G4Media.ro

Școala SMART de la Ciugud (Alba) continuă cursurile în mediul online. Cum…

Școala SMART de la Ciugud (Alba) continuă cursurile în mediul online. Cum folosesc elevii și profesorii o platformă educațională specială

Ministrul Educației, Monica Anisie, care avea marți programată o vizită la școala SMART din Ciugud, și-a anulat deplasarea, au anunțat organizatorii evenimentului. Cu toate acestea, cadrele didactice din cadrul școlii nu au renunțat la eveniment și au ales să prezinte modul în care predarea poate fi mutată în mediul online în contextul întreruperii cursurilor la nivel național, astfel încât elevii să nu acumuleze restanțe în parcurgerea materiei. 

”Domnia sa își va reprograma ulterior, în funcție de agenda ministerială, o vizită în comunitatea noastră. În acest context, vă anunțăm că acțiunea noastră se desfășoară conform programului anunțat, cu accent pe promovarea soluțiilor educaționale smart prin care profesorii vor rămâne în contact cu elevii pe perioada suspendării cursurilor școlare” au transmis reprezentanții școlii.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Ciugud au făcut o demonstrație publică a modului în care, într-o situație specială, precum cea din această perioadă, predarea poate fi mutată în zona on-line, astfel încât elevii să nu acumuleze restanțe în parcurgerea materiei.

Practic, elevii și profesorii utilizează o platformă educațională care le permite să rămână în legătură. Profesorii postează lecțiile pe care elevii le pot urmări de acasă în timp real prin intermediul unui terminal special, conectat la platformă. Elevii pot primi și posta teme și fiecare dintre ei are un cont personal. Lecțiile rămân în cloud și pot fi accesate oricând, chiar și peste 50 de ani, spun reprezentanții școlii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud, Dan Lungu, a explicat pentru G4Media.ro modul de funcționare:

 • ”Acum când se suspendă cursurile în întreaga țară, noi încercăm să oferim și varianta alternativă: cursurile se mută în online. Vom începe să facem toate cursurile prin intermendiul platformei pe care deja cadrele didactice și elevii o folosesc. Vă dau un exemplu foarte simplu. Avem o materie… Cadrul didactic pregătește predarea și o postează pe platformă, elevii pot primi inclusiv teme, pot pune la rândul lor acele teme rezolvate, iar totul se desfășoară online. Avem și posibilitatea unor videoconferințe, a unor lecții interactive, la care profesorul și elevul pot participa împreună și pot lucra. Nu sunt fițe, noi credem că ceea ce se întâmplă în această școală reprezintă viitorul și din păcate situația specială în care ne aflăm acum ne demonstrează că ceea ce am implementat aici este o soluție serioasă pentru educația viitorului” – Dan Lungu.

Clădirea unității de învățământ, construită în anul 1938, a fost reabilitată în întregime cu aproximativ un milion de euro. Cu aceiași bani a fost și reorganizată pentru ca aici să poată învăța toți elevii din comună, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a.

În total aproape 130 de copii. Proiectul a presupus refacerea acoperișului, zidăriei, înlocuirea ușilor și a tâmplăriei, montarea unei pardoseli moderne în clase și pe holuri dar mai ales implementare unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare.

Reprezentanții primăriei spun că sistemul permite ca în fiecare clasă iluminatul și climatizarea să se regleze în funcție de scenarii prestabilite sau cu ajutorul unor senzori (senzori de prezență, de iluminat, de ventilație, care verifică inclusiv nivelul de CO2 și multe altele).

Citește și: VIDEO Cum funcționează prima școală smart deschisă în mediul rural. Table interactive, manuale digitale și conturi de cloud pentru elevii din Ciugud – soluție pentru oprirea exodului către oraș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Felucitări primarului și profesorilor! „Omul sfințește locul!”- se verifică.

 2. Uite ca se poate. Felicitari primarului comunei ( nu ma intereseaza din ce partid, poate fi chiar psd) si profesorilor. Asta ar trebui sa fie nivelul intregii tari in anul 2020, dar din pacate este o exceptie.

  • Impresionant!
   Nu mi-a placut ca s-a vb la inceput despre lumina, si alte lucruri „smart” si apoi de metode de predare. Pentru mine asta inseamna ca e mai invatamanntul nu e primul plan, de fapt nu a fost niciodata.

  • Pe acest primar PSD l-a exclus, probabil ce face el nu se înscrie în politica partidului.

 3. Primarul acesta capabil a fost PSD, dar l-au exclus.
  Pur si simplu ii face de bafta pe majoritatea hotilor din PSD: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/primarul-comunei-cu-cea-mai-mare-absorbtie-de-fonduri-europene-din-tara-exclus-din-psd-649728

 4. Singurii care nu s-au bucurat sunt copiii 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.