G4Media.ro

Salvamontiștii din Neamț anunţă că traseul ce leagă Cascada Duruitoarea de Cabana…

Salvamontiștii din Neamț anunţă că traseul ce leagă Cascada Duruitoarea de Cabana Dochia şi Vf. Toacă va putea fi parcurs începând de sâmbătă/ Recomandările specialiştilor pentru acest traseu dificil, de nouă ore

Salvamontiştii din Neamţ anunţă că, de sâmbătă, se va putea parcurge traseul ce leagă Cascadă Duruitoarea de Cabană Dochia şi Vf. Toacă, un traseu dificil, care necesită, în medie, nouă ore pentru parcurgere. Specialiştii recomandă celor care doresc să-l parcurgă să fie echipaţi corespunzător.

”Începând de mâine se poate parcurge traseul ce leagă Cascadă Duruitoarea de Cabană Dochia şi Vf. Toacă. Vă recomandăm să parcurgeţi traseul pe urcare (cruce roşie) cu întoarcere pe bandă roşie (Dochia -Vf. Toacă – Caana Fântânele – Durau), să plecaţi din timp că să nu fiţi surprinşi de căderea nopţii, să fiţi bine echipaţi şi să luaţi în consideraţie că traseul respectiv parcurs într-o zi necesită în medie 9 ore şi peste 2000 m diferenţe de nivel pe urcare şi coborâre”, au transmis, vineri, salvamontiştii din Neamţ.

Aceştia au şi alte cerinţe pentru turişti: ”Respectaţi muntele, nu distrugeţi instalaţiile montate şi nu aruncaţi resturi şi ambalaje pe traseu. Nu lipiţi autocolante şi nu mâzgăliţi indicatoarele. Echipele noastre au depus eforturi considerabile şi şi-au asumat anumite riscuri care cu greu pot fi evaluate pentru că acest traseu să poate fi parcurs în siguranţă (cu precizarea că pe munte siguranţa e relativă şi ţine de mulţi factori)”.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Nina Uhlikova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Cine a scris ca traveul ala dureaza 9 ore l-a parcurs vreodata??? In realiate e de 6 ore maxim…

  • Cred ca e vorba de 9 ore cu tot cu coborârea pe la Fântânele. În orice caz articolul e scris de cineva care a văzut munți pe Facebook și pe YouTube. E vf. Toaca, berbecule, nu Toacă. Toacă e capul tău sec.

 2. Confirm 6 ore urcare+coborâre, dar dacă stai la cabana Dochia 2 ore la prânz și o oră la vf Toaca, atunci ies 9 ore.

 3. 1. Nu se scrie un articol în stare de ebrietate cu informații primite din terțe surse !
  2. Maxim 5 ore pentru urcat (dacă se mai fac și poze) + 30min până la vf Toaca;
  3. Maxim 2 ore la coborât pe traseul Fântânele;
  4. NU este diferență de nivel de 2000m ! 1904m are vf Toaca și nu se pleacă de la nivelul mării !