criză de timp preia o pagină din altă sursă în lucrarea de licență, el și-a însușit în mod nepermis munca altor cercetători. Materia respectivă nu a fost aprofundată de către student. Pe cale de consecință, lucrarea se respinge.

În cazul în care o lucrare științifică este citată într-un curriculum vitae, fiind folosită ca argument pentru avansarea profesională, cu atât mai mult când este vorba despre poziții în cadrul statului român, exigențele sunt foarte serioase. Dacă autoritatea unui cadru didactic universitar se bazează în ultimă instanță pe faptul că statul român a acreditat universitatea respectivă, orice urmă de îndoială legată de comportamentul etic al celor care ocupă funcții înalte în statul român știrbește legitimitatea și autoritatea unui profesor și îi îngreunează misiunea de combatere a fraudei prin respectarea eticii în învățământ și cercetare.

Domnule ministru, există motive de îndoială care știrbesc autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, autoritatea viceprim-ministrului și a întregului Guvern. Atâta timp cât cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” de Nicolae Grindeanu și Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultată într-o bibliotecă publică, aceste motive de îndoială legate de existența ei produc un rău mult mai mare decât binele adus de contribuția unui om la actul de guvernare.

Dezbaterea publică legată de carte are multiple efecte negative pentru imaginea dumneavoastră și a Guvernului. Singurul mod în care această dezbatere poate fi curmată este să trimiteți către Biblioteca Națională a României, cu titlu de depozit legal, cele 7 exemplare stipulate de legea 111/1995.

București,
21.12.2021

SEMNATARI

Prof. dr. Toma Albu, IMAR
CS I dr. Florin Ambro, IMAR
CS II dr. Cristian Anghel, IMAR
CS I dr. Marian Aprodu, IMAR
CS I dr. Lori Badea, IMAR
Prof. dr. Ioan Bucătaru, Universitatea A. I. Cuza, Iași
Prof. dr. Wladimir-Georges Boskoff, Societatea de Științe Matematice din România, Constanța
CS I dr. Vasile Brînzănescu, IMAR
CS III dr. Mircea Cimpoiaș, IMAR
Lect. dr. Oana Constantinescu, Universitatea A. I. Cuza, Iași
Lect. dr. Gențiana Dănilă, Universitatea Paris-Diderot
Lect. dr. Crina Dăscălescu, Universitatea București
Prof. dr. Sorin Dăscălescu, Universitatea București
Conf. dr. Marius Dumitran, Universitatea București
Conf. dr. Cristian Enache, American University of Sharjah, U.A.E.
Prof. dr. Ionel-Dumitrel Ghiba, Universitatea A. I. Cuza, Iași
Prof. dr. Radu Gologan, Societatea de Științe Matematice din România
Conf. dr. Denis Ibadula, Universitatea Ovidius, Constanța
Prof. dr. Florentin Ipate, Universitatea București
CS I dr. Cezar Joita, IMAR
Prof. dr. Alexandru Kristaly, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
Prof. dr. Liviu Marin, Universitatea București
Prof. dr. Ion Mihai, Universitatea București
Prof. dr. Mihai Mihăilescu, Universitatea Craiova
Prof. dr. Gigel Militaru, Universitatea București
Prof. dr. Ciprian Modoi, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Prof. dr. Andrei Moroianu, Universitatea Paris-Saclay
Conf. dr. Mihnea Moroianu, Universitatea Politehnica din București
CS I dr. Sergiu Moroianu, IMAR
CS II dr. Florin Nicolae, IMAR
Prof. dr. Liviu Ornea, Universitatea București
CS III dr. Liviu Păunescu, IMAR
Prof. dr. Dorin Popescu, IMAR
Conf. dr. Mihai Prunescu, Universitatea București
CS I dr. Radu Purice, IMAR
Dr. Andrei Rădulescu-Banu, Lexington, Massachusets
Prof. dr. Gheorghe Ștefănescu, Universitatea București
Prof. dr. Andrei Teleman, Universitatea Marseille, Franța
Prof. dr. Eugen Vărvărucă, Universitatea A. I. Cuza, Iași
Prof. dr. Constantin Zălinescu, Universitatea A. I. Cuza, Iași

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

63 comentarii

 1. Daca avea cartea, o publica pana acum.Magarie comunistoida….Foonctia si titlurili

 2. Interesant cum se amesteca jumatatile de adevaruri in scrisoarea matematicienilor tespectivi.
  O carte nu este articol științific si nici teza de doctorat. Cartea nu trebuie sa fie originală, articolul științific sau teza, da. Macar in mare parte si cu citarile corecte.
  Evident, cartea nu poate fi originala, ca doar Grindă nu e nici Lebesgue si nici Radon !
  Ce facem atunci cu toate cărțile care prezintă Teorema lui Pitagora ? 🤣

  • „Cartea nu trebuie sa fie originală” – doar daca face referire la sursele de unde a copiat! altfel e furt p, ro. st(ova)ne!

  • Ce facem cu cartile?! Le citim!
   O carte care apare in CV dar nu exista fizic nu poate fi citita.
   Doar la nebuni se poate pune problema ce face cu cartile. Cum ce facem: le citim nene!
   O carte care nu exista nu e o carte, e o facatura.

  • @ don
   Tu ai citit ce am scris ? ,,citarile corecte,, ?
   P.r.o.s.t. ace, ai scris vreun articole stiintific in strainatate (original, evident) ?
   Sau o carte, sa intelegi despre ce vorbesc ?

  • @ Motz..esti dobi.toc sau te prefaci? Oamenii astia au cerut sa li se trimita o carte in fizic, ca sa vada daca exista. Ea primeste un numar de index inainte de tiparire, apoi exista un numar de carti, conform legii, care se trimite in mod gratuit la biblioteci. Ca e plagiat, neplagiat..nici nu s-a pus asta in discutia deocamdata.
   Si tu ai scris „Ma cred destept si ma exprim”…dar eu nu am gasit-o ca existand fizic.

  • Cartea nu trebuie sa fie originala, dar trebuie sa existe.

  • Băi Motz, credeam că ești tâmpit. Dar văd că ești și prost făcut grămadă. Ăia cer 7 exemplare din carte și tu o dai cu plagiatul. Creștină ființă mai ești!

  • c, a, p s. e, c DA, hai sa vedem daca are citari! si da, eu am publicat in domeniul medical. dar tu, ai publicat ceva? la ce postari ta(mp, ite ai, e clar ca nu ai luat nici bacul …

  • Cred că nu ai înțeles, nu a făcut nimeni aprecieri despre calitate încă este normal daca afirmi că ai scris o carte aceasta să existe să poată fi citita, nu uita că dacă te uiți în CV lui în acea perioadă se gândea la o cariera universitara

  • 40 de matematicieni indignati pusi pe harta nu reprezinta Romania fie chiar si cei de mai sus. Msi bine ar yrebui ca sotul d-nei Armand sa vada gunoiul din gata lui si hotia de la alegeri. Un om care se razbuna pt hotiile facute de el si dotia lui. Un gunoi msi msre nu exisya.. facite

 3. matematician de USL si OUG13

  • Sunt sigur ca papagalul nici macar nu stie ce-i aia o integrala Lebesgue. Taticul, foarte probabil si el un ciumat stacojiu, a vrut sa-si tipareasca lucrarea facuta pentru gradul I, ca sa se faca cadavru didactic la chioscul academic al coanei Lizuca. La trecut si pe beizadea pe coperta ca, cine stie, poate se vrea si el mare profesor in universitate (si s-a vrut). Si-a luat ISBN-ul cu cativa lei si probabil ca a constatat ca nu-i mai cere nimeni cartea sa o vada fizic(intre ciumeti rosii se merge pe incredere), asa ca a ales calea cea mai usoara si ieftina- sa nu mai scoata cartea. Nu stiu de ce acesti matematicieni (dubiosi si o parte dintre ei) ii cer sa trimita cartea la BN. Ea trebuia sa se gaseasca acolo din momentul publicarii. Asa este legea. Banuiesc ca acum niste negrisori scriu de zor o carte care sa se potriveasca titlului si apoi nea caisa o sa va arate o carte, scoasa la imprimanta. Uitati-va la zambetul individului in poza din articol. Credeti ca cineva cu un asemenea zambet stie ce-i aia integrala Lebesgue ????

 4. Lasati-o naiba de integrala lui Grindeanu. Da chiar nu mai poate omu sa se dea academician ca hop apar si astia sa ceara dovezi.
  N-a zis si Ceauseasca ca-i doctor docent? Asa-i la romani. Zici ca esti ce vrei sa fii si gata. Doar prostii pierd vremea la scoala.

 5. Carte pentru prostime….hai acu acas si ne vedem la vot in 2024…stampila pe USL

 6. Cartea lui Grindeanu e la Viorica Dancila. A luat-o sa împacheteze comploturile din cămara. Au mai rămas coperțile din ea ca alea nu “e” împachetabile.

 7. Care face pariu cu mine ca nu stie să extragă un radical.

  • Cu femeia de serviciu, sau cu paznicul scolii? Aaahh, erai la pariuri in timpul orei de mate? Atunci stai jos! Nota 4!

  • Te hazardezi : folosește calculatorul !
   Dar daca te pun pe tine să EXPLICI regula de extragere a radicalului cu hartia si creionul, stii sa raspunzi ?🤣

 8. Olteanu tot hot, e boala olteneasca asta sa te dai academician ca Leana. Grindeanu senior a venit din Gorj in Banat pe post de inspector școlar general. Si de cadru Secu. Grindeanu junior era deja la 26 de ani Director la o instituție de stat. Apoi restul a venit de la sine sun oblăduirea partidului.

  • Cu cat ia platit pe cei 40 de matematicieni? Nu credeti ca mai bine sa isi vada hotiile… Vezi alegerile el cu sotia sa HOTI au furat alegerile sa zicem democratice…

 9. Grindeanule, mai stii cand stateai in genunchi si cu palnia in gura in fata lu Dragnea?

 10. Asa zisa carte a lui Grindă e cel mai probabil o maculatură folosita pentru luarea gradului I.
  Gradul I se acordă după niste reguli si proceduri, nu se ia automat prin tiparirea unei ,,cărți,,.
  Intr-o țară cu zeci si zeci de mii de teze de doctorat bune doar de șters Ara(h)atul, pretenția la originalitate pentru o lucrare de grad e absurdă.
  Cereti cartea la EDITURĂ si vedeti ce răspunde, dar e greu de crezut ca Grindă va pleca din Guvern pentru așa ceva.
  Circ ieftin !

  • Domnule, nu este niciun circ. I se cere să predea la Biblioteca Națională 7 exemplare ale cărții despre care pretinde că a scris-o împreună cu tatăl său. Nimic altceva. Nu a acuzat nimeni pe nimeni de plagiat, în lipsa ei. Nici nu se putea. Să apară cartea și apoi vedem opinia specialiștilor. Până una alta, dle Grindeanu, nu mai este vorba de familia Armand pe care ați atacat-o prin cele scrise zilele acestea, este vorba despre dumneavoastră și probitatea dumneavoastră profesională. Singura persoană care face circ sunteți dumneavoastră, dle Grindeanu. Urât!

  • Motz. Felicitari ! Aveti cele mai decente comentarii la articol. Restul postacilor nu fac decat sa propage putoarea din ghena mintii lor.

 11. Lăsați, vă rog, securiștii în pace! Și pe urmașii, urmașilor lor…

 12. Grindene ai litobe. Urmeaza inca o demisie din guvern, ca doar nu o sa pice de pacalici Florin Roman. Acum vedem in splendoarea sa borhotul fesenist care si-a cumparat inteligenta cu bani. Culmea este ca sunt multi inculti care incurajeaza furtul intelectual, dovada postacii G4Media. Sa iti cumperi diploma de dottore ca sa primesti un bonus la salariu nu este doar imoral ci si furt din banul public. Asta este la bujetari.

 13. Deci, ce secs au ingerii? 😂

 14. Grindenii au revolutionat Gheba.

 15. De unde, tati, s-o scoată, dacă el a produs doar coperta?
  E in acelasi loc cu cartea lui Florin Roman si a altor impostori care s-au cocoțat în functii publice și au CV urile plină de articolașe, de diplome de la conferențe de două zile si de masterat si doctorate plagiate.

  • Cred ca ei stiu ca nu pot sa-i pacaleasca pe contemporani, dar isi pregatesc miturile de familie, cand nepotii si stranepotii vor crede ca bunicii au fost grozavi, destepti oameni de stat si intelectuali, care le-au lasat mostenire bani castigati cinstiti. Nastase reabilitatul, Catu, Hunor, Tariceanu, Iohannis, sa nu-l uitam desi el nu are nepoti, etc., voi ii stiti mai bine. Este plina tara de barbati de stat, personalitati, stalpii societatii. Peste o suta de ani, nepotii vor incerca sa rescrie cartile de istorie. Nimeni nu-i va opri, pentru ca numai urmasii Lor vor mai trai in Romania.

 16. Nu am citit cartea. Dar orice om serios știe că este vorba de teorema legării de scaun. Ăsta s-a încuiat cu Pinocchio în Guvern. Credeți că acum nu s-a legat deja de scaun? Unde să plece? În privat?

 17. Adunatura de „matematicieni” de talia lui Mucusor si sot de Clorotilda! Asta-i cea mai tare gluma pe ziua de azi!

 18. Eu scriu de mult timp, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM, vă fu…em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și Hoțim pentru că doar atât știm,altfel nu știm să trăim și nici nu vrem.
  Apropo ,Ponta a suportat consecințele?.

 19. Grindene, ai dat in gard și de data asta!
  A treia oară stai acasă hoțule,guvernul României nu este pentru tine!

 20. Cartea nu exista pentru ca Sorin Grindeanu nu are background-ul necesar pentru a aborda studiul integralelor in raport cu o masura, pentru ca a urmat facultatea de informatica, nu matematica si e cunoscut ca la informatica nu se studiaza teoria masurii. Da, e adevarat ca a fost bun la matematica la liceu si la fel, un student bun la informatica. Dar din pacate nici tatal lui, coautor al „copertilor” nu putea aborda subiectul din titlul de pe coperta, pentru ca a absolvit facultatea de matematica in 1969-1970. Toata viata a facut matematica de clasele V-XII. E doctor in matematica, cu o teza sustinuta la aproape 60 de ani. Oricine a urmat un program doctoral in matematica stie ca asa ceva nu e posibil. Dar din pacate la Universitatea de Vest din Timisoara exista destui negrisori…

 21. Ciudat ca se cer toate astea cand a devenit ministru. Dar e specific acestui site!

  • Nu-i ciudat deloc; este imposibil să-i verifici pe toți impostorii din politică. Marea majoritate a politrucilor sunt hoți, ajunși în funcții prin minciună, complicitate și înșelăciune, dar cu mare tupeu și sprijin din partea colegilor de haită.

 22. Că SIDA- savanta inginer doctor academician a ,,scris ,, cartea Polimerizarea stereospecifică a izoprenului ce a apărut în toate librăriile de dinainte de 1989 și că altcineva devenit doctor a fost numit Dottore de Traienel e ușor de ghicit.Dar de altcineva,persoană importantă mon șer,care are în teză doar circa 5 la sută împrumutat ,fără citarea originii,ce ziceți,ghiciți?

 23. Cartea este la Biblioteca nationala aripa Ministrii SECU, ingropata sub cartile mele, fix langa lucrarea mea de doctorat.

 24. @ Don …. E si una si alta, dar e co Motz !

 25. Astia or fi oare toti clotidieni sau au impuscat toti iapa asta in calduri????

 26. Nu va mai săturați de doctorate, cărți plagiate și tot felul de studii inventate .Vă stă mai bine ‘doctori’ în funcții politice. Și nu mă refer numai la reprezentanții unui anumit partid. Acuzația este valabilă pentru absolut toți ‘ intelectualii’ ce bântuie întreaga clasă politică.

 27. Doar o intrebare adresata autorilor scrisorii: de ce este ”Impunerea unor reguli de etică în învățământ este un proces dureros, care implică multe sacrificii.”?
  Ma refer mai ales ”dureros” si la ”sacrificii”? Cand ar trebui fi folosit doar cuvantul normal. 🤔

  • Intrebati-l pe Florin Roman de ce procesul acesta este dureros si cere sacrificii. Sau pe un student caruia i-a fost respinsa lucrarea de licenta. In rest da – este normal. Durerea si sacrificiul au loc atunci cand vii din negurile altor epoci. S-a spus ca trecerea la economia de piata este dureroasa si cere sacrificii. Nimeni nu tagaduieste ca asa a fost si ca procesul acesta inca nu s-a terminat in Romania. Orice american insa iti va spune ca o economia de piata este o economie normala.

 28. As lectura si tezade doctorat a lui CIUCA, ca asa ar fi normal ca doar e „fruncea” care vrea sa ne lumineze. Asta pe unde o fi pitita!??

 29. Nu avem nevoie de educatie
  Nu avem nevoie de un asemenea control
  Domnilor profesori, lasati baiatul in pace!

  Una peste alta, este doar un pion in caracatita PDS…

 30. epoleanu a adus mari contribuții matematicii, ca și Srinivasa Ramanujan Aiyangar…

 31. epoleanu a adus mari contribuții matematicii, ca și Srinivasa Ramanujan Aiyangar… de aceea ambii sunt recunoscuți și oamgiați.

 32. Matematicienii lu’ pește prajit. Mari genii…în sensul că nici vorbă.

 33. Marii matematicieni s-au trezit.Integrala userista arde de nerăbdare să clarifice cea mai arzătoare problemă a Țării:cartea lui Grindeanu.Au terminat toate cele așa încât avem o Românie educată.A mai rămas de lucrat la România politizată de profesori.Ce ar fi dacă ați sta mai mult timp la catedră unde vă mai caută câteodată și elevii.Doar pe unii dintre voi….

  • M-ati cautat dvs la catedra si nu m-ati gasit? Dar hai sa spunem altfel. Daca eu vin la televizor si spun ca am facut proiectul autostrazii Bucuresti – Brasov in 2002 si l-am publicat la editura Ionescu din Caransebeș, Grindeanu ce-o sa zică?

 34. Vrem sa vedem si noi cartile lui Moroianu, Marin, Joita, Aprodu, Nicolae etc.
  Gologan a cautat-o de carte pe Zoia?

 35. A visat grindeanu că a scris o carte și acum o caută și nu o găsește. S-o caute în vis, poate o găsește daca o visează din nou.

 36. Editura Ionescu e o editură prestigioasa de care nu a auzit nimeni. O carte serioasa apare la o editură serioasa, nu la neica nimeni. Dar oricum cartea nu există decât în minciunile lui.