G4Media.ro

Scholz respinge din nou posibilitatea transferului de rachete cu rază lungă de…

Sursa Foto: missilery.info

Scholz respinge din nou posibilitatea transferului de rachete cu rază lungă de acțiune Taurus către Kiev

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că transferul de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina este imposibil, deoarece Germania trebuie să mențină controlul asupra desfășurării acestor arme, iar acest lucru este posibil doar cu prezența soldaților germani pe teritoriul ucrainean, potrivit BBC.

„Este inacceptabil să livrezi un sistem de armament care ajunge la o distanță foarte mare și să nu te gândești cum poate fi controlat acest sistem. Dacă vrei să ai control, acesta funcționează doar cu participarea soldaților germani, așa că pentru mine acest lucru iese din discuție”, a declarat Scholz.

El a calificat drept „ciudată” dezbaterea privind posibilul transfer de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina și a reamintit că Germania a promis șapte miliarde de euro pentru asistență militară pentru Ucraina în acest an.

Publicitate electorală

Cancelarul a precizat că această sumă este mult mai mare decât cea a altor țări europene.

Săptămâna trecută, cancelarul german a exclus din nou trimiterea rachetelor Taurus în Ucraina, afirmând că acest lucru ar însemna că Germania ar deveni parte la un război cu Rusia.

Germania nu poate da Ucrainei „o armă cu o rază de acțiune de 500 km, care, dacă este folosită incorect, ar putea atinge o țintă din Moscova”, a declarat Olaf Scholz.

La scurt timp după aceasta, un scandal a izbucnit în Germania din cauza scurgerii unei conversații între ofițeri de rang înalt din Bundeswehr, în timpul căreia, potrivit propagandei de stat ruse, aceștia au discutat despre aruncarea în aer podul Kerci cu rachete Taurus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. SUA, Anglia si Franța au încredere in ucraineni si nu le este frica de escaladare dar Germaniei ii e si frica de escaladare si nici încredere in ucraineni nu au. Cum ma după ce trei puteri majore au trimis rachete cu raza medie tu încă te caci pe tine? Cum?

    • Nu e chiar asa. Doar Anglia si Franta le-au dat rachete cu raza lunga de actiune dar alea sunt controlate, adica nu pot ajunge decat 200-300 km.

  2. In condițiile actuale cu atâta dezbinare parcă mai bine ar fi ca Rusia să atace un stat NATO ca toate statele să fie „all in”!

    • Pe cine sa atace? Pe noi. Că noi suntem cei mai praf. In 72 de ore suntem pa. La cum avem infrastructura CFR și drumurile rușii o sa aibe timp sa sape și tranșee până ajung aliații sa ne apere.

    • @Ziggy avem „noroc” cu Ucraina si mai e si problema logisticii de a trece prin Moldova, dar da