G4Media.ro

Samuel L. Jakson, Elaine May și Liv Ulmann vor primi Oscaruri onorifice

Samuel L. Jakson, Elaine May și Liv Ulmann vor primi Oscaruri onorifice

Actorul Samuel L. Jackson, actriţa Liv Ullmann şi scenarista şi regizoarea Elaine May vor primi Oscaruri onorifice, a anunţat joi Academia de la Hollywood într-un comunicat în care a detaliat, de asemenea, că actorul Danny Glover va primi premiul umanitar Jean Hersholt, pentru apărarea justiţiei şi a drepturilor omului, informează EFE, citată de Agerpres.

David Rubin, preşedintele instituţiei care organizează şi acordă Oscarurile, s-a declarat entuziasmat că aceste premii merg în acest an către patru artişti care au avut ”un impact profund asupra filmului şi societăţii”.

Oscarurile onorifice şi premiul umanitar Jean Hersholt sunt decernate în cadrul Premiilor Guvernatorilor Academiei de americane de film, un eveniment mai discret, fără transmisiune în direct şi cu mult mai puţini invitaţi decât la gala Oscar.

Cea de-a douăsprezecea ediţie anuală a Premiilor Guvernatorilor va avea loc pe 15 ianuarie 2022, la Los Angeles.

Nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru ‘Pulp Fiction’ (1994), cariera lui Jackson, unul dintre cei mai populari şi prolifici interpreţi de la Hollywood din ultimele decenii, include şi filme precum ‘Jurassic Park’ (1993), ‘Jackie Brown’ (1997), ‘Unbreakable’ (2000), ‘Django Unchained’ (2012) sau a doua trilogie din ‘Star Wars’.

La rândul ei, May a fost nominalizată de două ori la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „Heaven Can Wait” (1978) şi „Primary Colors” (1998). May a regizat, de asemenea, filme precum „A New Leaf” (1971) şi „The Heartbreak Kid” (1972).

Ullmann s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin colaborarea de succes cu cineastul Ingmar Bergman la titluri precum „Persona” (1966) sau „Face to Face” (1976). Actriţa norvegiană a primit două nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru „The Emigrants” (1971) şi pentru „Face to Face”.

Glover a combinat de-a lungul îndelungatei sale cariere filme prestigioase precum „The Color Purple” (1985) cu mari succese de box office, ca de exemplu „Lethal Weapon” cu Mel Gibson. În afara ecranului, actorul a excelat în calitate de activist social şi comunitar şi a colaborat ani de zile cu instituţii precum UNICEF.

sursa foto: Facebook\ Samuel L. Jackson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter