G4Media.ro

Șapte spanioli au murit duminică din cauza COVID-19. Numărul total al victimelor…

Șapte spanioli au murit duminică din cauza COVID-19. Numărul total al victimelor a ajuns la 17

Șapte oameni și-au pierdut viața din cauza  infecției de coronavirus, dintre care trei în Madrid, unul în Zaragoza și trei în Țara Bascilor, informează El Pais.

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul de persoane infectat a ajuns la 589,  în creștere cu 159 față de sâmbătă.

”Nu putem vorbi de o transmisie necontrolată”, a declarat Fernando Simón, directorul Centrului pentru Urgențe și Alerte de Sănătate. De asemenea, ministrul Sănătății, Salvador Illa a asigurat că există ”suficiente resurse și personal” ca să combată criza și a cerut celor care au simptom asemănătoare infecției cu coronavirus să iasă în spațiul public.

Atenția autorităților este concentrată asupra Țării Bascilor, capitalei Madrid și regiunii nordice La Rioja. Informațiile legate de caratină instalată la Vitoria au fost infirmate.

În schimb, a fost raportat primul caz de infecție în Murcia, o femeie de 27 de ani care a călătorit anterior la Madrid.

Până acum, la nivel global au fost înregistrate peste 106.000 de cazuri la nivel mondial. Guvernul Italiei a instaurat carantina în regiunea Lombardia și câteva provincii limitrofe, măsura afectând circa 16.000.000 de oameni.

Citește și: Măsuri dure de carantină în Lombardia/ Nunțile și ceremoniile religioase au fost anulate, iar încălcarea interdicțiilor este pedepsită cu închisoarea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter